reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Mysle ze u mnie sie to unormuje juz przy kolejnym L4.
Nie wiem czy wy wysylacie prosto do zusu czy do zakladu pracy.Ja do zakladu pracy.Kadrowa uzupelnia o druki jakies i do zusu.Moze dlatego to tyle trwa.
Fajnie jak zaklad pracy placi bo wtedy zus mu zwraca..

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja zanosze bezpośrednio do kadr.

Napisane na HUAWEI TIT-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U nas pracuje ponad 20 osób. To budżetówka.

A u nas w tej spolce szefa wlasnie mniej niz 21 osob i chyba dlatego:(
Bede teraz nawigowac kiedy wplywa moje L4 do zus-u czy czasami ksiegowa go nie przetrzymuje:)
Szef ma kilka spolek i myslalam ze to sie sumuje ale sie okazuje ze kazda jest traktowana indywidulanie.

Tak samo u mnie. Takie zaświadczenie nie było potrzebne. Wystarczy zwolnienie z kodem B.

O to fajnie.A ja oprocz L4 z kodem B jeszcze zaswiadczenie o ciazy i terminie planowanego porodu od lekarza z piaczatka etc.Biurokracja.Jakbym ja i lekarz urojona ciaze mialam miec:)

Po miesiącu płaci zus zawsze. Do miesiąca pracodawca.

Ja tez bylam w tym roku 2 x w szpitalu wiec te 33 dni ktore placi pracodawca wykorzystalam w polowie roku:)Pierwsze moje L4 ciazowe juz nalezalo do zusu.
Nie wiem za co my placimy te skladki :-/

Ciekawe kiedy ja z zusu dostanę kasę. Jestem od 24 września na zwolnieniu.
Byłam dzisiaj u fryzjera. Obciełam włosy, ufarbowałam i źle się czuję. Chyba za dużo się nawachałam i tetaz mi niedobrze

Napisane na LG-D280 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja już po usg. Opis będę mieć dopiero w poniedziałek. Lekarz powiedział, ze wszystko wygląda dobrze, przezierność ok, kość nosowa też, płat jakiś tam jest. Płci nie podał ale zmaetwil się tym, że dzidzia bardzo mała bo ma niecałe 5cm :(

reklama
Ja już po usg. Opis będę mieć dopiero w poniedziałek. Lekarz powiedział, ze wszystko wygląda dobrze, przezierność ok, kość nosowa też, płat jakiś tam jest. Płci nie podał ale zmaetwil się tym, że dzidzia bardzo mała bo ma niecałe 5cm :(
A jaki masz dzień i tydzień ciąży z OM?

Napisane na ASUS_Z00ED w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry