reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Przyznam, że nigdy jeszcze nie robiłam. Jedynie sałatkę gyros. Mój nie przepada za takimi smakami, ale narobiłaś mi ochoty i jutro zrobię. Dzisiaj ogorkowa

Napisane na LG-D280 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja na pewno zostaje rok plus wychowawczy aby do pracy wrócić na początku roku szkolnego a nie gdzieś w środku, czyli roku szkolnym 2018/19 wrócę do pracy. Małego lub małą na bank do żłoba. Tysia chodziła i super się rozwijała, poszła jak miała 1,5 roku. Nawet myślałam aby na początku wrócić na pół etatu, ale zobaczymy jak będzie. Przy trójce dzieci jest co robić. Teraz jestem w domu i widzę ogromną zmianę w mojej starszej córce, ona musi być dopilnowana z lekcjami inaczej jest masakra. Wraca ze szkoły, zje obiad a nie tak jak mnie nie było że go nie jadła mimo że miała do odgrzania w mikrofalówce, lekcje zrobione, wszystko jak trzeba. A jak pracowałam to czasami dom się sypał na głowę, ja zajmowałam się problemami innych dzieci a nie swoich...Tak że mi to "wolne" od pracy zrobi dobrze, mi i mojej rodzinie. Uwierzcie, że po 7 godzinach w przedszkolu po powrocie do domu nie miałam ochoty na nic, a moje dzieci miały ochotę na mnie, ja nie miałam siły :( Uzupełnię kwalifikację, idę na kolejne studia, jakieś szkolenia na pewno też zrobię. Szkoda tylko, że to 80% ale jakoś damy radę, w końcu 500 plus razy dwa u mnie ;) Mi się jakoś w domu nie nudzi, chodź kocham swoją pracę i uwielbiam tam być. Ale dom ważniejszy.

Ja dzisiaj też mam dzień senności....Miałam zrobić pyszną rybkę, kupiłam paluszki :p eh

Dzadzi to tak jak u mnie. Jak pracowałam to młody też niedopilnowany. P wraca o 18 zje coś i dalej do roboty troche go przypilnowal, ale mały to straszny sciemniacz i nigdy nic zadanie nie miał. Teraz nadrabia zaległości

Napisane na LG-D280 w aplikacji Forum BabyBoom

O niania jest niezbędna! My mamy video nianię i to jest najczęściej i najdłużej używany sprzęt w naszym domu. Odkąd Gabi się urodziła chyba jej nie wyłączyłam. Leży na stałe podłączona koło mojego łóżka teraz. Jeśli macie ambicje żeby maluszek spał w swoim łóżku w swoim pokoju to to jest must have!

Żłobek też kocham. Wszyscy kochamy z córką na czele. W warszawie to ogromny wydatek, ale wart każdej złotówki. Widzę jak Gabi tam biegnie rano z radością, jakie ma relacje z innymi dziećmi i jaką fajną mamą jestem kiedy mam czas popracować z dorosłymi. Drugie też idzie jak tylko skończy 12 miesiecy, choćbym miała tylko na to zarabiać.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny życzę wam cudownych chwil z waszym brzuszkiem i maluszkiem,bezbolesnych i szybkich rozwiazań w Maju moje drogie!!!
Ja niestety swoje maleństwo straciłam,dzisiaj miałam USG i bobasa już nie było....

Trzymajcie się brzuchatki!

Ja tez roczny macierzynski a potem wyvhowawczy. Z Zuza Bylam na rocznym macierzynskim a potem dwa lata wychowawczego i fakt dal mi w kosc ale nie mialam komu Zuzi podrzucic. Zreszta teraz przy dwojce to jedno do przedszkola, drugie w domu, ogarnij dziecko, dom, drugie dziecko mysle ze bedzie inaczej.

Napisane na G620S-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry