reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

reklama
A dziewczyny. Nurtuje mnie jedno. Czy jesli moja ciaza jest z usg starsza o dwa tyg tzn ze urodze dwa tyg wczesniej? Ktory termin jest prawidłowy? Bo z om mam na maj a z usg na kwiecień ...

Mam nadzieję choć nikłą że będę tam mogła wrócić. Tylko pewnie czeka mnie praca do 9 miesiąca i powrót jak najszybciej. Zastanawiam się, czy nie lepiej poszukać nowej pracy po rocznym macierzyńskim...

Marta a Ty juz po prenatalnych? Ja trochę przespałam i udało mi sie zarejestrowac do dr Prochniaka do pro familii w Rzeszowie w 13 t 4 dzień. Mam nadzieję że badanie w ogóle będzie możliwe.
Widze ze nas tu wiecej z okolic Rzeszowa :)

@justjestem powinno się brać termin porodu z prenatalnych :) on jest najbardziej wiarygodny, bo potem każde dziecko inaczej rośnie. Jeśli miałaś wczesną owu i szybkie zagnieżdżenie to wiadomo że bardziej prawdopodobne że urodzisz wcześniej niż termin om :) albo raczej że dziecko będzie donoszone te dwa tyg wcześniej :) bo i tak urodzi się kiedy będzie chciało

Co do tych cudownych antyszczepionkowców, też nie rozumiem ich propagandy.. Szczepienia wg mnie mogą uratować życie. I jeśli dziecko nie miało powikłań neurologicznych przy porodzie albo innych chorób czy wad genetycznych, to szczepienia dla mnie mają dużo więcej korzyści niż wad.
Na fb jest grupa o mutacji MTHFR. Jestem tam bo sama mam taką mutacje genu. To, ile ludzi ciśnie tam po szczepieniach, opisują że ich dzieci mają powikłania, ile osób mówi że dziecka z mthfr się nie szczepi itp to przechodzi moje pojęcie....
Ja mam ten gen. Jak wiemy geny się nie zmieniają. Któryś z moich rodziców też go ma, bo mi go przekazał. Moi rodzice byli szczepieni, ja sama byłam szczepiona na wszystkie obowiązkowe plus kilka innych. I wszystko było okej. A dzięki tym szczepieniom nie chorowałam na nic. Nie miałam żadnej choroby wieku dziecięcego, poza podejrzeniem świnki. Ale nie potwierdzone tak na prawdę. Więc ja planuje swoje dzieci szczepić :)

@Marta94 rozumiem Twój strach o każdy objaw lub jego brak. Mam identycznie... Teraz od 2dni często boli mnie brzuch jak na @ więc tym bardziej wariuje. A ze nie mam jeszcze dzieci poza dwoma Aniołkami, to wsluchuje się w siebie aż za bardzo niestety...

Hej dziewczyny ja dzis juz od rana kiepsko sie czuje boli mbie brzuch tak nisko i mialam taki wodnisty sluz po przebudzeniu juz sie nakrecam ze pewnie cos nie tak znowu :(

@justjestem ja też nie mogę czytać tych wypocin antyszczepionkowcow. Szczepie i będę szczepic. Sama teraz widzę ile szczepienie na rota dało moim dzieciom. Hela nic, Tobiasz kilka brzydkich dwojek A my z mężem cztery dni.....

Mój hit dzisiaj znaleziony że więcej ludzi umiera na sepse niż odre, ale w szpitalach ich nie leczą bo nie ma szczepionek (więc wnioskuje że o szczepieniu na pneumokoki nie słyszeli), a uwaga uwaga sepse leczy się witamina C..... flinstones dosłownie

A co do zbijania kasy przez koncerny farmaceutyczne, to oni więcej zarabiają np na tworzeniu chorób np zespół niespokojnych nóg i sprzedaży magnezu na to w specjalnej cenie...

Ja mam od początku dużo wodnistego śluzu, lekarz mówił że to dobrze i to normalne. Rano po wspolzyciu wieczorem to w ogóle trochę tego jest ;-)

Roki no wlasnie ja dokladnie wiem kiedy mialam owu, na 100% i to bylo 14 dni po om, a na usg od poczatku maluszek jest większy. I troche głupieje, bo pierwsza ciaza byla idealna z om a teraz niby wiem, ze om jest prawidlowe a z usg wychodzi ze maluszek jest starszy az o dwa tygodnie.
Co prawda lekarze i tu i za granica mowia ze to nie jest żadna anomalia ale taka zdezorientowana jestem.

reklama
Ja wszystkie terminy z prenatalnych mialam wczesniejsze niz z om a i tak rodzilam po terminie ;-) najwazniejsze zeby samo sie rozkrecilo :-)
Dla mnie to totalna glupota nie szczepic dzieci, ale coz nie do wszystkich pewne argumenty docieraja... Chociaz znam przypadek ze dziecko ktore mowilo i chodzilo normalnie rozwijajace sie po szczepieniu cofnelo sie w rozwoju :/ byla pare lat temu taka seria szczepionek w Polsce po ktorej dzieci przestaly sie rozwijac:/

Do góry