reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2025

Witamy się
Na pokładzie mamy 3 córki wiek 14 11 5 lat
Obecnie termin z om 22.maj .2025r
Lekki stresik bo troszkę czasu minęło od ostatniej ciąży .do lekarza idę 3 października będzie to 7 tydzień
Witamy 😊
My tez mamy na pokładzie dwie córeczki 10 i 9 lat.
A mój stres przed pierwsza wizyta sięgał zenitu 🙈ale od soboty jestem spokojniejsza bo z naszym ❤️ na ta chwile wszystko w porzadku.

reklama
Widzę, że są tutaj mamusie większej ilości dzieci niż jedno. Powiedzcie mi jak u Was było z mdłościami? Macie jakieś złote rady? Moja pierwsza ciąża jeśli chodzi o to była okropna. Codzienne wymioty przez cały dzień… i tak aż do porodu… ostatni raz było 2 dni przed porodem

Widzę, że są tutaj mamusie większej ilości dzieci niż jedno. Powiedzcie mi jak u Was było z mdłościami? Macie jakieś złote rady? Moja pierwsza ciąża jeśli chodzi o to była okropna. Codzienne wymioty przez cały dzień… i tak aż do porodu… ostatni raz było 2 dni przed porodem
Bardzo Ci współczuję. W pierwszej ciąży wymiotowałam całymi dniami przez jakieś dwa-trzy tygodnie. W tej narazie cisza i mam nadzieję,że tak zostanie.
Ja chyba nie miałam żadnego sposobu konkretnego ,dużo leżałam,bo każdy ruch powodował,że wszystko stało mi w gardle ,w dodatku nie wiele mogłam zjeść ze względu na cukrzycę ciążowa.

Xonvea od ginekologa na receptę

Też macie stracha tak jak ja..kilka miesięcy temu myślałam o kolejnym ale jakoś z mężem stwierdziliśmy że 3 starczy a tu bach 2 kreski

Powiedzcie mi iść zrobić betę czy to zbędne,
Test 4 dni po terminie wyraźny .a lekarz dopiero 3 październik
Muszę jakoes witaminy kupić może nanatal 1 ? Co wy bierzecie ?

W pierwszej ciąży wymiotowałam od 6 tygodnia. Znam to okropne uczucie, gdy nawet po wypiciu wody biegłam szybko do toalety 🤢 Z jedzeniem czegokolwiek był dramat. Po jakimś czasie lekarz przepisał mi na receptę tabletki xonvea. Musiałam brać 4 tabletki dziennie, aby chociaż zminimalizować te wymioty. Po nich było trochę lepiej. Niestety nudności utrzymywały mi się do 5 miesiąca włącznie.

Powiedzcie mi iść zrobić betę czy to zbędne,
Test 4 dni po terminie wyraźny .a lekarz dopiero 3 październik
Muszę jakoes witaminy kupić może nanatal 1 ? Co wy bierzecie ?
Zanim zaszłam w ciąże, brałam regularnie Prenatal Primo , Prenatal Dha oraz Pueria magnez. W tej chwili zamiast Primo biorę Prenatal Uno i nadal Dha oraz magnez.
Co do bety, ja robiłam 3 razy aby sprawdzić czy są prawidłowe przyrosty. Ale każde oczekiwanie na wynik to był dla mnie tylko dodatkowy stres.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry