reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

On nie ma takich wymagań dla syna. Jeżeli chodzi o naukę to w sumie go to nie interesuje. Drażni go tylko jak syn źle traktuje mnie i młodszego syna. Traktuje go jak własne dziecko, ale nie pozwala też sobie wchodzić na głowę.
Jak zachowuje się dobrze to go za to nagradza czasem z nim spedzonym. Wspólnie też filmy oglądają. Sam czasem zabiega o kontakt z nim. I tu problem siedzi tylko w małym.

Napisane na HUAWEI TIT-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
Asia , pamiętaj że dzieci nie postrzegają wszystkiego tak jak dorośli . Dla nas błaha sprawa lub mały problem dla nich mogą być ogromne. Zwłaszcza dla dziecka , które nie radzi sobie z emocjami . Nie wiesz co siedzi w jego głowie i co on myśli . Może wcale nie uważa tak , że w domu jest wszystko super. I w jakiś sposób próbuje Tobie to pokazać . Może zacznij od szczerej rozmowy z nim, co mu się nie podoba w domu, w szkole ? Może nie od razu się otworzy przed Tobą , zwłaszcza jeśli nie było takich rozmów wcześniej. Ale małymi kroczkami możesz zdobyć jego zaufanie . Dzieciom z rozbitych rodzin jest o wiele trudniej . A prawda jest taka że rzadko kiedy ojczym jest jak ojciec a macocha jak matka. Znam tylko jeden taki przypadek . Za to wiem jak wygląda życie dziecka z rozbitej rodziny . Ile wsparcia potrzebuje by uwierzylo w siebie i nie czuło się gorsze lub na drugim planie .

reklama
1478602166-1d1mld.jpeg

To tylko moja interpretacja, powinnaś pokazać lekarzowi. Tak więc tsh masz za wysoko dla kobiet w ciąży. Ostatnio też mi wyszedł taki wynik. Pomimo iż mieścisz się w normie to dla ciężarnych powinno być max do 2,5. Ja byłam u dwóch endokrynolog ów i każdy mi powiedział ze nie ma się czego bać jeśli ft4 i ft3 jest ok. Ale zalecenia są takie ze trzeba podać lek ja mam euthyroks 37,5. Ogólnie trzeba zrobić tez usg tarczycy i przeciwciała, kontrolować co dwa miesiące z krwi i wizyta u endo. Prawdopodobnie masz subkliniczną niedoczynność tarczycy, ale to tylko moje zdanie. Koniecznie trzeba do lekarza.

Właśnie odebrałam wyniki moczu i wyszły mi ciała ketonowe obecne. Nie jakoś dużo 15 mg, ale one świadczą o źle prowadzonej cukrzycy lub o tym, że się chudnie. I to i to jest prawda. Miałam brzydką glukoze, na granicy cukrzycy i miałam przejść na dietę cukrzycowa. Bardzo się staram jej przestrzegać ale w efekcie ubocznym schudłam 1,5 kg w ciągu 2,5 tygodnia. Ma któraś jakąś wiedzę na ten temat? Napisałam SMS do gina, ale pewnie odpisze po dyżurze.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

1478602166-1d1mld.jpeg

To tylko moja interpretacja, powinnaś pokazać lekarzowi. Tak więc tsh masz za wysoko dla kobiet w ciąży. Ostatnio też mi wyszedł taki wynik. Pomimo iż mieścisz się w normie to dla ciężarnych powinno być max do 2,5. Ja byłam u dwóch endokrynolog ów i każdy mi powiedział ze nie ma się czego bać jeśli ft4 i ft3 jest ok. Ale zalecenia są takie ze trzeba podać lek ja mam euthyroks 37,5. Ogólnie trzeba zrobić tez usg tarczycy i przeciwciała, kontrolować co dwa miesiące z krwi i wizyta u endo. Prawdopodobnie masz subkliniczną niedoczynność tarczycy, ale to tylko moje zdanie. Koniecznie trzeba do lekarza.
Mam wynik tsh podobny do twojego tylko trochę wyższy 3.5 . Biorę euthyrox 150mg tabletki. W poprzedniej ciąży doszłam do dawki 200mg . Już przy dawce 150mg mam palpitacje serca, ale czego nie robi się dla dziecka.
Ja również uważam , że konieczne musi zobaczyć to endokrynolog i myślę , że spokojnie mała dawką leku da się to wyrównać do odpowiedniego poziomu :)

Właśnie odebrałam wyniki moczu i wyszły mi ciała ketonowe obecne. Nie jakoś dużo 15 mg, ale one świadczą o źle prowadzonej cukrzycy lub o tym, że się chudnie. I to i to jest prawda. Miałam brzydką glukoze, na granicy cukrzycy i miałam przejść na dietę cukrzycowa. Bardzo się staram jej przestrzegać ale w efekcie ubocznym schudłam 1,5 kg w ciągu 2,5 tygodnia. Ma któraś jakąś wiedzę na ten temat? Napisałam SMS do gina, ale pewnie odpisze po dyżurze.

Ja mam zdiagnozowana cukrzyce. Na noc biore insuline ktora dziala cala fobe a w dzien dieta. I to scisla. Obecnie 5 kg do tylu. W pierwszej ciazy tez to przerabialam. Ciala ketonowe pojawialy sie rano. W aptece mozna kupic paski do badania cial ketonowych z porannego moczu. Ja w pierwszej ciazy jadlam pozne kolacje. A dokladnie nawet o 22.30 jogurt naturalny i doslownie troche jasnego pieczywa. Wtedy tych cial ketonowych nie mialam. Tyle ze wtedy cukier poranny byl wyzszy.. Teraz puki co cial ketonowych nie mam a jem ostatni posilek miedzy 20 a 21. Chodze do poradni diabetologicznej. Tam dostalam ulotki o diecie i informacje jak unikac cial ketonowych. A prawda jest taka ze trzeba na sobie przetestowac i samemu ulozyc menu zeby bylo dobrze. Pozdrawiam

Tak, tylko loginy :)

A dziewczyny przyjmujecie jakieś witaminy w 2 trymestrze? Lekarz mi powiedział, ze nie musze, a ja sie zdziwiłam, bo myślałam, ze jakas kontynuacje Femibionu będę miała czy cos takiego.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja nic nie przyjmuje, chciałam nawet brać coś sama ale nie wiem jakie są dobre...

Może głupie pytanie ale skąd będę wiedzieć, że to maluszek a nie mój brzuch? :p Nie mogę sobie tego wyobrazić a to już połowa 15 tc więc lada moment może się coś zacząć dziać:p

Dadzi, to nic osobistego, ale dziwna ta ulotka. Tu wszystkie wartości tego żelaza są bardzo niskie. Tylko kaszanka, wątróbka i kakao wyskakują ponad 10 mg na 100 gr. A amarantusa ma 18, pestki dyni, otręby pszenne i sezam po 15, kasza gryczana 10. To znaczy te wartości z ulotki zgadzają mi się z innymi tabelami, ale dziwi dobór tych produktów jako " bogatych".

reklama
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi. Próbuje się dodzwonić do gina, ale nie odbiera. Chyba do niego powinnam najpierw isc

Trzymam kciuki za wyniki amino

Kurde mam stresa przez te wyniki. Cos sie może stać dziecku? Nie chcę czytać na necie, bo zacznę panikowac, a to jeszcze gorzej :-(

Napisane na LG-D280 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry