reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

dadzi podesłałabyś mi na priv zdjęcie tej listy ? Mój Gin powiedział tylko żeby pic sok z buraków a ja tego nie przełknę ☹️

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Przykładowo:
-sok z pokrzywy,
-natka pietruszki,
-po prostu ciemnozielone warzywa liściaste, np. jarmuż,
-sezam,
-pestki dyni,
-fasola,
-kasza jaglana,
-wątróbka,
-śledzie,
-chuda wołowina,
-melasa.

Ważne jest, aby wszystkie produkty łączyć z produktami bogatymi w witaminę C - inaczej żelazo się nie wchłania. Co do buraków, to mają one działanie krwiotwórcze i dobrze rozprowadzają tlen w naszym organizmie, ale jeśli o samo żelazo chodzi, to rzeczywiście za wiele go nie dostarczą. Ja czasami piję sok z buraków, nie jest taki zły :) Np. wrzucam do wyciskarki jednego buraka, dwie marchewki i jedno jabłko i taki sok jest w smaku słodziutki :)

reklama
Gratulacje dla mam udanych wizyt.

Ja od niedzieli siedzę jak na szpilkach;/ jutro będzie sądny dzień. Spać nie mogę bo tak się boję że coś będzie nie tak. Na szczęście usg genetyczne mam już o 7 rano. Mam nadzieję że jutro wrócę już do żywych bo tylko cierpi na tym moja córka i rodzina…

Pinky i Dziadzi- jak najbardziej jestem za wami

To ja wysłałam dziadzi nick a login jako hasło moja pomyłka. Także jak coś to login nick ten sam a hasło jakoś zmienię.

Aśka Grubaśka- ja przyjmuję prenatal duo. Endokrynolog powiedział że teraz najważniejszy jod i cholina.

mayllah- co do dziwnych snów.. to ostatnio mi się śniło że ktoś kopał mnie po brzuchu a ja tak broniłam tego dziecka … tyle krwi było. Eh chyba za bardzo się nakręciłam przez ten zły wynik i to przez to.

Pauline, w sałacie chyba nie ma dużo żelaza...
Przypomniał mi się wspaniały przepis na sezamki amarantusowe. Oba produkty z góry zelazowej listy:
Link do: Every Cake You Bake: Ciastka amarantusowo-sezamowe
Słód zastępuje miodem i nie bawię się w wycinanie kształtów tylko piekę wielki placek na blaszce a potem łamie ( tnę nożem jak chce mieć ładnie) na kawałki. Wychodzą jak sezamki tylko miękkie, więc dla małych dzieci też super. Moja córka szaleje za nimi. Chyba lepsze niż sok z buraków...
A, jak chce być super zdrowa to połowę sezamu zastępuje sezamem nieluskanym. Nic nie czuć, a on jest bogaty we wszystko chyba.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

1478602166-1d1mld.jpeg

Laski która mi zinterpretuje wynik tsh????

Asia669 odezwij się do mnie na pw, bo ja nie mogę ci wysłać wiadomości.

Napisane na LG-D280 w aplikacji Forum BabyBoom

Jeśli chodzi o melasę, to najwięcej żelaza ma trzcinowa chyba, ale jak dla mnie jest okropna i wolę łagodniejszą, np. z buraków cukrowych. W zeszłym roku całą zimę robiłam sobie taką miksturę, że do soku wyciśniętego z dwóch pomarańczy dodawałam dwie łyżki melasy, mieszałam i gotowe, całkiem dobre w smaku :) Tyle, że teraz myślę, iż z melasą trzeba uważać - pomimo wartości odżywczych, to jednak praktycznie sam cukier. Dlatego zamierzam do niej wrócić, jeśli mi żelazo mocno spadnie, ale myślę, że dwa razy w tygodniu to maks.

reklama
Sol, ja melasy nigdy w domu nie miałam. Ale tam jest tyko 3 łyżki klejacego slodziwa na całą wielką blachę. Raczej wartości będą z sezamu i amarantusa.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry