reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

@Smile4u ponoc w drugim trymestrze libido wzrasta:-) tez mam mniejsze ale to pewnie przez wiecej obaw ze cos moze byc nie tak. Takie psychiczne bardziej, aczkolwiek moj maz to wyrozumialy czlowiek i czeka grzecznie kiedy sama zainicjuje przytulanki. Chociaz w wiekszosci zasypiam zanim pomysle ze moglibysmy :D

reklama
@Rossiczka tez mam 24.10 pierwszego trymestru :) robisz dodatkowo z krwi pappa czy inne rozszerzone testy? Mnie wczoraj lekarz tlumaczyl ze dobrze by bylo zrobic z krwi typu nifty czy te soneco gdyby nie daj bog cos i mam zamieszanie w glowie... bo to juz tuz tuz a ja nie wiem czy chcemy.

Wczoraj miałam usg i wszystko ok ale jest krwiak wielkości 1 cm , z dala od dziecka . Dostałam dodatkowo luteinę. Któraś z Was miała krwiaka? Szybko się wchłonął?
Zrobiłam też test Harmony i czekam na wyniki. Usg genetyczne 25 października.
Przez najbliższe dwa tygodnie będę leżeć i czekać na wchłonięcie krwiaka i na wyniki

Ale naprodukowałyście! Codziennie podczytuje, ale weny i czasu na pisanie brak niestety :/

@patula86, @gooskaw gratuluje udanych wizyt:)
I trzymam kciuki za wszystkie wizyty w tym tyg:)

Co do przedszkola to Franek poszedł jak miał 3 lata. Przez miesiąc był mega płacz, ale tylko rano bo jak go odbierałam to był zadowolony... teraz już chodzi bardzo chętnie. Do 3 lat był z babcia, teraz poważnie zastanawiam się nad żłobkiem dla drugiego ...

Dziewczyny jak Wasze libido? U mnie totalne zero a nawet -!! Niemąż jest niepocieszony :/ nie wiem co z tym fantem zrobić :/

Ok zbieram się do pracy.. ale mi się nie chce:(
my i tak mamy zakaz, więc na libido nie zwracam uwagi, ale w sumie i tak jest na minusie

Hej.
Ja dzisiaj mam dzień w pracy ale coraz poważniej zastanawiam się nad tym żeby iść na te l4 bo niestety bol brzucha nie odpuszcza.
Ogólnie 20 każdego miesiąca dostawalam miesiączki i od wczoraj ból brzucha jest mocniejszy i taki właśnie okresowy wiec ja juz się bardzo stresuje.
Wizyte z usg mam dopiero za 2 tygodnie.

Oo proszę, to nie tylko ja aparatka :D na szczęście ja nosze niecały rok i ortodonta mówi, ze po nowym roku będziemy ściągać (myśle, ze gdzieś marzec/kwiecień), wiec tez jak juz dzidziuś się pojawi, to powinnam mieć proste zabki :D

Dziewczyny, czy wasi mężowie/partnerzy od razu cieszyli się z ciąży? Czy jednak zajęło im to parę dni/tygodni? :)
mój się cieszy bardzo! W sumie od 2 kreseczek na teście. Po 1 usg gdzie były 2 zarodki oszalał ze szczęścia jeszcze bardziej i trochę posmutnial po 2 usg ze został jeden dzidziol ale jak emocje opadły to się cieszy i juz całuje i przytula brzuszek.

Ale naprodukowałyście! Codziennie podczytuje, ale weny i czasu na pisanie brak niestety :/

@patula86, @gooskaw gratuluje udanych wizyt:)
I trzymam kciuki za wszystkie wizyty w tym tyg:)

Co do przedszkola to Franek poszedł jak miał 3 lata. Przez miesiąc był mega płacz, ale tylko rano bo jak go odbierałam to był zadowolony... teraz już chodzi bardzo chętnie. Do 3 lat był z babcia, teraz poważnie zastanawiam się nad żłobkiem dla drugiego ...

Dziewczyny jak Wasze libido? U mnie totalne zero a nawet -!! Niemąż jest niepocieszony :/ nie wiem co z tym fantem zrobić :/

Ok zbieram się do pracy.. ale mi się nie chce:(
Moje libido jest równe zero! Co dla nas jest cieżkie bo ogólnie uwielbiamy sex i zabawy lozkowe ale P jest bardzo wyrozumialy i czeka cieroliwie. U mnie 8 tc a przytulanki były raz.

