reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

Czy wy to czytacie co dzieje sie pod tematem zachorowan na odre?
IMG_4261.JPG

Załączniki

• IMG_4261.JPG
    IMG_4261.JPG
    209 KB · Wyświetleń: 250
reklama
Dodalabym jeszcze moj hit z grupy majowek na fb ale nie bede siac gownoburzy, bo moze to ktoras stad pisala [emoji2]

Mnie to sie zawsze nasuwa pytanie. Czy jesli bedzie koniecznosc leczenia szpitalnego, to antyszczepionkowcy odmowia, bo w szpitalu umieraja ludzie?
Pomijajac fakt, ze dla mnie antyszczepionkowcy nie powinni byc przyjmowani do szpitali w razie zachorowan na choroby na ktore sie nie zaszczepili.

Czy wy to czytacie co dzieje sie pod tematem zachorowan na odre? Zobacz załącznik 913467
Czytam.
I może się tak wypowiem...
Co jakiś czas w telewizji słychać że nadchodzi epidemia czegoś tam. Coraz więcej ludzi choruje.
Według mnie to jedna wielka propaganda.
Szczepię córkę, będę szczepić drugie dziecko, sama też byłam szczepiona, ale to jest sianie zamętu bo szczepionki zalegają. Oczywiście nie popieram antyszczepionkowcow, ale nie biorę takich informacji całkiem na poważnie.
W telewizji mają o czym gadać, koncerny zbijają grubą kasę. Takie mam zdanie.

Padam dziś na twarz. Dopiero weszłam do domu i przez moje dzisiejsze lenistwo zostawiłam sobie wszystko na koniec. Także czeka mnie sprzątanie, pakowanie a o 5 wyjazd do Niemiec. Brawo ja[emoji23]

Jak dla mnie ci ludzie co nie szczepią dzieci powinni, za przeproszeniem, wypier...dzielać do buszu 2000km od szczepionych dzieci. Eradykowaliśmy tyle śmiertelnych chorób dzięki szczepionkom, że to się w głowie nie mieści a jakieś tłuki wmawiają że autyzm się bierze ze szczepień i "złe koncerny farmaceutyczne". Ja powiem tak - lobby tytoniowe jest kilka(naście?) razy większe niż szczepionkowe i jakoś nie są w stanie wmówić nikomu że papieroski takie zdrowe i dobre dla zdrowia.
Ja szczepić będę, nie na wszystko oczywiście, ale na pewno na obowiązkowe i rozważę rotawirusy bo sama cierpiałam przez to w dzieciństwie. A co do nopów, no cóż, każda ingerencja w organizm wiąże się ze skutkami ubocznymi, jednak skutki pozytywne są tak przytłaczająco większe że nie ma co w ogóle podejmować dyskusji.
Oczywiście jeśli kiedyś powstaną rzetelne badania naukowe, a najlepiej jakaś metaanaliza z kilkuset prac naukowych, która jednoznacznie stwierdzi że szczepionki są be to dam się przekonać. Oszołomom wskazuję jeden kierunek - busz :D

Safija ja tez na badania jade do pro famili, we wtorek mam 6.11.
Ja w drugiej ciazy mialam prenatalne wlasnie w 13t4d. Wiec powinien Ci zrobic bez problemu :-)

Jak dla mnie ci ludzie co nie szczepią dzieci powinni, za przeproszeniem, wypier...dzielać do buszu 2000km od szczepionych dzieci. Eradykowaliśmy tyle śmiertelnych chorób dzięki szczepionkom, że to się w głowie nie mieści a jakieś tłuki wmawiają że autyzm się bierze ze szczepień i "złe koncerny farmaceutyczne". Ja powiem tak - lobby tytoniowe jest kilka(naście?) razy większe niż szczepionkowe i jakoś nie są w stanie wmówić nikomu że papieroski takie zdrowe i dobre dla zdrowia.
Ja szczepić będę, nie na wszystko oczywiście, ale na pewno na obowiązkowe i rozważę rotawirusy bo sama cierpiałam przez to w dzieciństwie. A co do nopów, no cóż, każda ingerencja w organizm wiąże się ze skutkami ubocznymi, jednak skutki pozytywne są tak przytłaczająco większe że nie ma co w ogóle podejmować dyskusji.
Oczywiście jeśli kiedyś powstaną rzetelne badania naukowe, a najlepiej jakaś metaanaliza z kilkuset prac naukowych, która jednoznacznie stwierdzi że szczepionki są be to dam się przekonać. Oszołomom wskazuję jeden kierunek - busz :D

Podpisuje sie rekami i nogami. Antyszczepionkowcy zyja w krajach wysoce rozwinietych, nie maja pojecia czym sa choroby na ktore na ktore sie szczepimy, bo ich nie doswiadczaja.
A rota polecam. Nas ta szczepionka uratowala przynajmniej dwa razy, Marcelik przechodzil rota bardzo lagodnie.

Zmijka niezle haslo z buszem Na pewno nieszczepione dzieci nie powinny być przyjmowane do przedszkoli i szkół, bo ważniejsze jest dobro ogółu. W naszym mieście wraca... różyczka.
Magdzik no mam nadzieję, że nie będzie problemu z prenatalnymi.
Screen porażający...
Takie gburze to jeszcze mogą być o np. Spanie z dzieckiem, kp, wózek.
To moje trzecie dziecko więc trochę przeżyłam na forach, tylko na wizażu ☺

reklama
Sofija mnie najbardziej smieszmy ze antyszczepionkowcy nie maja argumentu poza nopem siostry brata szwagra corki meza siostry[emoji23]

Do góry