reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majóweczki 2019

reklama
Ja byłam totalnie nastawiona na sn, ale Małej zaczęło skakać tętno i szybko podjęli decyzję o cc. Nawet nie zdążyłam się zorientować co się dzieje, tak szybko się wszystko toczyło. Pierwsze dwa dni były ciężkie ale starałam się jak najwięcej ruszać i jakos poszło. Po trzech tygodniach już całkowicie zapomniałam o cc.
To u mojej pierwszej corki spadło tętno i dusila się wiec szybko robili cc. Bez działającego znieczulenia [emoji24][emoji24] bylam tydzien po terminie. Mialam wywolywany porod. Córka dostala aby 2 pkt po porodzie. Jeszcze zapalenie płuc i leżała w szpitalu 3.5 tyg. 100 km ode mnie. Ja tam nie mogłam być przy niej. Dlatego w drugiej ciazy od razu powiedzialam ze ja sn nie będę rodzic bo mam traumę i tylko cc wchodzi w gre. Poród był ok. Ale później i tak nie uniknelismy kłopotów zdrowotnych

Cześć dziewczyny tez miałam być majowa mama ale niestety po zrobieniu bety w dniu wczorajszym moja nadzieja juz zniknęła :(jutro jadę do swojego.lekarza na usg żeby sprawdzić co i jak i raczej odstawic leki i czekać juz niestety na pożegnanie się z moim dzieciaczkiem którym nie zdążyłam się nawet nacieszyć :(
Przykro mi [emoji852] trzymam kciuki za to by szybko udało ci się zajść ponownie w ciaze!!!

Dziewczyny czy myślicie że beta 33 jak na 3t4d to dobrze? Bo zaczynam świrować że to mało [emoji53][emoji53] jutro polece powtórzyć zeby sprawdzić przyrost. Okres powinnam mieć w czwartek i się boje....

Dziewczyny czy myślicie że beta 33 jak na 3t4d to dobrze? Bo zaczynam świrować że to mało [emoji53][emoji53] jutro polece powtórzyć zeby sprawdzić przyrost. Okres powinnam mieć w czwartek i się boje....
Ja miałam jeszcze niższą a po dwóch dniach urosło prawie pięciokrotnie.
Myślę, że na tak wczesnym etapie nie masz powodów do zmartwień.

co do witamin, to ja biorę tylko kwas foliowy, po wizycie moja DR pewnie dodatkowo da mi magnez.. nigdy nie brałam zestawów witamin i pewnie brać nie będę, bo moja DR mówi, że one źle działają na dziecko. W końcu nie każda kobieta potrzebuje wszystkich witamin które są w tych zestawach, a nadmiar czasem gorszy niż niedobór...po badaniu krwi będę wiedzieć do brać.

co do porodu to ja strasznie chciałabym naturalnie.. ostatnie się nie udało i akcja skończyła się CC, mega to przeżyłam i przez tydzień się nie mogłam ruszać:/

@Dżasta :) jak tam? :)

No ja dzis I rozmowa I fryzura próbna przed weselem, dlatego dopiero jestem ;)
Rozmowa jakos poszla tylko standardowe - Zadzwonimy do Pani . Ale zapytałam kiedy i czy na tak czy na nie to dzwonią to powiedziały, ze do końca tego tyg i jesli bd na tak to zadzwonią a jak na nie to nie... Ale skoro powiedziały " Zadzwonimy" to moze zadzwonia :biggrin2:

reklama
Do góry