reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2019

@Aniqa1 mnie na poczatku czesto tak bolal teraz od czasu do czasu tez czuje. Mysle ze nie masz sie czym martwic chyba ze bol jest ciagly intensywny i towarzysza temu mocne skurcze wtedy wiadomo IP.

reklama
Jadę dzisiaj do sklepu po jakąś kurtkę ciążowa i resztę prezentów.
Dzisiaj mi się śniło, że jest wigilia, a ja zapomniałam zrobić zakupy spożywcze na wigilię i kupić prezenty :) także wyrusza na łowy, coby naprawdę nie zapomniec :)

@gooskaw no właśnie tylko lekko pobolewa i nie ciągle, więc narazie nie panikuje.
Wczoraj wybraliśmy chyba imię dla corci (nawet jednogłośnie). Więc najprawdopodobniej w brzuszku siedzi mała Marika :)

Dziewczyny, a boli was brzuch tak okresowo? Na początku ciąży to normalne, wiem, ale nie wiem czy na tym etapie powinno jeszcze tak być. Dodam, że mnie brzuch na początku wogole nie bolał, dopiero od 3 dni czuje takie lekkie pobolewanie, jakby właśnie okresowe

Też mam takie bóle co jakiś czas. Ostatnio nawet musiałam wziąć nospe bo tak mnie męczyło że sam magnez nie dawał rady. Pytałam gin na wizycie, powiedziała że mogę czuć taki ból jak macica rośnie. Ważne właśnie żeby nie ciągle i mocno i żeby nie było skurczy :)

Mnie za to od wczoraj męczy żołądek.. Nie wiem co mi niby mogło zaszkodzić bo mąż jadł to samo. A mi wieczór było tak niedobrze, miałam taka zgage że masakra... Do tego oczywiście nie czułam małej już wieczorem.. A od kilku dni wieczorem już czułam ruchy. Więc panika gotowa... Dziś też póki co średnio z tym czuciem ruchów, ale wmawiam sobie ze na początku to normalne że nie czuć regularnie

@roki_1991 ja już jestem zaprawiona panikara, jeśli chodzi o ruchy... Mój gin na ostatniej wizycie powiedział, że mam przestać szukać sensacji, nauczyć się szydelkowac i wyłączyć internet :) niby tak jest ze na początku te ruchy są takie nieregularne, może być nawet kilka dni ciszy... Ale cóż z tego, jak rozum wie swoje, a serce i tak swoje... Poza tym ja uważam, że trzeba zachować swoją intuicję, nie wierzyć w każde słowo lekarza, tylko słuchać też siebie i swoich przeczuc. Tak było podczas poprzedniej ciąży, poprostu czułam, że coś jest nie tak, mimo że nic nie świadczył o poronieniu. Pojechałam na IP, tam obraza że dupe zawracam, dopiero jak lekarz zrobił usg okazało się że serduszko już nie biło :(

@roki_1991 ja już jestem zaprawiona panikara, jeśli chodzi o ruchy... Mój gin na ostatniej wizycie powiedział, że mam przestać szukać sensacji, nauczyć się szydelkowac i wyłączyć internet :) niby tak jest ze na początku te ruchy są takie nieregularne, może być nawet kilka dni ciszy... Ale cóż z tego, jak rozum wie swoje, a serce i tak swoje... Poza tym ja uważam, że trzeba zachować swoją intuicję, nie wierzyć w każde słowo lekarza, tylko słuchać też siebie i swoich przeczuc. Tak było podczas poprzedniej ciąży, poprostu czułam, że coś jest nie tak, mimo że nic nie świadczył o poronieniu. Pojechałam na IP, tam obraza że dupe zawracam, dopiero jak lekarz zrobił usg okazało się że serduszko już nie biło :(

Znam ten widok i znam tą diagnozę... Przeszłam przez to dwa razy...
Ale teraz muszę się postarać nie panikowac na zapas :)

reklama
Dziewczyny, a boli was brzuch tak okresowo? Na początku ciąży to normalne, wiem, ale nie wiem czy na tym etapie powinno jeszcze tak być. Dodam, że mnie brzuch na początku wogole nie bolał, dopiero od 3 dni czuje takie lekkie pobolewanie, jakby właśnie okresowe
Dzidzia rośnie i macica też się powiększa, więc może dlatego czujesz to pobolewanie. Ja miałam operację jak byłam nastolatką i cięcie takie jak do cesarki i w ciąży też czuję, że tak mnie ta blizna ciągnie. Jak będziesz u lekarza to go zapytaj.

Dziewczyny, która z Was ma za niskie erytrocyty, hemoglobinę i hematokryt...czyżby już anemia...biorę witaminy dla ciężarnych takie z żelazem 40 mg czy coś takiego. Zastanawiam się czy te wyniki też nie pogorszyły się przez tą moją chorobę potem antybiotyk...

Do góry