reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2025

Ja jutro idę do gina bo miałam do wczoraj plamienia i bardzo lekkie bóle jak na @. A dziś dla odmiany nie czuje nic. I wkurza mnie to więc idę sprawdzić.
Dziewczyny robiłam ostatnio betę. Kalkulator pokazał że przyrost jest w normie jednak koleżanką powiedziała że przyrost powinien być powyżej 100 % a mój był tylko 84% więc już do głowy dostaje
Kochana, wedlug mojej wiedzy przyrost powyzej 66% jest ok, nie kazdemu beta rosnie az tak spektakularnie ☺️ A jakie masz wartosci?
Powodzenia jutro na wizycie, oby wszystko bylo w porzadku🍀

reklama
ja akurat w tamtej ciąży miałam cholestaze ciążową, ale znam Twój ból, bo cukrzyce miałam w drugiej ciąży. Mam ogromną nadzieję, że ta przeleci mi bardzo nudno. W dodatku czas drugiego porodu był, że tak powiem troche długi, bo od pierwszego skurczu w domu do urodzenia syna minęło raptem 49h 😂
U mnie pierwszy poród trwał niecałe 5h, drugi cesarka, słyszałam, że każdy kolejny jest szybszy i myślałam, że ten trzeci będzie ekspresowo - bóli dostałam w niedziele, urodziłam w środę nad ranem🤪
Czytałam takie opinie,że która przeżyła kolkę nerkowa to porodu się nie boi 😅 Ja dzisiaj będę dzwonić do mojej gin,bo mnie dopadł 🍄 😭 Całą zeszła ciążę się bujalam ciągle z jakaś infekcja ale trochę później,a teraz z grubej rury 🙄
Na pierwszej wizycie też wspomniałam gin, że w poprzedniej ciąży miałam co chwilę grzybicę i przepisał mi estabiom mama, żeby wzmocnić naturalną barierę ochronną. Po leczeniu też możesz wziąć jakiś probiotyk bo to paskudztwo lubi nawracać. Podobno pomaga też wykluczenie z diety cukrów, ale na tak drastyczny krok chyba nie jestem jeszcze gotowa🤣

A tak poza tym człowiek znika na chwilę, a tu się tłoczno zrobiło😁 witam wszystkie nowe mamusie 🥰

My mieliśmy bardzo przyjemny wyjazd, trochę przewietrzyłam głowę, przestałam się martwić i czekam cierpliwie na to co przyniesie los (i na wizytę oczywiście) 😊

Ja jutro idę do gina bo miałam do wczoraj plamienia i bardzo lekkie bóle jak na @. A dziś dla odmiany nie czuje nic. I wkurza mnie to więc idę sprawdzić.
Dziewczyny robiłam ostatnio betę. Kalkulator pokazał że przyrost jest w normie jednak koleżanką powiedziała że przyrost powinien być powyżej 100 % a mój był tylko 84% więc już do głowy dostaje
Beta powinna się podwajać ale co 48-72h więc jeśli w 48h masz 84% to to wciąż jest w normie 🙂 nie słuchaj takich koleżanek bo się będziesz niepotrzebnie stresować 🙂

Serio ? No to kiedy się sprawdza bo już zbaranialam
Różne zdania słyszałam, ale generalnie powyżej 6000 nie ma już sensu bo wtedy już zwalnia i przyrosty już mogą nie być takie spektakularne ale nie znaczy to że ciąża nie rozwija się prawidłowo 🙂 a który masz tc? Bo 17tys to bardzo ładny wynik 😍 gdzieś czytałam że od 10tys mniej więcej widać juz serduszko

U mnie pierwszy poród trwał niecałe 5h, drugi cesarka, słyszałam, że każdy kolejny jest szybszy i myślałam, że ten trzeci będzie ekspresowo - bóli dostałam w niedziele, urodziłam w środę nad ranem🤪

Na pierwszej wizycie też wspomniałam gin, że w poprzedniej ciąży miałam co chwilę grzybicę i przepisał mi estabiom mama, żeby wzmocnić naturalną barierę ochronną. Po leczeniu też możesz wziąć jakiś probiotyk bo to paskudztwo lubi nawracać. Podobno pomaga też wykluczenie z diety cukrów, ale na tak drastyczny krok chyba nie jestem jeszcze gotowa🤣

A tak poza tym człowiek znika na chwilę, a tu się tłoczno zrobiło😁 witam wszystkie nowe mamusie 🥰

My mieliśmy bardzo przyjemny wyjazd, trochę przewietrzyłam głowę, przestałam się martwić i czekam cierpliwie na to co przyniesie los (i na wizytę oczywiście) 😊
To racja ,pożywka grzyba to głównie cukier.
Ale q poprzedniej ciąży ścisłą dieta cukrzyka i tak się nie uratowałam. Ja też poproszę o coś w razie w bo będę miała napewno przeżycia. Martwię się ,żeby mi tylko ta cukrzyca nie wróciła ,narazie cieszę się,że nie muszę biegać z tym glukometrem,chociaż mierzyłam w jeden dzień i miałam ok akurat.
W wtorek wizyta ,dzień po rocznicy ślubu 😝

reklama
Hej 🙋‍♀️ też nieśmiało dołączam. Termin na 22 maja (dzisiaj 4t5d), pierwsza ciąża uzyskana za pomocą ivf. Robiłam cztery bety i wszystkie przyrosty prawidłowe. Przede mną pierwsza wizyta w następnym tygodniu, będzie to 6t0d, 23dpt. Jestem obstawiona lekami na maxa, teraz tylko pozostało cierpliwie czekać i trzymać kciuki żeby było nareszcie dobrze :)
Gratulacje 😍 wspaniale widzieć kolejną kreskową staraczkę na mamusiach ❤️

Do góry