reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

Ja wiem, że to jest drazliwy temat, ale mam wrażenie, że teraz jest jakiś bum na eko tryb życia jak to było 300 lat temu. A z drugiej strony koncerny farmaceutyczne też nakręcaja sobie biznesy i niektóre szczepionki może faktycznie są zbędne.
Ja w czerwcu się bardzo mocno w stopę skaleczylam na spływie kajakowym. Musiałam mieć antybiotyk i do tego dostałam skierowanie na szczepienie przeciwko teżcowi. W lipcu musiałam je powtórzyć i przed Bożym Narodzeniem też jeszcze raz muszę zrobić. Od razu powiedziałam, że ja się będę starała w ciążę zajść i czy to nie będzie kolidowało. Okazało się, czego wcześniej nie wiedziałam, że to szczepienie jest bezpieczne dla kobiet w ciąży, a mało tego nawet zalecane w 3 trymestrze. Taka ciekawostka [emoji6]
Też o tym słyszałam, ale nie jestem przekonana. Znam wielu lekarzy co są przeciwni jakimkolwiek szczepionkom w ciąży, ponieważ nie ma żadnych badań dotyczących wpływu szczepionek na płód, bo po prostu na kobietach w ciąży nie wolno robić takich badań.
Ja w ciąży w życiu bym się nie zaszczepiła, dzieci najchętniej w 1 dobie też bym nie szczepiła tylko później, żeby upewnić się czy są na pewno zdrowe i szczepionka im nie zaszkodzi.

reklama
Dzień dobry dziewczyny w weekend [emoji3] ja zaraz do pracy a wieczorem może grill. Pogoda dzisiaj świetna w końcu oddech od upałów [emoji16]

Sa jakieś przyszłe mamy które podczytuja ale się wstydzą odezwać? Nie krępujcie się dziewczyny tylko piszcie im nas więcej tym lepiej [emoji6][emoji2]

A takie pytanie z rana...wierzycie we wrozby? [emoji41] takie z ręki, takie z kart, takie z smsa?

Miłego dnia [emoji6][emoji11]

Hej hej [emoji7] ja dziś wybieram się na zakupy bo za tydzień mam wesele a jestem jeszcze bez butów [emoji23]

Co do wróżb to sama nie wiem, raczej nie [emoji848] ale horoskop nieraz przeczytam [emoji23][emoji23]

Dzień dobry dziewczyny w weekend
emoji3.png
ja zaraz do pracy a wieczorem może grill. Pogoda dzisiaj świetna w końcu oddech od upałów
emoji16.png

Sa jakieś przyszłe mamy które podczytuja ale się wstydzą odezwać? Nie krępujcie się dziewczyny tylko piszcie im nas więcej tym lepiej
emoji6.png
emoji2.png

A takie pytanie z rana...wierzycie we wrozby?
emoji41.png
takie z ręki, takie z kart, takie z smsa?

Miłego dnia
emoji6.png
emoji11.png

Hej hej
emoji7.png
ja dziś wybieram się na zakupy bo za tydzień mam wesele a jestem jeszcze bez butów
emoji23.png

Co do wróżb to sama nie wiem, raczej nie
emoji848.png
ale horoskop nieraz przeczytam
emoji23.png
emoji23.png

Hej dziewczynki :) ja jem śniadanko , zrobione przez mojego D , od nie pamiętam kiedy zrobił kolejny raz :p Ale obiecał, że dziś mi zrobi i się upomniałam :)
A dziś u nas deszczowo i tak jak Natka piszesz , w końcu można oddychać :D
A miałam jechać na plaże bez @ i się wykąpać... ehh...

