reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

reklama
Ja dziś jadłam mirune z pieczonymi ziemniakami i sałatką z kapusty.
Kupiłam piwo bezalkoholowe warka 0,0% na wieczorny seans. Myślicie, że możemy od czasu do czasu wypić 0,25 l?

Napisane na HUAWEI TIT-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Laski oczywiście z przymróżeniem oka ale natknęłam się na coś takiego>
ee94bfaee179.jpg

Teoria Ramziego jako sposób określania płci dziecka

Teoria Ramziego polega na analizie usg w 6 tygodniu ciąży - sprawdza się wtedy położenie łożyska / kosmków względem macicy. Skuteczność tej metody to podobno 97,2% dla płci męskiej i 97,5% dla płci żeńskiej. Jeżeli położenie jest po prawej stronie względem macicy to będzie chłopak, jeśli po lewej to dziewczynka. Jednak trzeba zwrócić uwagę na to, że obraz na usg bardzo często jest odwrócony. I mimo, że na zdjęciu embrion jest po prawej stronie, w rzeczywistości znajduje się po lewej. Najlepiej na takim badaniu zapytać się lekarza, czy obraz na usg jest rzeczywisty, czy odwrócony, bądź wprost zapytać o obszar kształtującego się łożyska. Można jednak samemu spróbować ustalić położenie na zdjęciu, należy poszukać jaśniejszego obszaru w pobliżu pęcherzyka.

Załączniki

• ee94bfaee179.jpg
    ee94bfaee179.jpg
    38,2 KB · Wyświetleń: 3 432
Cześć, zaskakująco dobrze się czuję pomimo 3 godzin snu (od 1.00 do 4.00)
Byliśmy na Trollach, super bajka. Zwykle są nudne i bezdennie głupie (dla mnie takim przykładem jest Tajemne życie zwierzaków- straszne rozczarowanie). Potem też miło zleciało. Sukces. Kupiłam pistolet do klejenia na gorąco. Będę realizować się artystycznie. Trzasnę bałwana z kubków do ogródka. W dalszych planach mam choinkę z gazet, cotton balls. Kto wie, na co się porwę w przypływie natchnienia? ;)
Jeśli chodzi o imprezy, to akurat mam dzisiaj "20 lat po podstawówce". Nie idę. Źle się czuję. Inne miasto. Brak dojazdu. No i najważniejsze- bardzo złe wspomnienia. Wcale nie żałuję.
Proszę o ten przepis na sałatkę cebulową. Brzmi intrygująco! :)

A może grecką, pieczone skrzydełka i pałki, sałatkę z tortelini, pierś z kury faszerowana fetą i szpinakiem w cieście francuskim?

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
O super.Dzieki za pomysły.
Gdyby to było 10 osób to ok a będzie 17 dorosłych więc muszę coś co zrobię wcześniej bo nie zamierzam stać cała imprezę w kuchni na garach:(

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Byliśmy na Trollach, super bajka. Zwykle są nudne i bezdennie głupie (dla mnie takim przykładem jest Tajemne życie zwierzaków- straszne rozczarowanie). Potem też miło zleciało. Sukces. Kupiłam pistolet do klejenia na gorąco. Będę realizować się artystycznie. Trzasnę bałwana z kubków do ogródka. W dalszych planach mam choinkę z gazet, cotton balls. Kto wie, na co się porwę w przypływie natchnienia? ;)
Jeśli chodzi o imprezy, to akurat mam dzisiaj "20 lat po podstawówce". Nie idę. Źle się czuję. Inne miasto. Brak dojazdu. No i najważniejsze- bardzo złe wspomnienia. Wcale nie żałuję.
O super ze film polecasz mamy zamiar właśnie pójść:)

PS.Widzialam tego bałwana na fb z żarówka w środku:)Fajna sprawa.
Koszt ok 26 zł ale jaki efekt wow:)
Kupiłam ten pistolet córce i jest bardzo zadowolona ale raz zapomniała że to gorące i paluszki poparzyla

Ja już czuje lepsze aspekty 2 trymestru - w czwartek byliśmy na imprezie, siedzieliśmy do 3 w nocy :). Dzisiaj byłam z moim P. i przyszła teściowa na spacerze, wieczorem skoczymy tez w trójkę do kina na Pitbulla. Cieszę sie na to spotkanie :). Oprócz tego powoli mija mi wszechogarniająca senność, co prawda czasem mnie "zmuli", ale to już nie to co spanie do 10 rano i w ciągu dnia ze 2-3 godziny.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry