reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2025

Ja jutro idę do gina bo miałam do wczoraj plamienia i bardzo lekkie bóle jak na @. A dziś dla odmiany nie czuje nic. I wkurza mnie to więc idę sprawdzić.
Dziewczyny robiłam ostatnio betę. Kalkulator pokazał że przyrost jest w normie jednak koleżanką powiedziała że przyrost powinien być powyżej 100 % a mój był tylko 84% więc już do głowy dostaje
Kochana, wedlug mojej wiedzy przyrost powyzej 66% jest ok, nie kazdemu beta rosnie az tak spektakularnie ☺️ A jakie masz wartosci?
Powodzenia jutro na wizycie, oby wszystko bylo w porzadku🍀

reklama
ja akurat w tamtej ciąży miałam cholestaze ciążową, ale znam Twój ból, bo cukrzyce miałam w drugiej ciąży. Mam ogromną nadzieję, że ta przeleci mi bardzo nudno. W dodatku czas drugiego porodu był, że tak powiem troche długi, bo od pierwszego skurczu w domu do urodzenia syna minęło raptem 49h 😂
U mnie pierwszy poród trwał niecałe 5h, drugi cesarka, słyszałam, że każdy kolejny jest szybszy i myślałam, że ten trzeci będzie ekspresowo - bóli dostałam w niedziele, urodziłam w środę nad ranem🤪
Czytałam takie opinie,że która przeżyła kolkę nerkowa to porodu się nie boi 😅 Ja dzisiaj będę dzwonić do mojej gin,bo mnie dopadł 🍄 😭 Całą zeszła ciążę się bujalam ciągle z jakaś infekcja ale trochę później,a teraz z grubej rury 🙄
Na pierwszej wizycie też wspomniałam gin, że w poprzedniej ciąży miałam co chwilę grzybicę i przepisał mi estabiom mama, żeby wzmocnić naturalną barierę ochronną. Po leczeniu też możesz wziąć jakiś probiotyk bo to paskudztwo lubi nawracać. Podobno pomaga też wykluczenie z diety cukrów, ale na tak drastyczny krok chyba nie jestem jeszcze gotowa🤣

A tak poza tym człowiek znika na chwilę, a tu się tłoczno zrobiło😁 witam wszystkie nowe mamusie 🥰

My mieliśmy bardzo przyjemny wyjazd, trochę przewietrzyłam głowę, przestałam się martwić i czekam cierpliwie na to co przyniesie los (i na wizytę oczywiście) 😊

Ja jutro idę do gina bo miałam do wczoraj plamienia i bardzo lekkie bóle jak na @. A dziś dla odmiany nie czuje nic. I wkurza mnie to więc idę sprawdzić.
Dziewczyny robiłam ostatnio betę. Kalkulator pokazał że przyrost jest w normie jednak koleżanką powiedziała że przyrost powinien być powyżej 100 % a mój był tylko 84% więc już do głowy dostaje
Beta powinna się podwajać ale co 48-72h więc jeśli w 48h masz 84% to to wciąż jest w normie 🙂 nie słuchaj takich koleżanek bo się będziesz niepotrzebnie stresować 🙂

Serio ? No to kiedy się sprawdza bo już zbaranialam
Różne zdania słyszałam, ale generalnie powyżej 6000 nie ma już sensu bo wtedy już zwalnia i przyrosty już mogą nie być takie spektakularne ale nie znaczy to że ciąża nie rozwija się prawidłowo 🙂 a który masz tc? Bo 17tys to bardzo ładny wynik 😍 gdzieś czytałam że od 10tys mniej więcej widać juz serduszko

U mnie pierwszy poród trwał niecałe 5h, drugi cesarka, słyszałam, że każdy kolejny jest szybszy i myślałam, że ten trzeci będzie ekspresowo - bóli dostałam w niedziele, urodziłam w środę nad ranem🤪

Na pierwszej wizycie też wspomniałam gin, że w poprzedniej ciąży miałam co chwilę grzybicę i przepisał mi estabiom mama, żeby wzmocnić naturalną barierę ochronną. Po leczeniu też możesz wziąć jakiś probiotyk bo to paskudztwo lubi nawracać. Podobno pomaga też wykluczenie z diety cukrów, ale na tak drastyczny krok chyba nie jestem jeszcze gotowa🤣

A tak poza tym człowiek znika na chwilę, a tu się tłoczno zrobiło😁 witam wszystkie nowe mamusie 🥰

My mieliśmy bardzo przyjemny wyjazd, trochę przewietrzyłam głowę, przestałam się martwić i czekam cierpliwie na to co przyniesie los (i na wizytę oczywiście) 😊
To racja ,pożywka grzyba to głównie cukier.
Ale q poprzedniej ciąży ścisłą dieta cukrzyka i tak się nie uratowałam. Ja też poproszę o coś w razie w bo będę miała napewno przeżycia. Martwię się ,żeby mi tylko ta cukrzyca nie wróciła ,narazie cieszę się,że nie muszę biegać z tym glukometrem,chociaż mierzyłam w jeden dzień i miałam ok akurat.
W wtorek wizyta ,dzień po rocznicy ślubu 😝

reklama
Hej 🙋‍♀️ też nieśmiało dołączam. Termin na 22 maja (dzisiaj 4t5d), pierwsza ciąża uzyskana za pomocą ivf. Robiłam cztery bety i wszystkie przyrosty prawidłowe. Przede mną pierwsza wizyta w następnym tygodniu, będzie to 6t0d, 23dpt. Jestem obstawiona lekami na maxa, teraz tylko pozostało cierpliwie czekać i trzymać kciuki żeby było nareszcie dobrze :)
Gratulacje 😍 wspaniale widzieć kolejną kreskową staraczkę na mamusiach ❤️

Do góry