reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

U mnie raczej, jeżeli trafią w termin, to przyjadą.
Brat będzie akurat w Polsce w drugiej połowie maja, choć u moich rodziców 200km dalej.
Ale inaczej zobaczymy się dopiero na Boże Narodzenie najpewniej i od miesięcy proszą, bym namówiła pannę do wysypki podczas ich pobytu. :p
Rodzice, moi, ale po 20maja jadą w trasę na 3tygodnie.

Tatuś, i tyle.
Starsze rodzeństwo to już w domu.
Zaś rodzina wróci szybko do swoich światów i gości nie będzie, myślę, w ogóle. :)

reklama
@Karlik - ja już mojemu zarzuciłam dokładną datę powrotu do aerobowej aktywności. [emoji23]

W ogóle 10 maja od razu jadę z synem na najlepsze lody w mieście.

Po 9 maja, jak to mawiał z umiłowaniem Rejent: "Niech się dzieje wola Nieba. Z nią się zawsze zgadzać trzeba." [emoji12]

Aktualizacja kolejki porodowej:

Zwycięzcy:
Klaudia_i_nikodem
W dniu 21.04.2017 r. o godz. 12:15 na świat przyszedł Nikodem Piotr Wspaniały: 3250 kg, 53 cm - Sto Lat dla mamy i synka!

mania1987
W dniu 26.04.2017 r. o godz. 12:05 na świat przyszla Zosia Cudowna: 3100 kg, 50 cm - Sto Lat dla mamy i córci!

Marta:-)
W dniu 30.04.2017 r. o godz. 4:40 na świat przyszła Piękna Królewna: 3200 kg, 57 cm - Sto Lat dla mamy i córci!

Oczekujący:
Lakara: niby miał być 24.04 ale chyba bliżej 3.05
majówka2017: 27.04 - cisza, może już po?
myszkax33: 3.05
Martussa82: 5.05
Martusiamiska: 05.05
mamaAWR: 9.05
gulba5: 11.05 (lub 8.05 - w zależności od widzimisię astronauty)
Lefkowa: 11.05 (lub 27.05 - j.w.)
Monia8333: 11.05
Koniczyna05: 14.05
MajaMaj: 15.05
Marta&Hania: 15.05 (lub 24.05)
Gabiś: 16.05
DaWo: 18.05 (lub 27.05)
Olo32: 20.05
Marysia787: 21.05
*Ula*: 21.05
milkaklaudia: 22.05
asia333podlasie: 23.05
Lalamido: 26.05 (lub wcześniej)
waraai: 29.05
karlik: 30.05 (nie wcześniej niż 9.05)

@Karlik - ja już mojemu zarzuciłam dokładną datę powrotu do aerobowej aktywności. [emoji23]
W ogóle 10 maja od razu jadę z synem na najlepsze lody w mieście.
Po 9 maja, jak to mawiał z umiłowaniem Rejent: "Niech się dzieje wola Nieba. Z nią się zawsze zgadzać trzeba." [emoji12]

No dokładnie z ust mi to wyjęłaś. Ja też już od wczoraj mojemu zapowiedziałam aktywność bo my przecież od lutego bez "penetracji: ;-) .... bo ja zaszyta. Zastanawia się czy jeszcze pamięta co i jak ;-)

Ja również 10 jadę do fryzurkowa z młodszą - ma kudły do pasa i musze jej to podciąć bo nie zdzierżę dłużej i lody i jeszcze muszę się wywoskować pachwinowo i ... juz się nie mogę doczekać tego dnia.

Słuchajcie - wczoraj oglądałam film BAD MOMS ( nie wiem jak to na PL przetłumaczyli bo w oryginale miałam) no i płakałam ze śmiechu. jedna z pierwszych scen jest jak mama 4 małych dzieci mówi w barze o swoim marzeniu: że taki mały wypadek samochodowy jej się marzy, nie za duży ale żeby trafić na dwa tygodnie do szpitala - poleżeć sobie, jeść galaretkę ( bo to amerykański film ;-)) i nikt nie bedzie nic od niej chciał.....
No tylko matka to zrozumie - płakałam ze śmiechu - mój mąż od razu skojarzył z moim ostatnim pobytem w szpitalu. Jak cudnie móc iść do kibelka żeby Ci nikt nie zawracał ......

Aż zerknę w czeluści internetów za tym. [emoji1]

@mamaAWR kto będzie aktualizował listę, jak urodzisz tego 9 maja (nota bene dobra data - my z @Karlik celebrujemy żywiołowo powroty do romantycznych możliwości, Ty - jest nadzieja - żywiołowo celebrować będziesz narodziny dziecięcia [emoji6])? :)

Cóż.. ktoś będzie musiał przejąć pałeczkę, przynajmniej na kilka dni :) ale postaram się szybko wrócić do "obowiązków" w chwilach przerwy miedzy karmieniem i przewijaniem :)

Mnie się dziś wyśniło, że urodzę wcześniej. Z pierwszego USG miałam termin na 3.05, więc może, może.. mąż ma urodziny 5.05 i byłoby też fajnie, jakby dostał syna w prezencie. Przyznam skrycie, że w ferworze tych wszystkich przygotowań nic mu nie kupiłam :(

Cóż.. ktoś będzie musiał przejąć pałeczkę, przynajmniej na kilka dni :) ale postaram się szybko wrócić do "obowiązków" w chwilach przerwy miedzy karmieniem i przewijaniem :)

Mnie się dziś wyśniło, że urodzę wcześniej. Z pierwszego USG miałam termin na 3.05, więc może, może.. mąż ma urodziny 5.05 i byłoby też fajnie, jakby dostał syna w prezencie. Przyznam skrycie, że w ferworze tych wszystkich przygotowań nic mu nie kupiłam :(
Ale wyprodukowałas największy prezent[emoji2] . Okupiony mdlosciami, bólem i wszystkim tym co przeżyłaś . 9 miesięcy roboty to nic [emoji12] ?

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

Złe mamuśki - byłam na tym swego czasu w kinie, dobry film, polecam :D chyba sobie dzisiaj włączę na wieczór. :)
A my w domu mamy odwiedziny, a ja się czuję średnio.
Fakt, że zapiełam się w stare jeansy jest minimalnie pocieszający.
Byliśmy wczoraj na pierwszym spacerze. Byliśmy zapalić znicz tacie... :(
I tak po tym spacerze dopadła mnie rzeczywistość, zmęczenie, bezradność. I tak sobie z Nikodemkiem leżymy razem na łóżku.

reklama
Marta! No nie mogę uwierzyć!!! Dobrze, że zdążyłaś do tego szpitala dojechać :) Gratulacje wielkie!
Lalamido- a powiedz jeszcze co Twoi panowie trenują? Umknęło mi gdzieś!
Waraai- gdzie te najlepsze lody? Jak tylko pożegnam się z cukrzycą, to wbijam!
Klaudia- rzeczywistość niestety dopada szybciej niż byśmy tego się spodziewały :( Takie symboliczne pożegnanie z tatą to ważny moment, na pewno bardzo trudny... Pewnie Ci wszyscy goście teraz chcą już nie tyle nacieszyć się Nikodemem, co pokazać Ci, że są z Tobą, sprawdzić jak sobie psychicznie radzisz. Jesteś bardzo dzielną dziewczyną.

Do góry