reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Mi bardzo smakuje i często robie na imprezy pierś z kurczaka krojenia w kostkę i podsmazona, uduszona potem z porem. I daje jeden płat ciasta francuskiego, farsz, drugi płat na to. Smaruje roztrzepanym jajkiem i do piekarnika a do tego albo barszczyk albo sos tzatziki ;)mniami, dobrze że niedługo sylwester to zrobię ;)

reklama
Sałatkę cebulowa to trochę roboty ale powiem Wam warto :)

Przepis na całkiem konkretna porcje

1 kg cebuli
4 jaja na twardo
Pęczek rzodkiewki
Puszka groszku
5-6 ogórków kiszonych
Majonez

Cebula w kostkę i i wrzucamy ja na osolony wrzątek na 4 minuty
Rzodkiewka, jaja i ogórki kiszone tez w kosteczkę ogórek najlepiej obrać ze skorki. Wszystko mieszkamy razem z cebula groszkiem i warzywami w kostkę dodajemy majonez i doprawiamy sola i pierzem :)

Pyszka :))))

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Wróciliśmy z kina - takiego chłamu za przeproszeniem dawno nie widziałam :). Ogólnie film raczej śmieszny, ale w taki żenujący sposób. Chociaz miło było wyjsć, wypiliśmy kawkę, pochodziliśmy po galerii. Całe szczęście, ze jeszcze jutro wolne, to poleniuchujemy :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

O raju, niedobrze mi. :(
Światełko w tunelu. Pan i Władca wraca powoli na włości (póki co, siedział u swoich rodziców, miał operowany kręgosłup). Będzie w poniedziałek. Ostatecznie wraca w środę. Dla moich kotów zawitała nadzieja. Czysciciel kuwet w końcu się pojawi! :D Najzabawniejsze, że władca mego serca musi pokopytkować na dyliżans odjezdzajacy o 5.00 , ponieważ ja chcę ok. 7.00 wybyć na wampiriadę - muszę mieć pobraną krew na p/ciala czerwonokrwinkowe (coś w stylu odczynu Coombsa), a nie mam zamiaru być 150 w kolejce. Co najgorsze, muszę mieć wynik na wtorek (w środę rano amnio), więc przyjdzie mi do rozmów ciężkiego kalibru. Muszę wiedzieć, czy to się uda, bo jak nie, zrobię prywatnie u siebie. Mimo wszystko jestem przywiazana do pieniędzy i wolałabym już tą stowkę mieć przy sobie. Mieliśmy awarię auta (sprzęgło i dźwignia zmiany biegów się posypały) i 3500'zl poszło... Smutne, kuźwa.
Tak więc, mój pysiaczek wraca i się jeszcze , naiwniak, cieszy. Chyba zapomniał jakiego typu ma żonę... ;) :p

jak do kina polecam film "Księgowy". Byłam wczoraj z M., na prawdę dobry.
"Zwierzaki domowe" też mnie rozczarowały, muszę iść na Trolle:)

U mnie zawsze teściowa robi pyszne pieczarki panierowane, schodzą zawsze. Bardzo dobra też jest sałatka Gyros, nie wiem czy znasz (ona raczej dość popularna)

Ta sałatka cebulowa brzmi nie źle :)

Zdechła- fajnie, że mąż już wraca :)
Wampiriada- hahah uśmiałam się.

reklama
Do góry