reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2019

Dziewczyny a dużo już przytyłyscie??? ja jakies 7kg takze juz sporo:p biust duzy i nogi tez :D twarz tez taka zaokrąglona... minus taki ze ostatnimi czasy malo spaceruje bo ciągle pogoda pod psem:/
7kg? Gdzie? Kompletnie nie widac, jedynie brzuszek ladnie zaokraglony ;-)
Ja mam 2kg na plusie i niby jem tak samo :/ Najwieksze kg dopiero przed nami.

reklama
Dziewczyny a macie już te skórcze Braxtona?? Bo mi sie tak wydaje ze brzuch mi twardnieje i pozniej mieknie i nie wiem czy to to... niby od okolo 20tyg może sie już to pojawiać:). nie jest to bolesne czy cos... w sobote mam wizyte u gin i jak cos dopytam...

@AnnaDd ja mam takie skurcze już ponad tydzień.
Jeśli chodxi o ruchy, to ja swiruje. Wczoraj i dzisiaj Mała taka cichutka, od czasu do czasu jakieś delikatne ruchy, ale to nie to co potrafi... Więc stresuje się strasznie, codziennie używam detektora, ale niepokoj i tak mi ciągle towarzyszy i wsluchiwanie się czy coś czuję... Ja też marzę już o mocnych kopniakach.
Jeśli chodzi o wagę, to mam 3 kg na plusie, ale brzuch ogromny!

@AnnaDd ja mam takie skurcze już ponad tydzień.
Jeśli chodxi o ruchy, to ja swiruje. Wczoraj i dzisiaj Mała taka cichutka, od czasu do czasu jakieś delikatne ruchy, ale to nie to co potrafi... Więc stresuje się strasznie, codziennie używam detektora, ale niepokoj i tak mi ciągle towarzyszy i wsluchiwanie się czy coś czuję... Ja też marzę już o mocnych kopniakach.
Jeśli chodzi o wagę, to mam 3 kg na plusie, ale brzuch ogromny!
ja też wsłuchuje się w ruchy:) chyba każda z nas tak ma a te skurcze takue dziwne:) ale mysle ze to naturalne... choc to moja 1wsza ciaza:)

@Aniqa1 co do ruchów to można też pobudzić dziecko masując brzuszek:) wtedy dzidzia się budzi :) przynajmniej u mnie działa jak juz jestem bardzo zniecierpliwiona:)

Ja pitole, to ja rozbije bank, mam prawie 10kg na plusie :o. Wszyscy mówią że nie widać że aż tyle. Brzuch jest, biust urósł w 1 trym i tak zostało. Nadal na górę ubieram "s"-ki tylko brzuchola chowam w ciążówkach. Zdecydowanie zrzucam winę na święta :-) teraz zaczęłam się pilnować i liczę że tempo wzrostu wagi zwolni bo dobije do jakiś szalonych wyników. Puki co zaczynam dziś oficjalnie 6 miesiąc:cool2:
Zapytałam dziś męża czy chodzę jak pingwin czy mi się wydaje? A on: yyyyy nooo trochę takkk :eek: zaczyna być ciekawie. Poza tym z newsów wczoraj pierwszy raz zobaczyłam jak siara zaczyna mi się sączyć-szok. Pierwsza ciąża więc dużo rzeczy mnie zadziwia i szokuje

ja za tydzien zaczne 6 miesiąc:D a kg zwalmy na święta i Polską gościnę:D.. też ostatnio zaczełam się zastanawiać czy już chodze niezgrabnie ale póki co nikogo nie pytałam o opinie:D jedynie zdażylo mi sie zachwianie równowagi w kościele jak odchodziłam od komunii ale sie wyratowalam;p co do siary to nie wiem czy to to ale niewielka ilość wody mi wyplynela wczoraj ;p

@AnnaDd88 żebyś ty wiedziała ile ja ten brzuch masuje i szturcham i pukam i stukam :D czasami faktycznie coś to da, a czasami nic... Ja szósty miesiac też zaczynam za równy tydzien. Co do chodu to też już z powoli widzę że zaczynam się kolysac na boki :/

reklama
@gooskaw Na połówkowym jak teraz byłaś to wzięłas męza:)??? moj jutro ze mna jedzie:) i ciekawa jestem czy udało sie Wam zrobić ładne zdjecie dzidziusia:)??

Do góry