reklama
roki_1991
Fanka BB :)
Dziewczyny, a boli was brzuch tak okresowo? Na początku ciąży to normalne, wiem, ale nie wiem czy na tym etapie powinno jeszcze tak być. Dodam, że mnie brzuch na początku wogole nie bolał, dopiero od 3 dni czuje takie lekkie pobolewanie, jakby właśnie okresowe
Też mam takie bóle co jakiś czas. Ostatnio nawet musiałam wziąć nospe bo tak mnie męczyło że sam magnez nie dawał rady. Pytałam gin na wizycie, powiedziała że mogę czuć taki ból jak macica rośnie. Ważne właśnie żeby nie ciągle i mocno i żeby nie było skurczy
Mnie za to od wczoraj męczy żołądek.. Nie wiem co mi niby mogło zaszkodzić bo mąż jadł to samo. A mi wieczór było tak niedobrze, miałam taka zgage że masakra... Do tego oczywiście nie czułam małej już wieczorem.. A od kilku dni wieczorem już czułam ruchy. Więc panika gotowa... Dziś też póki co średnio z tym czuciem ruchów, ale wmawiam sobie ze na początku to normalne że nie czuć regularnie
Aniqa1
@roki_1991 ja już jestem zaprawiona panikara, jeśli chodzi o ruchy... Mój gin na ostatniej wizycie powiedział, że mam przestać szukać sensacji, nauczyć się szydelkowac i wyłączyć internet niby tak jest ze na początku te ruchy są takie nieregularne, może być nawet kilka dni ciszy... Ale cóż z tego, jak rozum wie swoje, a serce i tak swoje... Poza tym ja uważam, że trzeba zachować swoją intuicję, nie wierzyć w każde słowo lekarza, tylko słuchać też siebie i swoich przeczuc. Tak było podczas poprzedniej ciąży, poprostu czułam, że coś jest nie tak, mimo że nic nie świadczył o poronieniu. Pojechałam na IP, tam obraza że dupe zawracam, dopiero jak lekarz zrobił usg okazało się że serduszko już nie biło
roki_1991
@roki_1991 ja już jestem zaprawiona panikara, jeśli chodzi o ruchy... Mój gin na ostatniej wizycie powiedział, że mam przestać szukać sensacji, nauczyć się szydelkowac i wyłączyć internet niby tak jest ze na początku te ruchy są takie nieregularne, może być nawet kilka dni ciszy... Ale cóż z tego, jak rozum wie swoje, a serce i tak swoje... Poza tym ja uważam, że trzeba zachować swoją intuicję, nie wierzyć w każde słowo lekarza, tylko słuchać też siebie i swoich przeczuc. Tak było podczas poprzedniej ciąży, poprostu czułam, że coś jest nie tak, mimo że nic nie świadczył o poronieniu. Pojechałam na IP, tam obraza że dupe zawracam, dopiero jak lekarz zrobił usg okazało się że serduszko już nie biło
Znam ten widok i znam tą diagnozę... Przeszłam przez to dwa razy...
Ale teraz muszę się postarać nie panikowac na zapas
reklama
Joasia M
Dzidzia rośnie i macica też się powiększa, więc może dlatego czujesz to pobolewanie. Ja miałam operację jak byłam nastolatką i cięcie takie jak do cesarki i w ciąży też czuję, że tak mnie ta blizna ciągnie. Jak będziesz u lekarza to go zapytaj.Dziewczyny, a boli was brzuch tak okresowo? Na początku ciąży to normalne, wiem, ale nie wiem czy na tym etapie powinno jeszcze tak być. Dodam, że mnie brzuch na początku wogole nie bolał, dopiero od 3 dni czuje takie lekkie pobolewanie, jakby właśnie okresowe
Dziewczyny, która z Was ma za niskie erytrocyty, hemoglobinę i hematokryt...czyżby już anemia...biorę witaminy dla ciężarnych takie z żelazem 40 mg czy coś takiego. Zastanawiam się czy te wyniki też nie pogorszyły się przez tą moją chorobę potem antybiotyk...