reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2019

Nie no pewnie, że nic więcej nie może zrobić. Bo co poza podaniem lekow? Tylko mam na myśli takie kieszenie kobietom do głowy, że krwawienie jakiekolwiek by nie było jest okej, zdarza się lub coś podobnego. Jak dla mnie lekarz powienien uświadamiać, że każde krwawienie powinno być konsultowane. Oczywiste jest że jeśli nawet byś miała poronienie ona nic więcej nie zrobi. Ale zobaczy bo może to ma inne podłoże. Wiele tu z dziewczyn krwawi ż różny h powodów, różne kolory ma to krwawienie, ale zawsze jest jakiś powód.
wcxoraj bylam na wizycie a po niej dotalam lekkiego plamienia i zadzwonilam do internisty co mam robic i kazala albo jechac do gina a jezeli nie bd takiej mozliwosci to na ip ale akurat sie udalo i gin zobaczyla co to za sluz i powoedziala ze to sie zdaza. ze jak zmieni barwe na krwista lub bedzie go duzo wiecej to nie czekac i jechac na ip albo jezeli w dzien to zauwaze to do niej.tyle mogla zrobic. ona od poczatku uswiadomila mnie ze tak wczesna ciaza to nic pewnego i trzeba byc tego swiadomym :)

reklama
Wy to i tak macie fajnie, tutaj w NO lekarz powie, ze to normalne, leków zadnych nie wypisze, zadnej luteiny ani nic. Jak krwawisz to znaczy, ze poronilas i tak mialo byc... Takie tu jest podejście.
ooo szok... mysle ze tacy ludzie nie powinni byc lekarzami... tymbardziej ginekologami... kazda kobieta ktora oczywiscie chce miec dziecko martwi sie od pierwszych dni a na to bezczelny lekarz... wspolczuje...

Ja dzisiaj byłam na wizycie. Dopiero 5t3d jest pęcherzyk i ciałko żółte ale jest też krwiak. Na szczęście żadnego plamienia nie mam ale już mam stres..

ooo szok... mysle ze tacy ludzie nie powinni byc lekarzami... tymbardziej ginekologami... kazda kobieta ktora oczywiscie chce miec dziecko martwi sie od pierwszych dni a na to bezczelny lekarz... wspolczuje...
Powiem tak. Uwazam, ze natura eliminuje chore zarodki ale z drugiej strony mysle, że niejedną ciążę mogliby uratowac. Tak naprawdę tutaj pierwsza wizyta jest w 12 tc i dopiero wtedy zakladana jest karta ciąży.

Ja dzisiaj byłam na wizycie. Dopiero 5t3d jest pęcherzyk i ciałko żółte ale jest też krwiak. Na szczęście żadnego plamienia nie mam ale już mam stres..
Dopiero? To juz AZ 5t3d dla Twojego organizmu:) Stres nic nie pomoze, zajmij glowe czyms innym. Krwiak to nic strasznego. Bedzie dobrze! A na kolejnej wizycie uslyszysz wspaniale serduszko:)

Zaczęłam krwawić, poszłam do lekarza, tam powiedział, że jest sporo krwi i mam skierowanie do szpitala. Jajowod mnie boli po tej pozamacicznej...

reklama
Hej dziewczyny czas i na mnie by dołączyć ;) jestem w 8 tyg ciąży na wizycie ostatniej było już serduszko , ciąża młodsza o tydzień czego się spodziewałam bo owuacja była w 20 DC . Ciąża trochę pod napięciem bo w maju było poronienie . Objawów za bardzo nie mam co też mnie trochę martwi , w dodatku ciśnienie mam podwyższone ? Miała tak któraś z Was w ciąży od początku,?

Do góry