reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2019

reklama
A dziewczyny. Nurtuje mnie jedno. Czy jesli moja ciaza jest z usg starsza o dwa tyg tzn ze urodze dwa tyg wczesniej? Ktory termin jest prawidłowy? Bo z om mam na maj a z usg na kwiecień ...

Mam nadzieję choć nikłą że będę tam mogła wrócić. Tylko pewnie czeka mnie praca do 9 miesiąca i powrót jak najszybciej. Zastanawiam się, czy nie lepiej poszukać nowej pracy po rocznym macierzyńskim...

Marta a Ty juz po prenatalnych? Ja trochę przespałam i udało mi sie zarejestrowac do dr Prochniaka do pro familii w Rzeszowie w 13 t 4 dzień. Mam nadzieję że badanie w ogóle będzie możliwe.
Widze ze nas tu wiecej z okolic Rzeszowa :)

@justjestem powinno się brać termin porodu z prenatalnych :) on jest najbardziej wiarygodny, bo potem każde dziecko inaczej rośnie. Jeśli miałaś wczesną owu i szybkie zagnieżdżenie to wiadomo że bardziej prawdopodobne że urodzisz wcześniej niż termin om :) albo raczej że dziecko będzie donoszone te dwa tyg wcześniej :) bo i tak urodzi się kiedy będzie chciało

Co do tych cudownych antyszczepionkowców, też nie rozumiem ich propagandy.. Szczepienia wg mnie mogą uratować życie. I jeśli dziecko nie miało powikłań neurologicznych przy porodzie albo innych chorób czy wad genetycznych, to szczepienia dla mnie mają dużo więcej korzyści niż wad.
Na fb jest grupa o mutacji MTHFR. Jestem tam bo sama mam taką mutacje genu. To, ile ludzi ciśnie tam po szczepieniach, opisują że ich dzieci mają powikłania, ile osób mówi że dziecka z mthfr się nie szczepi itp to przechodzi moje pojęcie....
Ja mam ten gen. Jak wiemy geny się nie zmieniają. Któryś z moich rodziców też go ma, bo mi go przekazał. Moi rodzice byli szczepieni, ja sama byłam szczepiona na wszystkie obowiązkowe plus kilka innych. I wszystko było okej. A dzięki tym szczepieniom nie chorowałam na nic. Nie miałam żadnej choroby wieku dziecięcego, poza podejrzeniem świnki. Ale nie potwierdzone tak na prawdę. Więc ja planuje swoje dzieci szczepić :)

@Marta94 rozumiem Twój strach o każdy objaw lub jego brak. Mam identycznie... Teraz od 2dni często boli mnie brzuch jak na @ więc tym bardziej wariuje. A ze nie mam jeszcze dzieci poza dwoma Aniołkami, to wsluchuje się w siebie aż za bardzo niestety...

Hej dziewczyny ja dzis juz od rana kiepsko sie czuje boli mbie brzuch tak nisko i mialam taki wodnisty sluz po przebudzeniu juz sie nakrecam ze pewnie cos nie tak znowu :(

@justjestem ja też nie mogę czytać tych wypocin antyszczepionkowcow. Szczepie i będę szczepic. Sama teraz widzę ile szczepienie na rota dało moim dzieciom. Hela nic, Tobiasz kilka brzydkich dwojek A my z mężem cztery dni.....

Mój hit dzisiaj znaleziony że więcej ludzi umiera na sepse niż odre, ale w szpitalach ich nie leczą bo nie ma szczepionek (więc wnioskuje że o szczepieniu na pneumokoki nie słyszeli), a uwaga uwaga sepse leczy się witamina C..... flinstones dosłownie

A co do zbijania kasy przez koncerny farmaceutyczne, to oni więcej zarabiają np na tworzeniu chorób np zespół niespokojnych nóg i sprzedaży magnezu na to w specjalnej cenie...

Ja mam od początku dużo wodnistego śluzu, lekarz mówił że to dobrze i to normalne. Rano po wspolzyciu wieczorem to w ogóle trochę tego jest ;-)

Roki no wlasnie ja dokladnie wiem kiedy mialam owu, na 100% i to bylo 14 dni po om, a na usg od poczatku maluszek jest większy. I troche głupieje, bo pierwsza ciaza byla idealna z om a teraz niby wiem, ze om jest prawidlowe a z usg wychodzi ze maluszek jest starszy az o dwa tygodnie.
Co prawda lekarze i tu i za granica mowia ze to nie jest żadna anomalia ale taka zdezorientowana jestem.

reklama
Ja wszystkie terminy z prenatalnych mialam wczesniejsze niz z om a i tak rodzilam po terminie ;-) najwazniejsze zeby samo sie rozkrecilo :-)
Dla mnie to totalna glupota nie szczepic dzieci, ale coz nie do wszystkich pewne argumenty docieraja... Chociaz znam przypadek ze dziecko ktore mowilo i chodzilo normalnie rozwijajace sie po szczepieniu cofnelo sie w rozwoju :/ byla pare lat temu taka seria szczepionek w Polsce po ktorej dzieci przestaly sie rozwijac:/

Do góry