reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

Dziewczyny a dużo już przytyłyscie??? ja jakies 7kg takze juz sporo:p biust duzy i nogi tez :D twarz tez taka zaokrąglona... minus taki ze ostatnimi czasy malo spaceruje bo ciągle pogoda pod psem:/
7kg? Gdzie? Kompletnie nie widac, jedynie brzuszek ladnie zaokraglony ;-)
Ja mam 2kg na plusie i niby jem tak samo :/ Najwieksze kg dopiero przed nami.

reklama
Dziewczyny a macie już te skórcze Braxtona?? Bo mi sie tak wydaje ze brzuch mi twardnieje i pozniej mieknie i nie wiem czy to to... niby od okolo 20tyg może sie już to pojawiać:). nie jest to bolesne czy cos... w sobote mam wizyte u gin i jak cos dopytam...

@AnnaDd ja mam takie skurcze już ponad tydzień.
Jeśli chodxi o ruchy, to ja swiruje. Wczoraj i dzisiaj Mała taka cichutka, od czasu do czasu jakieś delikatne ruchy, ale to nie to co potrafi... Więc stresuje się strasznie, codziennie używam detektora, ale niepokoj i tak mi ciągle towarzyszy i wsluchiwanie się czy coś czuję... Ja też marzę już o mocnych kopniakach.
Jeśli chodzi o wagę, to mam 3 kg na plusie, ale brzuch ogromny!

@AnnaDd ja mam takie skurcze już ponad tydzień.
Jeśli chodxi o ruchy, to ja swiruje. Wczoraj i dzisiaj Mała taka cichutka, od czasu do czasu jakieś delikatne ruchy, ale to nie to co potrafi... Więc stresuje się strasznie, codziennie używam detektora, ale niepokoj i tak mi ciągle towarzyszy i wsluchiwanie się czy coś czuję... Ja też marzę już o mocnych kopniakach.
Jeśli chodzi o wagę, to mam 3 kg na plusie, ale brzuch ogromny!
ja też wsłuchuje się w ruchy:) chyba każda z nas tak ma a te skurcze takue dziwne:) ale mysle ze to naturalne... choc to moja 1wsza ciaza:)

@Aniqa1 co do ruchów to można też pobudzić dziecko masując brzuszek:) wtedy dzidzia się budzi :) przynajmniej u mnie działa jak juz jestem bardzo zniecierpliwiona:)

Ja pitole, to ja rozbije bank, mam prawie 10kg na plusie :o. Wszyscy mówią że nie widać że aż tyle. Brzuch jest, biust urósł w 1 trym i tak zostało. Nadal na górę ubieram "s"-ki tylko brzuchola chowam w ciążówkach. Zdecydowanie zrzucam winę na święta :-) teraz zaczęłam się pilnować i liczę że tempo wzrostu wagi zwolni bo dobije do jakiś szalonych wyników. Puki co zaczynam dziś oficjalnie 6 miesiąc:cool2:
Zapytałam dziś męża czy chodzę jak pingwin czy mi się wydaje? A on: yyyyy nooo trochę takkk :eek: zaczyna być ciekawie. Poza tym z newsów wczoraj pierwszy raz zobaczyłam jak siara zaczyna mi się sączyć-szok. Pierwsza ciąża więc dużo rzeczy mnie zadziwia i szokuje

ja za tydzien zaczne 6 miesiąc:D a kg zwalmy na święta i Polską gościnę:D.. też ostatnio zaczełam się zastanawiać czy już chodze niezgrabnie ale póki co nikogo nie pytałam o opinie:D jedynie zdażylo mi sie zachwianie równowagi w kościele jak odchodziłam od komunii ale sie wyratowalam;p co do siary to nie wiem czy to to ale niewielka ilość wody mi wyplynela wczoraj ;p

@AnnaDd88 żebyś ty wiedziała ile ja ten brzuch masuje i szturcham i pukam i stukam :D czasami faktycznie coś to da, a czasami nic... Ja szósty miesiac też zaczynam za równy tydzien. Co do chodu to też już z powoli widzę że zaczynam się kolysac na boki :/

reklama
@gooskaw Na połówkowym jak teraz byłaś to wzięłas męza:)??? moj jutro ze mna jedzie:) i ciekawa jestem czy udało sie Wam zrobić ładne zdjecie dzidziusia:)??

Do góry