reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2025

reklama
Hej 🙋‍♀️ też nieśmiało dołączam. Termin na 22 maja (dzisiaj 4t5d), pierwsza ciąża uzyskana za pomocą ivf. Robiłam cztery bety i wszystkie przyrosty prawidłowe. Przede mną pierwsza wizyta w następnym tygodniu, będzie to 6t0d, 23dpt. Jestem obstawiona lekami na maxa, teraz tylko pozostało cierpliwie czekać i trzymać kciuki żeby było nareszcie dobrze :)

I wzajemnie! Oby nam ten czas zlecial bez komplikacji 🥰 My w ogole nie planowalismy tak szybko drugiego dziecka, wiec radosc miesza sie z przerazeniem, jak to bedzie.
Doczytalam juz, ze dwojke masz w domu to pewnie rece pelne roboty 🙈
Planujesz juz jak powiesz starszakom? Moj maluch ma 19 miesiecy i nawet nie wiem, jakbym sie miala do tlumaczenia zabrac 😂
Jak czytam,że macie takie maluchy w domu podobne do mojego to mnie napawa nadzieja 😅🙈 Bo czułam się przez chwilę jak kosmita,że jak,że jak sobie poradzę i w ogóle 😳 Po pierwszym szoku przyszła myśl,że przecież znam dużo ludzi,którzy mają rodzeństwo z taką różnica więc kiedyś ktoś ich musiał wychować 🫣😅 Dało się i są.

Jak czytam,że macie takie maluchy w domu podobne do mojego to mnie napawa nadzieja 😅🙈 Bo czułam się przez chwilę jak kosmita,że jak,że jak sobie poradzę i w ogóle 😳 Po pierwszym szoku przyszła myśl,że przecież znam dużo ludzi,którzy mają rodzeństwo z taką różnica więc kiedyś ktoś ich musiał wychować 🫣😅 Dało się i są.
Ja mam 10-miesięczną córkę i prawie trzylatka. Zapewniam, że większe problemy stwarza trzylatek 😆

Witam się i ja🙂 Lat 37, w domu niespełna 2,5 latek. Ta ciąża kompletnie nas zaskoczyła, test zrobiłam w 35 DC i dwie grube kreski pojawiły się, zanim zdążyłam policzyć do 5 😁 Beta ponad 6 tys, jutro powtórka. Synka odstawiłam od piersi miesiąc temu i chyba hormony poszalały🙂

I wzajemnie! Oby nam ten czas zlecial bez komplikacji 🥰 My w ogole nie planowalismy tak szybko drugiego dziecka, wiec radosc miesza sie z przerazeniem, jak to bedzie.
Doczytalam juz, ze dwojke masz w domu to pewnie rece pelne roboty 🙈
Planujesz juz jak powiesz starszakom? Moj maluch ma 19 miesiecy i nawet nie wiem, jakbym sie miala do tlumaczenia zabrac 😂
ja akurat mam ciut starsze, bo jeden syn ma 8 lat, a drugi 5 więc większość czasu i tak spędzają w szkole ;) co do tego jak powiedzieć to jeszcze nie myślałam, ale ostatnio starszy syn wymyślił sobie sam z siebie marzenie, że chciałby leżeć na kanapie i żeby na nim leżał braciszek malutki, albo siostrzyczka i żebym urodziła jeszcze takiego dzidziusia 👶 więc myślę, że spełniając jego marzenie będzie szczęśliwy ❤️🥰

Nieśmiało witam się i ja 🙂 termin z OM wypada mi na 19.05 i w przyszły poniedziałek wybieram się na pierwszą wizytę u gina, mam nadzieję potwierdzającą ciążę (będę wtedy 6+0)🥰 2,5 roku starań za nami i po drodze 3 biochemy.
Już pięć razy badałam betę i za każdym razem tempo przyrostu było coraz mniejsze. Pierwszy przyrost wynosił 190%, potem 140%, 80% i wczoraj 70% (i beta 1049). Mimo, że mieszczą się w normie to jednak trochę mnie to martwi także odliczam dni do wizyty 🙃
Pozostałym dziewczynom gratuluję i życzę spokojnych 9 miesięcy i super prezentu na dzień matki w maju 🥹❤️

Ja jutro idę do gina bo miałam do wczoraj plamienia i bardzo lekkie bóle jak na @. A dziś dla odmiany nie czuje nic. I wkurza mnie to więc idę sprawdzić.
Dziewczyny robiłam ostatnio betę. Kalkulator pokazał że przyrost jest w normie jednak koleżanką powiedziała że przyrost powinien być powyżej 100 % a mój był tylko 84% więc już do głowy dostaje

reklama
Ja wlasnie odnosze wrazenie, ze w bliskim otoczeniu mam same rodzenstwa z roznica 2/3 lata, wiec jak wszystkie te mamy daly rade, to tez musimy 🤪
Do mnie to chyba jeszcze nie dociera, z objawow tylko caly czas bym spala. Odliczam juz do poniedzialku, zeby isc na ta bete i przynajmniej wiedziec, na czym stoje. W poprzedniej ciazy chyba dopiero po prenatalnych tak naprawde poczulam, ze bede mama 🙈

Do góry