reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2025

Jak któraś ma problemu z grzybkiem to polecam ten płyn do higieny intymnej 😉

Załączniki

• 2b1afca5-6456-48c0-848e-d81ecf683f11.jpeg
    2b1afca5-6456-48c0-848e-d81ecf683f11.jpeg
    43 KB · Wyświetleń: 79
reklama
Ja dziś dzwoniłam żeby umówić się do swojego ginekologa, który mi prowadził poprzednią ciążę, a tu szok Pani mówi, że dobrze, że byłam pacjentką doktora, bo ma tyle pacjentek, że nowych już raczej nie przyjmuje i mam pisać e-mail z opisem jaka ma to być wizyta i on dopiero mi ustali termin… wiedziałam, że to świetny lekarz, ale nie spodziewałam się że tak trudno się do niego teraz dostać…

Ja dziś dzwoniłam żeby umówić się do swojego ginekologa, który mi prowadził poprzednią ciążę, a tu szok Pani mówi, że dobrze, że byłam pacjentką doktora, bo ma tyle pacjentek, że nowych już raczej nie przyjmuje i mam pisać e-mail z opisem jaka ma to być wizyta i on dopiero mi ustali termin… wiedziałam, że to świetny lekarz, ale nie spodziewałam się że tak trudno się do niego teraz dostać…
To jeszcze rozumiem,ale ostatnio znajoma chciała się dostać do mojej endokrynolog to Pani nie powiedziała ,że nie przyjmuje nowych pacjentek tylko że zapisy dla nowych były w styczniu 😳 No ok,ale mi wyniki wyszły złe teraz dopiero i co ? Trochę to chore bo na fundusz normalnie to pewnie ok 2lat a tu ile pół roku...można się wykończyć 🙈

To jeszcze rozumiem,ale ostatnio znajoma chciała się dostać do mojej endokrynolog to Pani nie powiedziała ,że nie przyjmuje nowych pacjentek tylko że zapisy dla nowych były w styczniu 😳 No ok,ale mi wyniki wyszły złe teraz dopiero i co ? Trochę to chore bo na fundusz normalnie to pewnie ok 2lat a tu ile pół roku...można się wykończyć 🙈
U mnie jest tak, że ciężarne mają priorytet, jeśli chodzi o zapisy do endokrynologa i te terminy po prostu muszą się znaleźć. Może u Was też?

U mnie jest tak, że ciężarne mają priorytet, jeśli chodzi o zapisy do endokrynologa i te terminy po prostu muszą się znaleźć. Może u Was też?

Takie jest prawo. W ciąży w ciągu 7 dni roboczych musisz się dostać do specjalisty. Jeżeli odmawiają trzeba prosić o odmowę na piśmie i zgłaszać do MZ

U mnie tez zawsze problem z dostepnoscia lekarzy, mieszkam w malej miejscowosci i ginekologow niby jest sporo, ale dobrych moze trzech.
Ostatnio dzwonilam do ginekolog, ktora prowadzila mi poprzednia ciaze i uslyszalam termin za 3 miesiace 😅

Tzn jak jest prywatnie to nie wiem,na fundusz oczywiście. Znajoma akurat nie w ciąży. Ja w poprzedniej ciąży szłam do tej Endo pierwszy raz bo chciałam też żeby mi poprowadziła ciszę pod kątem cukrzycy ,napisalam email gdzie opisałam sytuację i bardzo szybko mnie przyjęła.

Ja również czekam na termin do pani ginekolog która mi prowadziła poprzednią ciążę. Nie wyobrażam sobie że mogłabym iść do kogoś innego. I to prywatnie, a terminy na listopad. Ale obiecali mi że mnie wcisną na pierwszą wizytę i dadzą znać, więc czekam.

Dzień dobry dziewczyny, witam się nieśmiało, jeszcze nie mam ciąży potwierdzonej usg, bo za wcześnie, ale beta z przyrostem prawidłowym, termin z kalkulatora na 29 maja. Dziś 3+6.

Uderzam od razu z pytaniem: obudziłam się dziś przeziębiona, głównie gardło mam zainfekowane. Macie jakieś sposoby na stan zapalny w pierwszym trymestrze, żeby nie zaszkodzić dzidzi? Zazwyczaj brałam ibuprom po prostu.

reklama
Dzień dobry dziewczyny, witam się nieśmiało, jeszcze nie mam ciąży potwierdzonej usg, bo za wcześnie, ale beta z przyrostem prawidłowym, termin z kalkulatora na 29 maja. Dziś 3+6.

Uderzam od razu z pytaniem: obudziłam się dziś przeziębiona, głównie gardło mam zainfekowane. Macie jakieś sposoby na stan zapalny w pierwszym trymestrze, żeby nie zaszkodzić dzidzi? Zazwyczaj brałam ibuprom po prostu.
Miałam tydzień temu chore gardło. Bardzo pomogły mi inhalacje z soli fizjologicznej. Ból gardła zniknął w dwa dni.

Do góry