A wróżby to zależy kto je robi ? Bo mi kiedyś jakaś cyganka robiła z ręki jak kupiłam jej bułki do jedzenia to czytała z niej jak z kartki, więc pewnie jakaś oszustka to była :/ chciałam pójść do takiej sprawdzonej wróżki, moja koleżanka z Kielc była i wróżka z oczu jej wyczytała całą przeszłość , więc jak wróżka mówi przeszłość bez żadnego słowa od nas , tylko z oczy to można uwierzyć :D
Horoskopy również czytam i duuużo mi się sprawdza z nich ;)

Wam również Miłego Dzionka ;*

Cześć i czołem.
Wróżby? Może trochę wierzę ale nie tak bez przesady. Nie szukam na siłę i nie stosuję się do nich fanatycznie.
A coś ci fajnego wywróżyło?
Mój M ma jutro urodziny i muszę coś wymyślić ale nie wiem co:errr:
Mogłam kupić test 10 i może prezent by był z głowy hi.

Cześć i czołem.
Wróżby? Może trochę wierzę ale nie tak bez przesady. Nie szukam na siłę i nie stosuję się do nich fanatycznie.

A jakieś tam o podróży mówiła i wtedy akurat jeszcze nie byłam ze swoim D ale się znaliśmy i już z nim pisałam więc wspomniała coś tam o miłości ale nic takiego WOW mi nie wywróżyła :p a do jej słów można wszystko sobie podstosować :p w podróży nie byłam , jedynie jaka podróż była to przeprowadzka z powrotem do domu 100km :-) :) hehe
Noo z tym pozytywnym testem w prezencie super pomysł :tak:

Hej dziewczyny ja być może dołączę chociaż chyba wolałabym nie [emoji18] u nas ewentualna wpadka przy tabletkach, zapomniałam jednej a następnego dnia test owu pozytywny. Przytulanka były 3 dni przed także szanse są. Mamy 1.5 rocznego synka. Testować zamierzam 18 sierpnia a według wszystkich kalkulatorów termin na 1 maja bym miała. Dodam jeszcze że mam przeczucia że wyszło bo z synkiem wystarczył 1 raz w dni płodne. Póki co żadnych objawów brak [emoji6]

Cześć i czołem.
No wrozby cyganki to tak jak piszecie można sobie pod wszystko podciągnąć [emoji4] ale koleżanka wysyła smsy do "wrozki" i namówiła też mnie [emoji847] wyslalam...to co było inne niż wszędzie to że nikt mnie nie naciagal na kolejne smsy żeby poznać co będzie dalej jest tylko odpowiedź na pytanie i tyle. No i napisałam jeden sms ale odpowiedź średnio mi się podobała więc napisałam drugi raz (tak wiem głupota ale to tak wciaga[emoji85]) tylko inaczej skonstruowałam to samo pytanie i odpowiedź była właśnie taka jaka chciałam usłyszeć [emoji16] no i stąd moje pytanie jak do tego podchodzicie . Bo tej mojej koleżance niby...wszystko się sprawdza [emoji848] ja to biorę przez pół bo wiadomo loteria no ale właśnie jak to odbieracie?
Dodam że pytanie drugie wysłałam już do innej "wrozki" [emoji6][emoji23]
P.s. pracowałam w gazecie i pisałam horoskopy jako wróżka Sybilla...więc w takie gazetowe to akurat nie wierzcie [emoji6][emoji28]

Hej dziewczyny ja być może dołączę chociaż chyba wolałabym nie [emoji18] u nas ewentualna wpadka przy tabletkach, zapomniałam jednej a następnego dnia test owu pozytywny. Przytulanka były 3 dni przed także szanse są. Mamy 1.5 rocznego synka. Testować zamierzam 18 sierpnia a według wszystkich kalkulatorów termin na 1 maja bym miała. Dodam jeszcze że mam przeczucia że wyszło bo z synkiem wystarczył 1 raz w dni płodne. Póki co żadnych objawów brak [emoji6]
No to witamy [emoji6][emoji4] jakby się udało zajść faktycznie za tym jednym razem znowu to czapki z głów [emoji847]

reklama
Do góry