reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

Sonia oczywiście tak zwolnienie miałam na myśli, ale źle napisałam. To że będziesz pracować pół dnia jest super opcja.
Przepraszam ale wypadło mi z głowy, że już zaczeliscie cała papierologie. Życzę wam żeby plany udało się zrealizować. Bo są bardzo solidne. Ale byłam pewna, że masz prawko [emoji4]

Rossiczka gratuluję córci [emoji4] tak to jest z marzeniami niestety na to marzenie najczesciej nie mamy wpływu.

Violett korzystaj bo nie wiadomo nigdy czy jeszcze kiedyś będziesz w ciąży. Jak dziewczyna się sprawdzi to spokojnie odpoczywaj w domu [emoji4]
Ja nie mam wcale prenatalnych [emoji853][emoji853] a ust za równe 3 tygodnie. Trochę poczekam, ale trudno.

reklama
Hej dziewczyny... jak się czujecie?..
ja od rana jestem zła jak osa na moja prace..
złe się czułam rano i nie miałam siły wogole wstać z łóżka wiec napisałam do klientki ze dzis nie przyjdę bo się złe czuje i myśle ze zrozumie to bo sama jest młoda i ma dwoje małych dzieci.. a ona do mnie ze to jest duży problem bo jak ona zastępstwo znajdzie w godzinę czasu.. aż mi szczeka opadła zebrałam się i jestem w pracy.. jednak tu żyją ludzie bez serca.. yh..

@smile nie raz slyszalam o testach pappa dajacych watpliwy wynik a ostatecznie wszystko bylo ok. Trzymam kciuki!

@Ann cora w styczniu skonczy 4 lata wiec jest jednym z najstarszych dzieci w grupie. Zawsze byla otwarta i towarzyska wiec dziwi mnie taki obrot spraw. Podobno prez caly dzien sie bawi i uczestniczy w zajeciach, ale jak ja zostawiam widze, ze jest niepewna. Dzieci rzucaja jej sie na szyje z radosci, a ona nie wie co zrobic.

@Violett, l4 przy takiej pracy pomoze Ci odpoczac. Fajnego masz szefa.

Ja jestem do stycznia na urlopie wychowawczym, mysle czy go nie przerwac i nie pojsc na l4,:zawsze to jakies dodatkowe zrodlo dochodu. Ale troche sie boje powiedziec w firmie. Moj szef wspiera kobiety w ciazy, ale z tego co slyszalam kolezanka ostatnio zaszla w ciaze z drugim dzieckiem i tez tak zrobila.

Marta94 ale ze ona nie przezylaby tego dnia jakbys jej nie posprzatala? Co za ludzie [emoji44][emoji44][emoji44][emoji44]

made moj 4latek mimo, ze uweielbia przedskzole, zbiera same pochwaly to ma tylko 2 przyjaciół. Oni są dla niego tylko ważni i tylko z nimi się bawi. Jak przychodzi to zawsze jest taki wystraszony jakby zawstydzony. Prosi czas to żebym to doprowadziła do samych drzwi. Taki typ, a w domu gdzie ma pewny grunt to nic to nie zawstydza.
Co do pracy to prędzej czy później będziesz musiała powiedzieć. Jak miałby w planie Cię zwolnić to i tak to zrobi po zakonczeniu umowy. Nie wiem na jaki masz czas umowe, ale ja bym wziela to l4. Bo to dodatkowe pieniądze dla Was.

Marta94 ale ze ona nie przezylaby tego dnia jakbys jej nie posprzatala? Co za ludzie [emoji44][emoji44][emoji44][emoji44]

made moj 4latek mimo, ze uweielbia przedskzole, zbiera same pochwaly to ma tylko 2 przyjaciół. Oni są dla niego tylko ważni i tylko z nimi się bawi. Jak przychodzi to zawsze jest taki wystraszony jakby zawstydzony. Prosi czas to żebym to doprowadziła do samych drzwi. Taki typ, a w domu gdzie ma pewny grunt to nic to nie zawstydza.
Co do pracy to prędzej czy później będziesz musiała powiedzieć. Jak miałby w planie Cię zwolnić to i tak to zrobi po zakonczeniu umowy. Nie wiem na jaki masz czas umowe, ale ja bym wziela to l4. Bo to dodatkowe pieniądze dla Was.

Właśnie o tym samym pomyślałam nie przeżyła by jak bym jej nie posprzątała sama jest do 10 w domu to mogła by siebie ogarnąć co kolwiek.. ale po co jak ja mogę przyjść i zrobić to za nią.. yhh mam dość tej roboty..

Podobne zachowanie jak u mojej Basi, moze faktycznie jak znajdzie blizszych przyjaciol to bedzie troche lzej.
Mam umowe na czas nieokreslony, planowalam zmienic prace jak Mloda pojdzie do przedszkola, a okazalo sie, ze jestem w ciazy. Mysle ze po usg genetycznym zbiore sie na telefon do szefa, powiem mu co i jak by go nie zaskoczyl moj plan. Wiem, ze nie zrobi mi pod gorke, ale chodzi o sam fakt, ze nie czuje sie z tym do konca w porzadku. No nic, musze zadbac tez o siebie troche w tej sytuacji.

reklama
Niee bliżej granicy z Niemcami jedna babka twierdziła że przerwa się nie należy bo byłam Polka [emoji23] albo że nie zdążyłam małego korytarza posprzątać a miała hangar nie dom darła sie[emoji23] przyniosła szczoteczkę do zębów do sprzątania No była bezczelna [emoji23] i w sumie zrezygnowałam, a ta kobieta tylko polki chciała i wolałam jabłka rwać i sortowac niż tam robić

Do góry