reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2025

reklama
U mnie z objawów to takie osłabienie (ale w sumie jestem przeziębiona więc może to od tego), no i właśnie mdłości. Siedzę w pracy i nie wiem co mam ze sobą robić. Do tego jestem jakaś mega rozkojarzona.

Ja też mam wizytę 3.10 :) a z tego z objawów mdłości, wymioty, brak apetytu, ból głowy, opuchnięte dziąsła. Na domiar tego przyplątało się zapalenie gardła idę do lekarza dziś bo już w pracy nie dałam z rady z tym naraz 🤷 jutro muszę się zjawić w pracy, w piątek bo mam szkolenie i w sobotę szkolenie a potem do wizyty urlop i mam nadzieję na l4

Dziewczyny, a czujecie może coraz intensywniejsze te objawy ciąży? U mnie jednak constans 🤔 troszkę coś tam mdlosci, czasem coś tam zakuje w podbrzuszu, sutki trochę czuć ale nie mocno i właściwie tyle
ja jestem zmęczona i śpiąca poza tym nic innego nie mam. Plus, ze w pracy teraz trochę spokoju więc za wiele nie muszę robić 😂

Cześć dziewczyny 🙂 Mam w planach niebawem do Was dołączyć ale nie chcąc kusić losu to póki co tylko zaznaczam swoją obecność. Mam nieregularne cykle więc pierwsza wizyta pokazała tylko maleńki pęcherzyk 4-5 tyg., kolejną mam 9 października. Zdecydowałam, że nie robie bety. Mam za sobą jedną ciążę, jestem mamą rezolutnej 3,5 latki. Staraliśmy się o kolejną ciążę kilka miesięcy. Mam Hashimoto i co za tym idzie niedoczynność tarczycy. Zlecono mi pakiet badań i wyniki wydają się być ok. Z objawów póki co tylko WIELKIE piersi i uczucie pełnego brzucha. Czuję wielką ekscytację w oczekiwaniu na malucha 🙂

U mnie dziś 5+0, mam nadzieje ze tego 3.10 jak będzie 6+1 będzie już widać serduszko.
Idę prywatnie do lekarki u której byłam 3.09 jak miałam owulacje, ale nie będę prowadzić u niej ciazy bo ona jest typowo od nieplodnosci. Chciałam wrócić do lekarki u której prowadziłam pierwsza ciążę prywatnie, ale jak otworzyłam Excela z kosztami ciążowymi (wyprawka, wizyty u lekarzy i fizjo) z 1szej ciąży i przeliczyłam na aktualne ceny to jednak zdecydowałam sie prowadzić ciążę na nfz. Mam wizyte 31.10 tak sobie umówiłam żeby było akurat 4 tyg po 1szej. Będę jeździć do lekarza przez całe miasto 19 km, ale to był jedyny lekarz na nfz któremu ufam.
Umówiłam się też na pierwsze prenatalne na 15.11, tu zdecydowanie chce iść prywatnie bo to najlepsza perinatolog u nas w mieście.

A z samopoczucia to mi cały czas zimno i teraz od 2 dni mam takie uczucie w nogach jakby miała za słabe krążenie i są takie "mdle" w 1szejj ciąży mialam to samo.
Myślę, że teraz i tak koszty będą trochę niższe - część wyprawki na pewno się przyda, dziecku raczej nie będzie przeszkadzał nieodpowiedni kolor ręczniczka czy też szczotki do włosów, a nawet wózka😉 ale ogólnie podziwiam, że chciało Ci się robić zestawienie. Ja planowałam sobie kiedyś podliczyć ile zaoszczędziłam na pieluszkach wielorazowych, ale jakoś nigdy nie zechciało mi się tego spisać
Dziewczyny, a czujecie może coraz intensywniejsze te objawy ciąży? U mnie jednak constans 🤔 troszkę coś tam mdlosci, czasem coś tam zakuje w podbrzuszu, sutki trochę czuć ale nie mocno i właściwie tyle
U mnie też prawie nic. W głowie mi się kręci jak za szybko wstanę, albo podnoszę ręce, ale poza ciążą też miałam takie epizody więc nie wiem czy tym razem to na pewno związane z ciążą
Ja nie odczuwam zupelnie nic, w ciazy z synem bylam bardzo spiaca, a teraz nawet tego nie mam.

U mnie slabo, synek w nocy mial stan podgoraczkowy i wstal z okropnym katarem 🥲
Współczuję, mojemu też nadal z noska leci, w nocy dołączył kaszel, ale chyba taki od kataru...
A dzisiaj u nas festyn rodzinny nad rzeką organizowany przez żłobek... niestety nas ominie😕

reklama
U mnie niestety mdłości, najgorzej w ciągu dnia. Senność i trudności w koncentracji, co trochę mi utrudnia pracę. Takie moje klasyki ciążowe, tyle że z dzieckiem na pokładzie minimalnie trudniej to ogarnąć.

Do góry