reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

@Ags8620 ja mam za sobą utratę 56 kg i czasami bywa tak że rzeczy które wcześniej mi nie szkodziły teraz dziwnie na mnie działają. Nie wiedziałam że można miętę, jakoś tak od razu pomyślałam że zioła niewskazane, ale jak teraz czytam to okazuje się że są takie które można pić.
@Marta94 ja myśle że nie masz się co martwić. Jeśli mocno Cię stresuje to stosowanie leku to może spróbuj czegoś bardziej naturalnego? Sama woda morska, sól fizjologiczna, inhalacje?

reklama
@soniafka mój biust już większy o jeden rozmiar więc nie wiem co będzie później :) przy synu kupiłam biustonosz do karmienia który mi się nie przydał bo okazało się że przez czas ciąży zrobił się za mały a poza tym nie karmiłam :) w którym szpitalu będziesz rodziła?

Hej Dziewczyny !
U mnie dzisiaj miły dzień. Fryzjer zakupy i obiadek na mieście ;-) taki dzień był mi potrzebny.

Co do mamaginekolog cenię ją za to że edukuje ludzi, ale miałam możliwość spotkać ja dwa razy i stwierdzam że jej nie lubię. Bardzo niesympatyczna mi się wydała, z reszta mój mąż podzielił to zdanie. Może miała gorszy dzień, ale to były targi dla mam gdzie miała stoisko więc jednak oczekiwalam innego podejścia. Drugi raz to w restauracji. No też dziennie było

Co do koszul porodowych, ja zeszłym razem i kupiłam.sukienkę do rodzenia firmy granatovo,zaszalalamgranatovokażdemu z czystym sumieniem. No i co najważniejsze jest to taka miesista bawełna i dłuższa jest więc człowiek nie czuje się jakby chodził i czterema literami swiecil to tu i tam

Wow Kluseczka gratulacje takiej utraty wagi i samozaparcia wow wow wow !

Ja biorę probiotyk sanprobi, mi pomaga. Ale biorę go od roku już ;-)

Witam :)
Widzę temat rodziny u mnie temat rzeka [emoji23] jedynie wiem ze mi mama pomoże jak sie dowie ze jestem w ciąży ale narazie głupio mi się przyznać niechce by ktoś nademna skakał :)
@Marta94 o masz termin na kiedy ja :d ja idę we wtorek do lekarza :)

Mieszkam 50 km od Rzeszowa. Wizyta dopiero 19.11. Zastanawiam się czy nie lepiej zrobić usg płatnie, ale szybciej i bliżej domu.

Ja moge stosować Nasivin góra 2 dni, bo mi bardzo wysusza śluzówke. Najlepsza woda morska hipertoniczna.

Marta, a czy jest coś co cię nie martwi/stresuje? [emoji6] poczytaj sobie może co nieco o ciąży i tym z czym ona się wiąże bo troszkę przesadzasz ze wszytkim mam wrażenie. Martwi cię, że masz nudności, nie masz apetytu, lub masz apetyt na dane potrawy, masz zatkany nos... Każda z nas ma różne objawy jedna takie drugie inne. Ja też mam zapchany nos od pierwszego tygodnia kiedy dowiedziałam się o ciazy.
Pierwszy lepszy wynik z wyszukiwarce : „W czasie ciąży można bez obaw stosować krople na bazie roztworu soli, a także zwykłe krople lub spraye do nosa dostępne bez recepty.”

Piżama czy koszula do karmienia to coś co wydawało mi się zupełnie zbędne do szpitala a potem się męczyłam i cudowalam [emoji6] muszę dopisać do listy żeby kupić tym razem. Tak samo stanik do karmienia kupował mi dopiero Krzysiek kilka dni po porodzie bo piersi w ciąży wcale dużo mi nie urosły i wydawało mi się, że nie możliwe jest ze będę potrzebowała inny rozmiar [emoji12]

Jest to moja pierwsza ciąża..
ja ogólnie jestem przewrażliwiona na swoim punkcie jaki teraz na ciąży..
wiem ze muszę trochę odpuścić bo czasami jest mi ciężko..

@Rossiczka niestety tak to już jest że osoby które znamy i cenimy w sieci, nie raz okazują się być zupełnie inne w realu. W internecie chyba łatwiej ukryć conieco.

@Marta94 nie masz się co przejmować :) każdy inny, każdy ma inny charakter, ja uważam że zapytać zawsze można :) i wyżalić się też. Wychodzę z założenia że po to są takie grupy wsparcia żeby moc opowiedzieć o tym co nam leży na sercu

reklama
@Rossiczka niestety tak to już jest że osoby które znamy i cenimy w sieci, nie raz okazują się być zupełnie inne w realu. W internecie chyba łatwiej ukryć conieco.

@Marta94 nie masz się co przejmować :) każdy inny, każdy ma inny charakter, ja uważam że zapytać zawsze można :) i wyżalić się też. Wychodzę z założenia że po to są takie grupy wsparcia żeby moc opowiedzieć o tym co nam leży na sercu

Tez tak uważam ze po to jest ta grupa żeby się wyżalić zapytać itp. Tak samo jak ty :)

Mam taki charakter ze przejmuje się czasami wszystko za bardzo i niestety ciężko jest mi to opanować..

Do góry