reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2025

reklama
Cześć Majóweczki❤️ Mam bete z wczoraj 😁 18.09 miała 829, 24.09 8077. Kalkulator mówi że przyrost w normie ale idę jutro zrobić przyrost po 48h bo lekarz kazal😁 to jak beta z wtorku ma 8 tys to w poniedziałek była po prostu za mala żeby coś zobaczyc w pęcherzyku?

Załączniki

• Screenshot_20240925_075654_Chrome.jpg
    Screenshot_20240925_075654_Chrome.jpg
    236,4 KB · Wyświetleń: 48
  • orca-image--1594439.jpeg
    orca-image--1594439.jpeg
    37,7 KB · Wyświetleń: 54
No możliwe,nie monitorował tego tak bardzo dokładnie,bardziej niż zwykle. Pozostaje czekać
Myślę, że to tak mały "rozjazd", że nie ma się za bardzo czym martwić. Tym bardziej, że oni to liczą na podstawie wymiarów, wystarczy, że obraz będzie pod jakims innym kątem i już wychodzi milimetr różnicy. Na prenatalnym USG tych pomiarów jest więcej, więc to badanie będzie bardziej dokładne i może się okaże, że jednak termin bliżej 13.05😊

Myślę, że to tak mały "rozjazd", że nie ma się za bardzo czym martwić. Tym bardziej, że oni to liczą na podstawie wymiarów, wystarczy, że obraz będzie pod jakims innym kątem i już wychodzi milimetr różnicy. Na prenatalnym USG tych pomiarów jest więcej, więc to badanie będzie bardziej dokładne i może się okaże, że jednak termin bliżej 13.05😊
No właśnie nie mogła go zmierzyć ,bo się wtulił w macicę,musiała mi naciskać brzuch kombinować itp.
Dzwoniła pani pytała co mam na skierowaniu i co pisze na USG,więc na skierowaniu miałam 6,a na USG 6w+3d+-4d i ustaliła mi na 7 listopada wizytę na prenatalne.
Zaraz będę dzwonić do Endo,bo zdecydowałam się zmienić i iść prywatnie do innego lekarza

Serce bije. Termin z miesiączki na 13maj ,usg 17 maj. Powiedziała że jak nie ma większej różnicy niż 7 dni to patrzymy na miesiączkę. Dostałam skierowanie na badania i na prenatalne,które teraz są darmowe. Następna wizyta dopiero na początku listopada,bo jej nie ma końcem października.
Muszę się udać do Endo,a badania cukrowe będziemy robić w terminie jak wszystkie ciężarne skoro po ciąży cukier miałam wyrównany. Tylko nie wiem czemu mi wpisała w kartę ciąży tydzień 6 ciąży,a nie 7 🤔 nie spojrzałam wcześniej i teraz to widzę dopiero
Moja ginekolog co prowadziła mi 1sza ciążę wpisywała ukończone tygodnie a nie rozpoczęte, czyli nawet jak byłam np 10+6 to wpisała tydzień 10.
I też właśnie mówiła, że jeśli termin z usg I z miesiączki nie różni się więcej niż 7 dni to nie zmienia się go. Ja mialam dlugie cykle i wiedziałam kiedy miałam owulacje, z miesiączki wychodził mi 13.11, a wg owulacji 17.11 na usg i prenatalnych zawsze wychodziło 16-18.11. Z uwagi na cc na dietę musiałam stawić się do szpitala 5 dni wcześniej i niepotrzebnie wywołali mi poród już 9.11 bo nie miała miejsc na patologii gdzie przyjmują przed terminem.
Dlatego teraz na wizycie u ginekologa powiem ze miesiączkę miałam 21.08 a nie 19.08 bo wiem kiedy dokładnie miałam owulacje, byłam wtedy na usg.

Cześć. Mogę dołączyć? Termin wychodzi 24.05. Dziś jest 5+3. Jest to moja druga ciąża, mam już czterolatkę. Do lekarza idę 03.10 to będzie wtedy 6+5.
Dopadł mnie suchy kaszel. Co mogę zażywać? Czy siemię lniane i sól fizjologiczną z kwasem hialuronowym można w ciąży stosować?
Hej, ja mam termin na 28.05 i też idę 3.10 do lekarza. Też właśnie wychodzę z infekcji. Na kaszel siemienie możesz ale polacm syrop islandzki (nie z porostu islandzkiego a typowo syrop islandzki)

Cześć. Mogę dołączyć? Termin wychodzi 24.05. Dziś jest 5+3. Jest to moja druga ciąża, mam już czterolatkę. Do lekarza idę 03.10 to będzie wtedy 6+5.
Dopadł mnie suchy kaszel. Co mogę zażywać? Czy siemię lniane i sól fizjologiczną z kwasem hialuronowym można w ciąży stosować?
Też mam wizytę 3.10😁😁 i wg ostatniego usg też mam dziś 5+3❤️ Nawilżać na spokojnie można inhalacje z soli😁

U mnie dziś 5+0, mam nadzieje ze tego 3.10 jak będzie 6+1 będzie już widać serduszko.
Idę prywatnie do lekarki u której byłam 3.09 jak miałam owulacje, ale nie będę prowadzić u niej ciazy bo ona jest typowo od nieplodnosci. Chciałam wrócić do lekarki u której prowadziłam pierwsza ciążę prywatnie, ale jak otworzyłam Excela z kosztami ciążowymi (wyprawka, wizyty u lekarzy i fizjo) z 1szej ciąży i przeliczyłam na aktualne ceny to jednak zdecydowałam sie prowadzić ciążę na nfz. Mam wizyte 31.10 tak sobie umówiłam żeby było akurat 4 tyg po 1szej. Będę jeździć do lekarza przez całe miasto 19 km, ale to był jedyny lekarz na nfz któremu ufam.
Umówiłam się też na pierwsze prenatalne na 15.11, tu zdecydowanie chce iść prywatnie bo to najlepsza perinatolog u nas w mieście.

A z samopoczucia to mi cały czas zimno i teraz od 2 dni mam takie uczucie w nogach jakby miała za słabe krążenie i są takie "mdle" w 1szejj ciąży mialam to samo.

reklama
Moja ginekolog co prowadziła mi 1sza ciążę wpisywała ukończone tygodnie a nie rozpoczęte, czyli nawet jak byłam np 10+6 to wpisała tydzień 10.
I też właśnie mówiła, że jeśli termin z usg I z miesiączki nie różni się więcej niż 7 dni to nie zmienia się go. Ja mialam dlugie cykle i wiedziałam kiedy miałam owulacje, z miesiączki wychodził mi 13.11, a wg owulacji 17.11 na usg i prenatalnych zawsze wychodziło 16-18.11. Z uwagi na cc na dietę musiałam stawić się do szpitala 5 dni wcześniej i niepotrzebnie wywołali mi poród już 9.11 bo nie miała miejsc na patologii gdzie przyjmują przed terminem.
Dlatego teraz na wizycie u ginekologa powiem ze miesiączkę miałam 21.08 a nie 19.08 bo wiem kiedy dokładnie miałam owulacje, byłam wtedy na usg.
Patrząc na miesiączkę to wczoraj miałam 7+0 albo 7+1 ale patrząc na te 4dni różnicy z USG no to tak by wychodziło,że to pełny 6tc skończony

Do góry