justjestem
Moderatorka
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Czytam.Czy wy to czytacie co dzieje sie pod tematem zachorowan na odre? Zobacz załącznik 913467
No właśnie nawiązuje do tego co wysłałaś w screenie[emoji16]Katie jasne, ja nie mowie ze to epidemia, odnosze sie wylacznie do tego co pisza Ci antyczepionkowcy. Jaki to ciemnogród.
Jak dla mnie ci ludzie co nie szczepią dzieci powinni, za przeproszeniem, wypier...dzielać do buszu 2000km od szczepionych dzieci. Eradykowaliśmy tyle śmiertelnych chorób dzięki szczepionkom, że to się w głowie nie mieści a jakieś tłuki wmawiają że autyzm się bierze ze szczepień i "złe koncerny farmaceutyczne". Ja powiem tak - lobby tytoniowe jest kilka(naście?) razy większe niż szczepionkowe i jakoś nie są w stanie wmówić nikomu że papieroski takie zdrowe i dobre dla zdrowia.
Ja szczepić będę, nie na wszystko oczywiście, ale na pewno na obowiązkowe i rozważę rotawirusy bo sama cierpiałam przez to w dzieciństwie. A co do nopów, no cóż, każda ingerencja w organizm wiąże się ze skutkami ubocznymi, jednak skutki pozytywne są tak przytłaczająco większe że nie ma co w ogóle podejmować dyskusji.
Oczywiście jeśli kiedyś powstaną rzetelne badania naukowe, a najlepiej jakaś metaanaliza z kilkuset prac naukowych, która jednoznacznie stwierdzi że szczepionki są be to dam się przekonać. Oszołomom wskazuję jeden kierunek - busz