reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Hej, melduję się, że jestem. Byłam wczoraj u swojego gina. Dzwonił do lekarza, który miałby robić w Opolu tą amnio i już wiem, że wystarczy jedno uklucie. Jako, że mi go polecił, ponieważ robi specjalizację z medycyny plodowej (perinatalnej?) , decyduję się na niego. Będzie zatem na miejscu. Jagi, jeszcze raz dziękuję za namiary na dr Cnotę. :) Było mi to potrzebne. :)
Gin zerknal dzieciakom między nogi i póki co typuje dziewczyny. Mają po 8 cm. Ważne, że są równe. Ściskam :)
Nie ma za co[emoji173]Zawsze to jakas alternatywa i czlowiek czuje sie bezpiecznie bo wie ze ma rozne furtki:)
Super ze tylko jedno ukłucie.
Zapytaj co sie lyka pare dni przed:podobobno magnez,nospe.
Wiem ze tez nie wolna rak po zabiegu do gory podnosic etc.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny a jak z wasza waga, ja dzis weszłam rano na wage i doznalam szoku: ponad 3 kilo na plus [emoji50] musze chyba troche przystopowac z jedzeniem bo wcinam jak maly slon...

Ja od soboty na diecie i w sobote sie waże.Ale na jelitowce dwa dni+dieta zero slodyczy+zero pieczonego+5 posilkow co 3h +zero weglowodanow prostych mam nadzieje ze bedzie efekt:)

Zdechała Kura- wizyta uda :) gratuluje i gratuluje dziewczynek ;) 8 cm to ładny wymiar, w którym jesteś tygodniu?

ja przytyłam już 4 kg :p ale już nie mam tak jak na początku ciąży że miałam takie mega napady głodu i musiałam jeść bo było mi nie dobrze. Jest już normalnie.

Ja od soboty na diecie i w sobote sie waże.Ale na jelitowce dwa dni+dieta zero slodyczy+zero pieczonego+5 posilkow co 3h +zero weglowodanow prostych mam nadzieje ze bedzie efekt:)

Ja nigdy nie mialam prolemu z waga. Zawsze bylam bardzo szczupla ale nigdy nie jadlam duzo. Ale ostatnio mam apetyt za dwoje...

Cześć dziewczyny:) ja przytyłam 2 kg także na razie jest ok. Jednak cały czas muszę się kontrolować z jedzeniem bo mam straszną tendencję do tycia. Za pierwszym razem przytyłam 18 kg i nie chciałabym tego powtórzyć :p

Zdechla kura, duze te twoje dzieciaczki, najważniejsze ze rowno rosna [emoji4]
Zdechała Kura- wizyta uda :) gratuluje i gratuluje dziewczynek ;) 8 cm to ładny wymiar, w którym jesteś tygodniu?

ja przytyłam już 4 kg[emoji14]ale już nie mam tak jak na początku ciąży że miałam takie mega napady głodu i musiałam jeść bo było mi nie dobrze. Jest już normalnie.
Ja nie mam napadow głodu, po prostu ciągle mam na coś ochotę [emoji39] wczoraj wieczorem mnie naszlo na suchy chleb z maslem [emoji50] i tak ciagle cos jem... musze sie zaczac ograniczać

Jagi, nie znam się na tej Pappie, ale ryzyko przed korektą było np. 1: 880, a potem skok. Pierwsza ciąża, 27 lat, brak chorób poza kilkoma zabiegami i zajście bez problemu. Myślę, że to bardzo zmienia wynik.
Ja póki co mam jakiś 1kg więcej, ale wszystko chyba poszło w cycki 0.o ale wieczorem wyglądam już jakbym spuchla, dlatego oszukuje i waze sie rano[emoji14]

Napisane na ASUS_Z00ED w aplikacji Forum BabyBoom

Beata 18 kg to jeszcze nie jest tragicznie. Polowa pewnie zeszła po samym porodzie? Ja narazie nie przytylam, ale pamiętam że w pierszwej ciąży prawie do 5 miesiąca nic może jakiś kilogram tylko przybralam. A później jak dziecko zaczyna intensywnie rosnąć to jedząc ciągle tak samo kilogramy same szły do góry i nic z tym zrobić się nie dało. Co prawda 9 kg mi przybylo do końca, ale urodzilam w 33 tyg. Do 40 pewnie by 13 było.

Jestem w 14 tygodniu.
Teraz leżę i oglądam american horror story. ;) fajny jest ten pomysł z przepisami. Ja uwielbiam filimiki z Haps! Znalazlam świetny przepis na pizzę (w google trzeba wpisać "pizza jak z pizzerii"). Zawsze się udaje.

reklama
Bylam wczoraj u dermatologa i jesli cos mnie wysypie to tylko kwas azealinowy w postaci np.skinorenu +cethhapil do mycia+physiogel do nawilzania.To sa zmiany hormonalne.Na reszte dala zakaz!Jest bardzo ostrozna co mi sie spodobało i powiedziala ze dziecko wszystko wynagrodzi.

Do góry