reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2019

Just gdzieś słyszałam że kogoś tam odradzal loty z młodszym niż pół roku dzieckiem. No właśnie u nas to robi się niezły galimatias bo od nas fo Frankfurtu godzina jazdy i stamtąd leci tylko Lot do Warszawy. Lub drugie lotnisko pewnie więcej jazdy bo gorsza droga i lata Ryanair też do Warszawy, ale z Warszawy do rodziców czyli miejsca ślubu i wesela jest 250km a ja dzieci bez fotelików nawet do kościoła za rogiem nie puszcze. Takze chyba będę musiała odpuścić.

reklama
Just gdzieś słyszałam że kogoś tam odradzal loty z młodszym niż pół roku dzieckiem. No właśnie u nas to robi się niezły galimatias bo od nas fo Frankfurtu godzina jazdy i stamtąd leci tylko Lot do Warszawy. Lub drugie lotnisko pewnie więcej jazdy bo gorsza droga i lata Ryanair też do Warszawy, ale z Warszawy do rodziców czyli miejsca ślubu i wesela jest 250km a ja dzieci bez fotelików nawet do kościoła za rogiem nie puszcze. Takze chyba będę musiała odpuścić.

Ja wcześnie latalam z Tobiaszem. Nie wiem ile on już km ma przelatanych.
A co do fotelików, możesz wziąć je ze sobą jako bagaż specjalny. Przysługuja Ci dwie sztuki na każde dziecko bodajże do 12 roku życia. Bagaż specjalny to fotelik, wózek czy łóżeczko turystyczne.

@Rossiczka o to mnie zaskoczyłaś, nie wiedziałam o takim bagażu. Wiesz czy to obowiązuje również w tanich liniach jak Ryanair ? No i jednak będę musiała to przemyśleć bo boję się uszkodzenia fotelików. Ale fajnie znać opcje. Mam o czym pomyśleć dzięki [emoji5]

W rayanair dwie sztuki na dziecko. A np w liniach KLM trzy sztuki.
Ja często z Tobiaszem robiłam trasę rayanairem Warszawa-Gdańsk. Leciał z nami wózek i fotelik.

Wiem też, że są już w Polsce wypożyczalnie fotelików więc też jest to opcja

Z drugiej strony będzie u nas 3 dzieci w wieku 4,5/2,5/3mce slabo to widze jak just pisze. Nawet jakbym olala wózek. To 3 fotele i bagaże to hardcore [emoji6]

Ann, inna, która się dowiedziała zupełnie przez przypadek. Podsłuchała rozmowę, powiązała fakty ze przez ostatnie tygodnie chodziłam struta i zapytała wprost wiec się już głupio mie wypierałam ale zaznaczyłam ze nie byłam jeszcze u lekarza wiec jest to tajemnica tym bardziej , że po swoich przejściach nie chce absolutnie informować wszystkich zanim się dowiem ze wszystko jest ok. Ona ma stałe zatrudnienie a ta moja Sara co jest tez w ciąży (a raczej już nie jest bo usunęła) jest tylko z pośrednictwa wiec tamta się wystraszyła ze ja dadzą na moje miejsce a ona czuje ze nie udźwignie odpowiedzialności i poszla ich uprzedzić. Cudowna koleżanka. Powiem ci szczerze, że zobaczę ile będę w stanie. Myśle ze spokojnie mogę jeszcze pracować bo dużo siedzę przed kompem. Może jak przyjdzie zima przejdę na 50% i to byłoby cudowne tak myśle. Później zobaczymy.

Piątek dziewczyny!!! [emoji5]

@Rossiczka o to mnie zaskoczyłaś, nie wiedziałam o takim bagażu. Wiesz czy to obowiązuje również w tanich liniach jak Ryanair ? No i jednak będę musiała to przemyśleć bo boję się uszkodzenia fotelików. Ale fajnie znać opcje. Mam o czym pomyśleć dzięki [emoji5]
Tak w ryanair tez obowiazuje, my latalismy z synem odkad skonczyl 3mce i wlasnie jako bagaz dodatkowy bralam fotelik samochodowy. Ale ciesze sie ze juz jestem w Polsce bo nienukrywam ze loty z dzieckiem to nic przyjemnego

Wlasnie z ciekawosci wczoraj przy ogolnym badaniu ze skierowania od ginekologa zrobilam sobie platnie progesteron... dziewczyny jestem zalamana... z 28 spadl mi do 15!
Jestem w 9t3d.... co prawda jestem na duphastonie 2x1 odkad sie dowiedzialam ale ponoc dopiero od 70dnia lozysko przejmuje opcje podtrzymania a nie progesteron wiec jeszcze grubo 12 dni.... i wiem ze dupek nie jest wykrywany w krwi, ale jak tu nie fisiowac?? A lekarz dopiero 15tego :-(

reklama
Do góry