Hej.
Ja dzisiaj mam dzień w pracy ale coraz poważniej zastanawiam się nad tym żeby iść na te l4 bo niestety bol brzucha nie odpuszcza.
Ogólnie 20 każdego miesiąca dostawalam miesiączki i od wczoraj ból brzucha jest mocniejszy i taki właśnie okresowy wiec ja juz się bardzo stresuje.
Wizyte z usg mam dopiero za 2 tygodnie.

mój się cieszy bardzo! W sumie od 2 kreseczek na teście. Po 1 usg gdzie były 2 zarodki oszalał ze szczęścia jeszcze bardziej i trochę posmutnial po 2 usg ze został jeden dzidziol ale jak emocje opadły to się cieszy i juz całuje i przytula brzuszek.

Moje libido jest równe zero! Co dla nas jest cieżkie bo ogólnie uwielbiamy sex i zabawy lozkowe ale P jest bardzo wyrozumialy i czeka cieroliwie. U mnie 8 tc a przytulanki były raz.
Nie stresuj sie tez tak mialam. W dzien spodziewanej miesiaczki bolaly mnie jajniki tak jak na okres. Wzielam nospe zeby nie meczyc sie fizycznie i psychicznie i na drugi dzien juz spokoj. Szkoda ze nie mozesz polezec i odpoczac w taki dzien. Duzo pomaga.
Wczoraj miałam usg i wszystko ok ale jest krwiak wielkości 1 cm , z dala od dziecka . Dostałam dodatkowo luteinę. Któraś z Was miała krwiaka? Szybko się wchłonął?
Zrobiłam też test Harmony i czekam na wyniki. Usg genetyczne 25 października.
Przez najbliższe dwa tygodnie będę leżeć i czekać na wchłonięcie krwiaka i na wyniki
Wazne ze wszystko ok. A jak masz lezec to odpoczywaj i wszystko bedzie dobrze:-) Mialas przeslanki ku Harmony czy sama wybralad ta opcje? Ja sie wlasnie zastanawiam nad rozszerzonymi badaniami ale nie umiem sie zdecydowac.

Nie stresuj sie tez tak mialam. W dzien spodziewanej miesiaczki bolaly mnie jajniki tak jak na okres. Wzielam nospe zeby nie meczyc sie fizycznie i psychicznie i na drugi dzien juz spokoj. Szkoda ze nie mozesz polezec i odpoczac w taki dzien. Duzo pomaga.

Wazne ze wszystko ok. A jak masz lezec to odpoczywaj i wszystko bedzie dobrze:-) Mialas przeslanki ku Harmony czy sama wybralad ta opcje? Ja sie wlasnie zastanawiam nad rozszerzonymi badaniami ale nie umiem sie zdecydowac.

Zdecydowałam się na ten test ze względu na wiek.

@gooskaw to moja 3 ciąża wiec niby powinnam wiedzieć takie rzeczy i niby wiem.ale i tak się stresuje. No nic, myślę że uspokoje się trochę jak juz będę czuła ruchy ;)
Właśnie po zdjęciu poznałam ze jesteśmy na tej samej grupie na fb; )

Jeżeli chodzi o prenatalne to ja będę robiła tylko dokładne usg bez badań z krwi

@gooskaw to moja 3 ciąża wiec niby powinnam wiedzieć takie rzeczy i niby wiem.ale i tak się stresuje. No nic, myślę że uspokoje się trochę jak juz będę czuła ruchy ;)
Właśnie po zdjęciu poznałam ze jesteśmy na tej samej grupie na fb; )

Jeżeli chodzi o prenatalne to ja będę robiła tylko dokładne usg bez badań z krwi

Majoweczki 2019? Wiec witam :-) tam tez sie przewijam czasami.
Ja bylam przekonana na usg plus pappa ale mi wczoraj lekarz tak nagadal ze zglupialam:-)
Jutro jak juz brzuch nie bedzie bolal to odetchniesz z ulga zapewne.
Mnie wczoraj tak cmil i bolal ze marzylam tylko o tym zeby sie polozyc i zasnac, ale doszlam do wniosku ze za bardzo stresuje sie wizytami u lekarzy zamiast cieszyc. A dzis? Jak nowo narodzona :-)

Nie mozesz sobie jeszcze pozwolic na l4? Czy nie chcesz?

reklama
Do góry