reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

Wierzę, że się nadenerwowałaś..Ale dobrze, że już masz wyniki i wszystko ok. Może to tylko przesuszona skóra? Albo się rozciąga?
Być może, że hormony albo właśnie przesuszona skóra. W sumie swędziało mnie tak mocno tylko jeden dzień
Spanikowałam trochę, ale wolę dmuchać na zimne.

reklama
Ja właśnie dostałam teraz od gina skierowanie na badanie cholestazy, bo miałam ja z pierwszą córka. Mówi że od tego etapu musimy to kontrolować już do końca.
To prawda, że najważniejszy jest poziom kwasów żółciowych? Próby wątrobowe oczywiście też, ale to te kwasy są wyznacznikiem cholestazy?

Hej! czytam Was już od jakiegoś czasu i chciałabym do Was dołączyć :) Termin porodu mam na koniec maja, jest to moja pierwsza ciąża więc bardzo na siebie uważam, i właśnie wczoraj robiłam test OGTT, w którym wyszło mi, że glukoza po 2 godzinach jest za wysoka, wynik to 181 (norma 153). Po badaniach (niestety) przeczytałam, że to badanie trzeba wykonać będą w 100% zdrowym, natomiast ja od 2 tygodni jestem przeziębiona i też w morfologi krwi poziom WBC wyszedł mi odrobinę za wysoki, pozostałe wyniki krwi i moczu są w porządku, dlatego chciałam Was zapytać czy któraś z Was miała taką sytuację? Czy to przeziębienie mogło wpłynąć na wynik? Albo czy u której z Was było powtarzane badanie krzywej cukrowej? ( czytałam w internecie że jest to bardzo obciążające dla organizmu i nie wykonuje się jego ponownie). Trochę się martwię a wizytę u ginekologa mam dopiero we wtorek dlatego może Wy macie jakieś podobne doświadczenia? Gdybym wiedziała to poczekałabym z tym badaniem aż wyzdrowieje :(

Witaj! Nie mam pojęcia.. Ale wtorek niedaleko, więc poczekałabym do wizyty. Ja jeszcze przed krzywą. Wybieram się w tę sobotę lub za tydzień. Jeśli pójdę jutro to zapytam w laboratorium. A pozostałe dwa na czczo masz dobre?

Lekarz najprawdopodobniej uzna ze masz cukrzyce i da skierowanie do diabetologa.
Niestety przeziebienie troche te cukry podnosi :/

To prawda, że najważniejszy jest poziom kwasów żółciowych? Próby wątrobowe oczywiście też, ale to te kwasy są wyznacznikiem cholestazy?
Tak. Mi kazał zrobić kwasy zolciowe i próby watrobowe. Jak rodzilam 7 lat temu to się nie badalo kwasów żółciowych tylko watrobowe były wyznacznikiem. Teraz to się zmieniło.

Hej! czytam Was już od jakiegoś czasu i chciałabym do Was dołączyć :) Termin porodu mam na koniec maja, jest to moja pierwsza ciąża więc bardzo na siebie uważam, i właśnie wczoraj robiłam test OGTT, w którym wyszło mi, że glukoza po 2 godzinach jest za wysoka, wynik to 181 (norma 153). Po badaniach (niestety) przeczytałam, że to badanie trzeba wykonać będą w 100% zdrowym, natomiast ja od 2 tygodni jestem przeziębiona i też w morfologi krwi poziom WBC wyszedł mi odrobinę za wysoki, pozostałe wyniki krwi i moczu są w porządku, dlatego chciałam Was zapytać czy któraś z Was miała taką sytuację? Czy to przeziębienie mogło wpłynąć na wynik? Albo czy u której z Was było powtarzane badanie krzywej cukrowej? ( czytałam w internecie że jest to bardzo obciążające dla organizmu i nie wykonuje się jego ponownie). Trochę się martwię a wizytę u ginekologa mam dopiero we wtorek dlatego może Wy macie jakieś podobne doświadczenia? Gdybym wiedziała to poczekałabym z tym badaniem aż wyzdrowieje :(
Hej. Ja właśnie w poniedziałek miałam iść na krzywa cukrzycowa, ale od soboty jestem przeziebiona, do tego biorę antybiotyk, bo mam brzydki kaszel. W środę miałam wizytę u gina i pojechalam bez wynikow, bo tak właśnie przypuszczałam że może to mieć wpływ. Gin potwierdził, że mam zrobić krzywa i morfologia i mocz jak będę zdrowa.

reklama
Do góry