reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2025

reklama
W pierwszej ciąży mój najgorszy dzień (no może poza porodem bo miałam przeboje 🙈) to jak mąż zapomniał wynieść śmieci bio wychodząc do pracy. Nie mogłam tego zapachu znieść więc uzbroilam się w maseczkę i próbowałam szybko siatkę zawiązać i wynieść. Niestety za szybko. Kubeł mi się przewrócił, śmieci wysypały na podłogę. Biegałam po całym mieszkaniu zaryczana z odruchami wymiotnymi nie wiedząc jak opanować tę sytuację 🤣🤣🤣

😂 w tamtym tygodniu jestem w pracy (pracuję z domu ale biuro mam u rodziców w mieszkaniu) i gadam z mamą bo są na wakacjach ze kwiatki podlałam ale mowie że cos śmierdzi i mi mówi żebym sprawdziła lodówkę. Więc otwieram coś śmierdzi, otwieram zamrażalkę a chyba była nie domknięta i wszystko się rozmroziło (jak długo to trwało nie wiem ) ale smród nie do opanowania xD zadzwoniłam po mojego pojechałam do sklepu uzbroiłam się w maseczkę taką budowlaną z filtrami i działaliśmy ale co chwila odruch wymiotny xD

To już musi być mega skrajny przypadek, takie info mam od swojego gina i ogólnie z literatury. Przy pustym jaju w 6 tygodniu też czasem podtrzymają czy coś się nie pojawi do następnej wizyty.
I zaznaczam jeszcze raz 8 tydzień to nie jest późny termin na wizytę, a moim zdaniem dobry termin bo będzie już wszystko wiadomo :)
I nie zabraniam nikomu iść wcześniej 😉

Wystarczy poczytać forum ile jest takich przypadków i to wcale nie są pojedyncze jednostki. Tak samo mitem jest ze beta przy pozamacicznej nie przyrasta do dużych wartości bo tak samo są dziewczyny u których beta urosła do 20tys+ i okazywało się że pozamaciczna. Po prostu nie ma na to reguły i każdy przypadek jest inny. Nie da się tego ujednolicić.
Oczywiście każdy zrobi jak uwaza ale ja chyba bałabym się tyle zwlekać. ☺️

Hej wszystkim 4 testy pozytywne jutro pierwsza wizyta u ginekologa ale się stresuje 🙈

Załączniki

• IMG_20240922_162322.jpg
    IMG_20240922_162322.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 66
Serce bije. Termin z miesiączki na 13maj ,usg 17 maj. Powiedziała że jak nie ma większej różnicy niż 7 dni to patrzymy na miesiączkę. Dostałam skierowanie na badania i na prenatalne,które teraz są darmowe. Następna wizyta dopiero na początku listopada,bo jej nie ma końcem października.
Muszę się udać do Endo,a badania cukrowe będziemy robić w terminie jak wszystkie ciężarne skoro po ciąży cukier miałam wyrównany. Tylko nie wiem czemu mi wpisała w kartę ciąży tydzień 6 ciąży,a nie 7 🤔 nie spojrzałam wcześniej i teraz to widzę dopiero

Serce bije. Termin z miesiączki na 13maj ,usg 17 maj. Powiedziała że jak nie ma większej różnicy niż 7 dni to patrzymy na miesiączkę. Dostałam skierowanie na badania i na prenatalne,które teraz są darmowe. Następna wizyta dopiero na początku listopada,bo jej nie ma końcem października.
Muszę się udać do Endo,a badania cukrowe będziemy robić w terminie jak wszystkie ciężarne skoro po ciąży cukier miałam wyrównany. Tylko nie wiem czemu mi wpisała w kartę ciąży tydzień 6 ciąży,a nie 7 🤔 nie spojrzałam wcześniej i teraz to widzę dopiero
No to pięknie ❤️❤️❤️ Super że jest serduszko. Może wpisala skończony tydzień?

reklama
Do góry