reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2019

Na razie nie mam nic. Czekam na wyniki posiewu pochwy, bo skrocila sie bez przyczyn zadnych. Pozniej zobaczymy jaka decyzja :-)

reklama
Mi lekarz powiedział że nie da nas do szpitala bo po kilku dniach mnie wypiszą i zrobią to samo co on czyli dadzą leki i założą krążek. Plus oczywiście leżenie.
Z kolei polożna pisała mi że po 2 tygodniach może się ustabilizować i kobiety wracają do względnej normalności. Jedynie zależy mi na szkole rodzenia. Myślicie że to możliwe ? Oczywiście bez żadnych ćwiczeń

To trzymam kciuki. Który tydzień ?
Ja się nie spodziewałam takiego obrotu spraw....
28+2
Tego sie nie da spodziewc jesli nagle spada taka wiadomosc ze ni z gruszki ni pietruszki szyjka sie skraca...

Szkola rodzenia z siedzeniem dlugim to nie najlepsza opcja chyba...

28+2
Tego sie nie da spodziewc jesli nagle spada taka wiadomosc ze ni z gruszki ni pietruszki szyjka sie skraca...

Szkola rodzenia z siedzeniem dlugim to nie najlepsza opcja chyba..

U mnie to był poród przedwczesny albo mam wrodzoną niewydolność
Też tak myślę ale zobaczę co lekarz po kilku kontrolach powie.

@luigi89 ja tez mam zagrozenie przedwczesnym porodem i tak tez zostalam przyjeta do szpitala, ale jak wiadomo tu sie czeka na wyniki wiec czekam nadal na posiew i zobaczyny co tam bedzie za decyzja w przyszlym tyg. Tak czy siak zebys wiedziala ze nie jestes sama :-)

U mnie to jakby już się ten przedwczesny poród w środę zaczął.
To jesteśmy razem i odliczam dni do tych bezpiecznych

Już nawet o to leżenie nie chodzi bo to się wytrzyma ale mi bardzo zależało na szkole rodzenia bo to moja pierwsza ciąża i chciałam się przygotować.

Mi żadnych badań i nic nie zlecił lekarz. Może to w moim przypadku zbędne. A ten posiew to nie wiedziałam że się robi przy takim zagrożeniu jak skracająca się szyjka

reklama
Dziewczyny życzę Wam, żeby wszystko było dobrze. Jestem z Wami myślami i będę trzymać kciuci, żeby maluchy wolały zostać narazie w brzuszkach. Szpital to nie za przyjemne miejsce, wiem bo się w pierwszej ciąży należałam na patologii. Wtedy myślałam, że jest mi ciężko, ale teraz jak w domu mam małe dziecko to wizja pójścia do szpitala to koszmar. Jednak zrobimy wszystko, żeby nasze maleństwa w brzuszkach były bezpieczne, więc i to damy radę znieść. [emoji173] trzymajcie się!

Do góry