justjestem
Moderatorka
To ile masz dzieciaczkow? :-)
Synka, w pazdzierniku skonczy dwa latka, to moja druga ciaza [emoji4]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To ile masz dzieciaczkow? :-)
A jak zareagowal na wiadomosc o drugim dzidziusiu?Synka, w pazdzierniku skonczy dwa latka, to moja druga ciaza [emoji4]
A jak zareagowal na wiadomosc o drugim dzidziusiu?
HeheheJeszcze nie wie o co chodzi, jak pytamy czy chce braciszka to kiwa glowa, ze tak i idzie do szafki ze slodyczami, bo mysli, ze to cos slodkiego do jedzenia [emoji23]
Jestem ciekawa jak zareaguje na rosnacy brzuch [emoji4]
Hehehedobre! W koncu zrozumie i bedzie wspanialym bratem
![]()
A ja po pierwszym dziecku od razu wiedziałam że chce kolejne. Mimo okropnego porodu, żyłam myślą że kolejne urodze łatwo bo przez cc. Jak bardzo się myliłam. Ale dzieci chciałam.Hehe tak sie mowi:-) ale ja tutaj mialam wielkie problemy z zajsciem w ciaze wiec nie wiem czy pozniej latwiej bedzie:-) poza tym moje znajome wszystkie po pierwszym dziecku mowia ze wiecej nie trzeba heheh
Mój mlodszy Nikos ma tak samo. (My z Just mamy synów października 2016[emoji1]) Wiktor miał 2 lata jak N się urodził. Spał bez problemu z tatą i mnistwo czasu spędzał z tata. Za to Nikos tak sama ma jak Marceli. Ciekawe jak zareaguje, ale to jeszcze ponad pol roku do porodu, no a lala w wózku był bardzo zaciekawiony.Obawiam sie, ze bedzie bardzo zazdrosny, bo jest strasznie mamusiowy, musi sobie jeszcze reke na piersi potrzymac, zasnac przytulony swoim policzkiem do mojego, przytulac sie co chwile. Ale zobaczymy, moze mnie zaskoczy i zaakceptuje rodzenstwo [emoji4]
Mój mlodszy Nikos ma tak samo. (My z Just mamy synów października 2016[emoji1]) Wiktor miał 2 lata jak N się urodził. Spał bez problemu z tatą i mnistwo czasu spędzał z tata. Za to Nikos tak sama ma jak Marceli. Ciekawe jak zareaguje, ale to jeszcze ponad pol roku do porodu, no a lala w wózku był bardzo zaciekawiony.
Planowane..Ale planowane czy przypadek?
Ciezko mi mowic, bo ja takich rozsterek nie mialam przy pierwszej wyczekanej ciazy, ale wydaje mi sie, ze to minie. Pierwszy trymestr jest trudny i trzeci tez.
Ja przy pierwszym dziecku jedynie bylam rozczarowana, ze jak Go urodzilam nie wybuchlam jakas wielka miloscia o ktorej wszyscy mowia. Czulam sie nawet gorsza, bo gdzie nie popatrzysz to pisza, o milosci od pierwszego wejrzenia, ze to takie eh, ah. Mialam poczucie obowiazku, troski, ogromne poklady czulosci, bylam rozczulona na maxa, ale absolutnie nie byla to milosc. Ona przychodzila z kazdym dniem, w miare poznawania sie. Nikt o tym nie mowi, tak samo jak o tym, ze karmienie piersia na poczatku boli tak, ze ma sie ochote wgryzc w sciane.