reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majóweczki 2019

Kupiłam dzisiaj jakiś probiotyk i wzięłam mam nadzieję dziewczyny ze nie rozkręci się nic. Ja nadal nie czuję ruchów ale to moja pierwsza ciąża, może to za wcześnie dzisiaj jest 17 tydzień +1 dzień i do szczupłych nie należę także może to jeszcze za wcześnie. Ale jak zawsze swiruje że może coś nie tak a do wizyty jeszcze 5 dni

Myślę, że musisz jeszcze poczekać na te ruchy... robimy sobie wszystkie schizy na ten temat. Ja w poprzedniej ciąży też dość późno poczułam ruchy, ponieważ miałam łożysko na przedniej ścianie macicy i to robiło taką poduszkę. Do 20 tygodnia masz czas żeby poczuć ruchy.

reklama
A w którym tygodniu jesteś? Fajnie, że czujesz ruchy, to takie przyjemne... póki nie wsadza Ci nogi w żołądek albo między żebra hihi. Ja ze względu na wcześniejszą sytuację oprócz usg genetycznego u swojego ginekologa wybrałam się na usg do innego lekarza bardzo polecanego, który ma dobry sprzęt itd. Mój ginekolog zawsze mówił płeć na usg genetycznym, a teraz nie... mału odwrócił się tyłkiem, twarz zasłaniał rękoma. Natomiast tamten lekarz powiedział, że na 100 % chłopak, ale u niego usg trwało pół godziny dostałam wydruk ze wszystkimi pomiarami, ryzykami itd., filmik na pendrive, ale Wojtuś też nie był skłonny się pokazywać.
18tc ;) ale dosc szczupla jestem:) i wysiaduje w domu wiec "nasluchuje" brzuszka :p

Kupiłam dzisiaj jakiś probiotyk i wzięłam mam nadzieję dziewczyny ze nie rozkręci się nic. Ja nadal nie czuję ruchów ale to moja pierwsza ciąża, może to za wcześnie dzisiaj jest 17 tydzień +1 dzień i do szczupłych nie należę także może to jeszcze za wcześnie. Ale jak zawsze swiruje że może coś nie tak a do wizyty jeszcze 5 dni
5 dni do wizyty to super .. ja dopiero 27 grudnia ide:/ a tez jestesmy juzciekawi czy chlopak czy dziewczyna:p choc cos mnie na slodkie bierze bardzo jesli by wierzyc przesądom.. hmm ;)

Ja niby dowiedziałam się na prenatalnych usłyszałam że chłopak ale później byłam u swojej gin i powiedziała żebym nie nastawiala się na płeć bo w 13 tygodniu to narządy płciowe wyglądają podobnie i lekarz robiący usg mógł się pomylić. Więc czekam na potwierdzenie we wtorek [emoji6]

Dziś byłam w H&m i dorwałam 2 pary jeansów ciążowych :D jedne za 40zl a drugie 50zl:) takze jakby ktoras sie przymierzala do kupna polecam zajrzec bo na prawdr super cena;) .do tego nie powstrzymalam sie i kupilam malutki ciuszek:D w wersji białej- bezpiecznej w pieski:D szczerze mówiąc to nie czułam sie jeszcze tak nietypowo miedzy sklepowymi regałami :D jak nowicjusz;)

Dziś byłam w H&m i dorwałam 2 pary jeansów ciążowych :D jedne za 40zl a drugie 50zl:) takze jakby ktoras sie przymierzala do kupna polecam zajrzec bo na prawdr super cena;) .do tego nie powstrzymalam sie i kupilam malutki ciuszek:D w wersji białej- bezpiecznej w pieski:D szczerze mówiąc to nie czułam sie jeszcze tak nietypowo miedzy sklepowymi regałami :D jak nowicjusz;)
To super cena jakąś promocja była? Patrzę na stronie i widzę tylko za ponad 100 zł [emoji853]

Ja niby dowiedziałam się na prenatalnych usłyszałam że chłopak ale później byłam u swojej gin i powiedziała żebym nie nastawiala się na płeć bo w 13 tygodniu to narządy płciowe wyglądają podobnie i lekarz robiący usg mógł się pomylić. Więc czekam na potwierdzenie we wtorek [emoji6]
ja własnie tez uslyszalam ze chlopak w 13tc a pozniej 16tc ze dziewczyna :] wiec czekam na nastepne oględziny:D

reklama
Takie oto wdzianko r 56:) za 19zl:)

Załączniki

• 20181213_153713.jpg
    20181213_153713.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 112
Do góry