reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Cześć Dziewczyny :-)
Fajnie jest poczytać dobre wieści od Was.
Ja po wczorajszych genetycznych. Wpuscili mojego Ł [emoji5] Byl zakochany widokiem dziecka na monitorku.
Lekarz mowi, ze wszystko rozwija się książkowo, wszystko na swoim miejscu.
Dzidzia była spokojna, wiec udało sie wszystko dokładnie zmierzyć.
12 tc i 2 dni, według OM 9 maj, według USG 11 maj [emoji4] Dzidziulek ma 5,5 cm.
Położna mówi, że grzybica moze byc nawet przez cała ciąże, ale ze nie szkodzi dzidziusiowi.
Kwas foliowy odstawić i musialam wykupic witaminki Pregna Plus i brac juz do konca ciąży.
Na problemy z jelitami syrop Lactulosum.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzisiaj mimo tego ze moge bez ograniczen uzytkowac na L4,urlop etc oddaje samochod sluzbowy.Dziwnie sie czuje.Jakby zabierano mi moja "wolność"Pomimo ze w domu mamy na tyle samochodow bym bez ograniczen mogla sobie jezdzic to jakos dziwnie.Zdalam sobie sprawe ze konczy sie narazie jakis etap w moim zyciu i wkraczaja zmiany.
A ja zawsze taka aktwna,niezalezna ech chyba mam dzisiaj z lekka dola.

Dzadzi-dzwonilam do zusu,dokumenty sa ale decyzji jeszcze nie ma:(A od decyzjo do wyplaty daleka droga wiec jeszcze sobie poczekam..

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Beata 18 kg to jeszcze nie jest tragicznie. Polowa pewnie zeszła po samym porodzie? Ja narazie nie przytylam, ale pamiętam że w pierszwej ciąży prawie do 5 miesiąca nic może jakiś kilogram tylko przybralam. A później jak dziecko zaczyna intensywnie rosnąć to jedząc ciągle tak samo kilogramy same szły do góry i nic z tym zrobić się nie dało. Co prawda 9 kg mi przybylo do końca, ale urodzilam w 33 tyg. Do 40 pewnie by 13 było.

Po wyjściu ze szpitala mniej o 11 kg :) ale te 7kg nie mogłam przez dłuższy czas zgubić
:( także teraz jakby udało się tak do 13-14 to byłoby super :)

Zdechłakura gratuluje udanej wizyty :) i dziewczynek :)

Ja na razie na szczęście bez dodatkowych kilogramów. Poprzednio też do 20 tyg nic nie przytyłam, ale wtedy wcale się nie starałam a teraz wywaliłam wszystkie słodycze i biały chleb, makaron czy ryż. Motywacja dla mnie są gorsze wyniki cukru i koniecznosc inspirowana się dieta cukrzycowa, ale skutki uboczne cieszą. Gdyby nie świadomość, że mogę zaszkodzić malenstwu to w życiu nie zdobylabym się na te wyzeczenia.
Poprzednio przytyłam tylko 11 lg i wyobraźcie sobie moje rozczarowanie kiedy w domu zobaczyłam, że w szpitalu zostało tylko 4 kg a reszta wróciła ze mną do domu.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny dostałam w prezencie odżywkę do rzęs nanolash..uzywalyscie kiedyś? Podzielicie się efektami? A w ogóle to ba ulotce jest inf ze jest nie wskazana dla kobiet w ciąży..myślicie że naprawdę nie powinno się jej stosować? Wizytę u gin mam dopiero za 3 tyg żeby zapytać ;/​

Dziewczyny dostałam w prezencie odżywkę do rzęs nanolash..uzywalyscie kiedyś? Podzielicie się efektami? A w ogóle to ba ulotce jest inf ze jest nie wskazana dla kobiet w ciąży..myślicie że naprawdę nie powinno się jej stosować? Wizytę u gin mam dopiero za 3 tyg żeby zapytać ;/​
Ja kiedys uzywalam i dostalam alergii. Mialam oczy czerwone jak wampir. Ja bym nie ryzykowala

Jesli na ulotce tak pisze ze nie to ja bym nie uzywała

Cześć. Chciałam się z Wami przywitać. Mam na imię Ania. Jestem z okolic Białegostoku. Od jakiegoś czasu Was podczytuje. Też będę majową mamą. Jestem w 12 tyg. Przede mną usg genetyczne i test pappa.

reklama
Dzisiaj mimo tego ze moge bez ograniczen uzytkowac na L4,urlop etc oddaje samochod sluzbowy.Dziwnie sie czuje.Jakby zabierano mi moja "wolność"Pomimo ze w domu mamy na tyle samochodow bym bez ograniczen mogla sobie jezdzic to jakos dziwnie.Zdalam sobie sprawe ze konczy sie narazie jakis etap w moim zyciu i wkraczaja zmiany.
A ja zawsze taka aktwna,niezalezna ech chyba mam dzisiaj z lekka dola.

Dzadzi-dzwonilam do zusu,dokumenty sa ale decyzji jeszcze nie ma:(A od decyzjo do wyplaty daleka droga wiec jeszcze sobie poczekam..

kude, zadzwonie do nich po świętach. Też czuje, że sobie poczekam....:( to mnie bradzo dołuje. Wiem, że Łukasz ma kasę ale kurde mamy dużo wydatków...będzie krucho :(

Do góry