reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

U mnie raczej, jeżeli trafią w termin, to przyjadą.
Brat będzie akurat w Polsce w drugiej połowie maja, choć u moich rodziców 200km dalej.
Ale inaczej zobaczymy się dopiero na Boże Narodzenie najpewniej i od miesięcy proszą, bym namówiła pannę do wysypki podczas ich pobytu. :p
Rodzice, moi, ale po 20maja jadą w trasę na 3tygodnie.

Tatuś, i tyle.
Starsze rodzeństwo to już w domu.
Zaś rodzina wróci szybko do swoich światów i gości nie będzie, myślę, w ogóle. :)

reklama
@Karlik - ja już mojemu zarzuciłam dokładną datę powrotu do aerobowej aktywności. [emoji23]

W ogóle 10 maja od razu jadę z synem na najlepsze lody w mieście.

Po 9 maja, jak to mawiał z umiłowaniem Rejent: "Niech się dzieje wola Nieba. Z nią się zawsze zgadzać trzeba." [emoji12]

Aktualizacja kolejki porodowej:

Zwycięzcy:
Klaudia_i_nikodem
W dniu 21.04.2017 r. o godz. 12:15 na świat przyszedł Nikodem Piotr Wspaniały: 3250 kg, 53 cm - Sto Lat dla mamy i synka!

mania1987
W dniu 26.04.2017 r. o godz. 12:05 na świat przyszla Zosia Cudowna: 3100 kg, 50 cm - Sto Lat dla mamy i córci!

Marta:-)
W dniu 30.04.2017 r. o godz. 4:40 na świat przyszła Piękna Królewna: 3200 kg, 57 cm - Sto Lat dla mamy i córci!

Oczekujący:
Lakara: niby miał być 24.04 ale chyba bliżej 3.05
majówka2017: 27.04 - cisza, może już po?
myszkax33: 3.05
Martussa82: 5.05
Martusiamiska: 05.05
mamaAWR: 9.05
gulba5: 11.05 (lub 8.05 - w zależności od widzimisię astronauty)
Lefkowa: 11.05 (lub 27.05 - j.w.)
Monia8333: 11.05
Koniczyna05: 14.05
MajaMaj: 15.05
Marta&Hania: 15.05 (lub 24.05)
Gabiś: 16.05
DaWo: 18.05 (lub 27.05)
Olo32: 20.05
Marysia787: 21.05
*Ula*: 21.05
milkaklaudia: 22.05
asia333podlasie: 23.05
Lalamido: 26.05 (lub wcześniej)
waraai: 29.05
karlik: 30.05 (nie wcześniej niż 9.05)

@Karlik - ja już mojemu zarzuciłam dokładną datę powrotu do aerobowej aktywności. [emoji23]
W ogóle 10 maja od razu jadę z synem na najlepsze lody w mieście.
Po 9 maja, jak to mawiał z umiłowaniem Rejent: "Niech się dzieje wola Nieba. Z nią się zawsze zgadzać trzeba." [emoji12]

No dokładnie z ust mi to wyjęłaś. Ja też już od wczoraj mojemu zapowiedziałam aktywność bo my przecież od lutego bez "penetracji: ;-) .... bo ja zaszyta. Zastanawia się czy jeszcze pamięta co i jak ;-)

Ja również 10 jadę do fryzurkowa z młodszą - ma kudły do pasa i musze jej to podciąć bo nie zdzierżę dłużej i lody i jeszcze muszę się wywoskować pachwinowo i ... juz się nie mogę doczekać tego dnia.

Słuchajcie - wczoraj oglądałam film BAD MOMS ( nie wiem jak to na PL przetłumaczyli bo w oryginale miałam) no i płakałam ze śmiechu. jedna z pierwszych scen jest jak mama 4 małych dzieci mówi w barze o swoim marzeniu: że taki mały wypadek samochodowy jej się marzy, nie za duży ale żeby trafić na dwa tygodnie do szpitala - poleżeć sobie, jeść galaretkę ( bo to amerykański film ;-)) i nikt nie bedzie nic od niej chciał.....
No tylko matka to zrozumie - płakałam ze śmiechu - mój mąż od razu skojarzył z moim ostatnim pobytem w szpitalu. Jak cudnie móc iść do kibelka żeby Ci nikt nie zawracał ......

Aż zerknę w czeluści internetów za tym. [emoji1]

@mamaAWR kto będzie aktualizował listę, jak urodzisz tego 9 maja (nota bene dobra data - my z @Karlik celebrujemy żywiołowo powroty do romantycznych możliwości, Ty - jest nadzieja - żywiołowo celebrować będziesz narodziny dziecięcia [emoji6])? :)

Cóż.. ktoś będzie musiał przejąć pałeczkę, przynajmniej na kilka dni :) ale postaram się szybko wrócić do "obowiązków" w chwilach przerwy miedzy karmieniem i przewijaniem :)

Mnie się dziś wyśniło, że urodzę wcześniej. Z pierwszego USG miałam termin na 3.05, więc może, może.. mąż ma urodziny 5.05 i byłoby też fajnie, jakby dostał syna w prezencie. Przyznam skrycie, że w ferworze tych wszystkich przygotowań nic mu nie kupiłam :(

Cóż.. ktoś będzie musiał przejąć pałeczkę, przynajmniej na kilka dni :) ale postaram się szybko wrócić do "obowiązków" w chwilach przerwy miedzy karmieniem i przewijaniem :)

Mnie się dziś wyśniło, że urodzę wcześniej. Z pierwszego USG miałam termin na 3.05, więc może, może.. mąż ma urodziny 5.05 i byłoby też fajnie, jakby dostał syna w prezencie. Przyznam skrycie, że w ferworze tych wszystkich przygotowań nic mu nie kupiłam :(
Ale wyprodukowałas największy prezent[emoji2] . Okupiony mdlosciami, bólem i wszystkim tym co przeżyłaś . 9 miesięcy roboty to nic [emoji12] ?

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

Złe mamuśki - byłam na tym swego czasu w kinie, dobry film, polecam :D chyba sobie dzisiaj włączę na wieczór. :)
A my w domu mamy odwiedziny, a ja się czuję średnio.
Fakt, że zapiełam się w stare jeansy jest minimalnie pocieszający.
Byliśmy wczoraj na pierwszym spacerze. Byliśmy zapalić znicz tacie... :(
I tak po tym spacerze dopadła mnie rzeczywistość, zmęczenie, bezradność. I tak sobie z Nikodemkiem leżymy razem na łóżku.

reklama
Marta! No nie mogę uwierzyć!!! Dobrze, że zdążyłaś do tego szpitala dojechać :) Gratulacje wielkie!
Lalamido- a powiedz jeszcze co Twoi panowie trenują? Umknęło mi gdzieś!
Waraai- gdzie te najlepsze lody? Jak tylko pożegnam się z cukrzycą, to wbijam!
Klaudia- rzeczywistość niestety dopada szybciej niż byśmy tego się spodziewały :( Takie symboliczne pożegnanie z tatą to ważny moment, na pewno bardzo trudny... Pewnie Ci wszyscy goście teraz chcą już nie tyle nacieszyć się Nikodemem, co pokazać Ci, że są z Tobą, sprawdzić jak sobie psychicznie radzisz. Jesteś bardzo dzielną dziewczyną.

Do góry