reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

reklama
kude, zadzwonie do nich po świętach. Też czuje, że sobie poczekam....:( to mnie bradzo dołuje. Wiem, że Łukasz ma kasę ale kurde mamy dużo wydatków...będzie krucho :(
U mnie to samo.Wiem ze moge liczyc na meza ale to nie o to chodzi.Sam fakt:(
Mam tyle ur.poczawszy od listopada ze szok.Do tego duzo place za zastrzyki i tak bedzie do konca lekarz powiedział.
Pijakom zasilki wyplacaja regularnie a kobieta wciazy czeka na zalegla wyplate a oni to maja w dupie.Kobiety wciazy pod szczegolna ochrona:(Zalosne!
Chory kraj i tyle.
W pn zadzwonie ale na dobre wiesi nie licze.
Ciekawa jestem czy tak przrz cale L4 bede dostawac kase...Pewnie tak.

Hej :-)
Kiedy dokładnie genetyczne?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

co do wagi to u mnie 3 kg na minusie. nie wymiotuje tylko po prostu nie mam apetytu.
w pierwszej ciąży miałam podobnie do 6m schudłam 5 kg a potem do 9 mc przytyłam te 5kg ale i tak wyszło na zero. Lekarz mówił ze ja to jestem wyjątkowa z ta waga żeby ani kg więcej nie mieć niż przed ciąża.
jak wróciłam po porodzie ze szpitala to miałam minus 7 a potem przez kp schudłam w sumie 12 kg.
teraz zapowiada się podobnie, :)

Jagi z ZUsem niestety tak bywa, Najdużej się czeka na pierwsza wypłatę bo wtedy raz ze się ociagaja a dwa ze wszytsko sprawdzają, potem idzie łatwiej.
Ja jak byłam w marcu 2 dni w szpitalu to kase dostałam w połowie Maja, i oni nie widzieli w tym nic dziwnego,
teraz czekam na L4 z początku września bo zanim potwierdziłam ze jestem w ciązy to się rozchorowałam i poszłam do rodzinnego po L4 i jeszcze mi się wypłacili za to i za Ginekologa także oni wiecznie maja czas.
a mnie też zawsze długo sprawdzają bo prowadzę z mężem firmę i mam opłacane najwyższe składki i oni musza mi sporą kwotę przelać a to przecież ich boli.

Apropo przepisow.
Mam w lodowce sporej wielkosci brokula i musze cos z nim zrobic zeby znow nie wyrzucac. Podrzuccie mi jakis pomysl [emoji3]

ZdechlaKura, Klaudyna gratuluję udanych wizyt. No i trzymam kciuki za Twoją amnio ZK.
Jeśli chodzi o wage to też mam 3kg na plusie i czuje się opuchnieeta. Teraz zdecydowanie mniej jem, w sumie moglabym ze dwa razy dziennie zjesc. No, ale zazdroszczę tym, które nie przybieraja, bądź tracą na wadze! :)

Ja pieniądze z ZUSu mam na czas. Nie czekałam dlugo.

Apropo przepisow.
Mam w lodowce sporej wielkosci brokula i musze cos z nim zrobic zeby znow nie wyrzucac. Podrzuccie mi jakis pomysl [emoji3]

Ja ostatnio ugotowalam na parze, zrobiłam sobie sos czosnkowy z jogurtu greckiego i majonezu, polałam tym ugotowane brokuły, posypałam je prazonym slonecznikiem i tartym serem żółtym. No dla mnie byly pyszne, bo w ogole nie było czuć braku soli:D

Pauli-na ja z brokułem lubię potrawkę . Makaron+ pierś z kurczaka w kostkę (może być łosoś ) brokuł i grzyby (ja lubię z kurkami ale cieżko je dostać to pieczarki) w sosie śmietanowym , pycha :) szybko się robi :)

reklama
U mnie to samo.Wiem ze moge liczyc na meza ale to nie o to chodzi.Sam fakt:(
Mam tyle ur.poczawszy od listopada ze szok.Do tego duzo place za zastrzyki i tak bedzie do konca lekarz powiedział.
Pijakom zasilki wyplacaja regularnie a kobieta wciazy czeka na zalegla wyplate a oni to maja w dupie.Kobiety wciazy pod szczegolna ochrona:(Zalosne!
Chory kraj i tyle.
W pn zadzwonie ale na dobre wiesi nie licze.
Ciekawa jestem czy tak przrz cale L4 bede dostawac kase...Pewnie tak.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Wiesz co wydaje mi się, że to od pracodawcy zależy. Ja zawsze dostaję wynagrodzenie na czas a od 29 sierpnia jestem na zwolnieniu.

Napisane na HUAWEI TIT-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry