reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2019

od owu nie od zagnieżdżenia :)

Proszę oto ta informacja :) :
W laboratoryjnym badaniu z krwi wiarygodne wyniki pojawią się po 10 dniach od daty spodziewanej miesiączki. Producenci domowych testów zapewniają, że ich wynik powinien być wiarygodny 10 dniach od zapłodnienia. Pamiętaj tylko, że do zapłodnienia może dojść później niż wskazuje na to data współżycia. Plemnik potrafi przeżyć w drogach rodnych nawet 7 dni.

reklama
Tak czytam i myślę czy niektóre z was nie będą kwietniowymi mamami :) według mojego om gdybym zaszła teraz to termin jakoś na 4 maja a skoro wy już testujecie to chyba koniec kwietnia :D w ogóle byłam dziś na badaniu krwi (toksoplazmoza, tsh i progesteron) i wydalam 123 złote :O normalnie szok

Tak czytam i myślę czy niektóre z was nie będą kwietniowymi mamami :) według mojego om gdybym zaszła teraz to termin jakoś na 4 maja a skoro wy już testujecie to chyba koniec kwietnia :D w ogóle byłam dziś na badaniu krwi (toksoplazmoza, tsh i progesteron) i wydalam 123 złote :O normalnie szok
Ja mam długie cykle i mi wylicza na początek maja [emoji4] A poza tym już kiedyś o tym pisałam że nawet jakby się okazało że zachacza koniec kwietnia to i tak bliżej już do majowek będzie z etapem ciąży [emoji4]
A badania tak sama od siebie robisz? Czy lekarz kazał?

Proszę oto ta informacja :) :
W laboratoryjnym badaniu z krwi wiarygodne wyniki pojawią się po 10 dniach od daty spodziewanej miesiączki. Producenci domowych testów zapewniają, że ich wynik powinien być wiarygodny 10 dniach od zapłodnienia. Pamiętaj tylko, że do zapłodnienia może dojść później niż wskazuje na to data współżycia. Plemnik potrafi przeżyć w drogach rodnych nawet 7 dni.
2 Dni po zagnieżdżeniu jest już wykrywalne we krwi b-HCG. Dziewczyny tu z forum robią krew często przed miesiączką i im wychodzi jak są w ciąży. Z tego co wkleiłaś wynika, że z krwi jest dużo później wykrywane ( 10 dni po dacie miesiączki) niż z moczu ( 10 dni od zapłodnienia, to przed datą miesiączki), przecież to nieprawda jest :)

Ostatnia edycja:
Ja mam długie cykle i mi wylicza na początek maja [emoji4] A poza tym już kiedyś o tym pisałam że nawet jakby się okazało że zachacza koniec kwietnia to i tak bliżej już do majowek będzie z etapem ciąży [emoji4]
A badania tak sama od siebie robisz? Czy lekarz kazał?
Badania z zalecenia lekarza, ostatnio mi pani doktor na wizycie kazała zrobić jak wspomniałam ze chcemy się o rodzeństwo dla syna starać

No to czekamy [emoji55]
Nie lubię tych 2ww [emoji85]
Wy tez tak macie? I zaczynacie wyłapywać objawy [emoji23][emoji23][emoji23]
U nas czuje ze nie poszło, owu chyba mi umknęła. Jeśli zaskoczyło to chyba przez cud

No to czekamy [emoji55]
Nie lubię tych 2ww [emoji85]
Wy tez tak macie? I zaczynacie wyłapywać objawy [emoji23][emoji23][emoji23]
U nas czuje ze nie poszło, owu chyba mi umknęła. Jeśli zaskoczyło to chyba przez cud
Też mam przeczucie że ten cykl nie zaskoczył
niby do @ jeszcze kawał czasu bo 11 dni ale takie mam przeczucie

2 Dni po zagnieżdżeniu jest już wykrywalne we krwi b-HCG. Dziewczyny tu z forum robią krew często przed miesiączką i im wychodzi jak są w ciąży. Z tego co wkleiłaś wynika, że z krwi jest dużo później wykrywane ( 10 dni po dacie miesiączki) niż z moczu ( 10 dni od zapłodnienia, to przed datą miesiączki), przecież to nieprawda jest :)

No to nie wiem, może trzeba mieć pretensję do tych co to napisali? Że piszą nie prawdziwe informacje ?

reklama
A u mnie wszystko na odwrót , 15-16 mam owulacje a w ogóle mi jakieś krosty wysypało na plecach jak nigdy i coś mnie brzuch pobolewa i jakieś właśnie miałam plamienie lekko brązowe i nie wiem co to.. A owulacja dopiero jutro lub pojutrze :szok:

Do góry