reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2025

reklama
😂 w tamtym tygodniu jestem w pracy (pracuję z domu ale biuro mam u rodziców w mieszkaniu) i gadam z mamą bo są na wakacjach ze kwiatki podlałam ale mowie że cos śmierdzi i mi mówi żebym sprawdziła lodówkę. Więc otwieram coś śmierdzi, otwieram zamrażalkę a chyba była nie domknięta i wszystko się rozmroziło (jak długo to trwało nie wiem ) ale smród nie do opanowania xD zadzwoniłam po mojego pojechałam do sklepu uzbroiłam się w maseczkę taką budowlaną z filtrami i działaliśmy ale co chwila odruch wymiotny xD
sytuacja z dziś. Naszka mnie ochota na sałatkę jarzynowa. Ochota była tak eielka, że pojechałam 40 km do teściowej po ogorki kiszone, bo wszystkie swoje już zjadłam... stałam nad garami z 2 h. Po czym jak już wszystko wymieszałam, zaczęło mnie tak od niej odpychać, że musiałam szczelnie zamknąć, żeby nie czuć zapachu. Mam w lodówce 3kg sałatki, która tylko ja jem w domu... jak któraś ma ochotę, to zapraszam serdecznie 😃 albo! Mogę wysłać 😃

Ciekawe o co chodzi z tymi ogorkami, sama nigdy nie miałam takich ciągot.
Ja tez długo dzisiaj stałam, upiekłam łopatkę wieprzowa z czosnkiem i rozmarynem i do tego sos z nazbieranych na spacerze maślaków. Na szczęście mi się nie odwidzialo 😋

Cześć. Mogę dołączyć? Termin wychodzi 24.05. Dziś jest 5+3. Jest to moja druga ciąża, mam już czterolatkę. Do lekarza idę 03.10 to będzie wtedy 6+5.
Dopadł mnie suchy kaszel. Co mogę zażywać? Czy siemię lniane i sól fizjologiczną z kwasem hialuronowym można w ciąży stosować?
O to u mnie bardzo podobnie, też druga ciąża, też mam (prawie) 4-latka, też termin 24 maja, a na wizytę czekam do 2.10 😊 ale chora już byłam 🫣😅

Pani doktor powiedziała,że jest ok ale jakoś mnie to martwi,że ciąża wyszła na młodsza jakby. Bo wielkiej możliwości przesunięcia owulacji nie miałam,bo w ostatnim cyklu współżyłam dwa razy w bardzo niewielkim odstepie czasu 🤔 moze się do wyrówna jakoś ,w poprzedniej ciąży,miałam różnicy jeden dzień i to do przodu 😅

Pani doktor powiedziała,że jest ok ale jakoś mnie to martwi,że ciąża wyszła na młodsza jakby. Bo wielkiej możliwości przesunięcia owulacji nie miałam,bo w ostatnim cyklu współżyłam dwa razy w bardzo niewielkim odstepie czasu 🤔 moze się do wyrówna jakoś ,w poprzedniej ciąży,miałam różnicy jeden dzień i to do przodu 😅
Plemniki mogą przeżyć przez kilka dni, może przesunęła się owu i dlatego ciąża jest młodsza?

reklama
Ciekawe o co chodzi z tymi ogorkami, sama nigdy nie miałam takich ciągot.
Ja tez długo dzisiaj stałam, upiekłam łopatkę wieprzowa z czosnkiem i rozmarynem i do tego sos z nazbieranych na spacerze maślaków. Na szczęście mi się nie odwidzialo 😋
jeżeli chodzi o ogorki kiszone, to akurat w moim przypadku nie robi różnicy ciaza, pochłaniam bardzo duże ilości. Uwielbiam :)

Do góry