reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

reklama
Ja poświęciłam się zupełnie dzieciom nie wyobrażam sobie oddać tak małe dziecko komukolwiek ;) każde z nich chodziło i chodzi do przedszkola jak skończyli 3 lata bez żadnej traumy dla nich i dla mnie :-D
Niestety do pomocy nie mam nikogo i dzieci dom na mojej głowie.

Współczuję wszystkim które jednak straciły kropeczki i życzę dużo siły i cierpliwości i jak najszybszych kolejnych kropek.

Dziewczyny biedne jesteście z tymi dolegliwościami ja póki co zupełnie nic no może oprócz tego mega wzdętego brzucha.

Niestety choroby za to nas nie opuszczają tylko jednego syna póki co wirusy ominęły a mnie dopadła opryszczka :(

Dziewczyny ktore pracuja, mam pytanie.Czy bedziecie szly na tradycyjny urlop macierzynski chyba pol roku czy na ten dluzszy roczny?Ja mowila ze od razu na caly rok a dzisiaj wyszlam do ludzi,fryzjer,zakupy i zastanawiam sie czy ja dla swojego zdrowia psychicznego powinnam siedziec ponad rok w domu:?:)Jakie sa Wasze przemyslenia?Roczny od razu platny 80% wiec dla niektorych to spora roznica w kasie.A dla niektorych to czas nie warty tych pieniedzy.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja idę na macierzyński roczny a potem na pewno rok wychowawczego i nawet się nie zastanawiam. Po pierwsze bardzo długo staraliśmy się o dziecko i nie wyobrażam sobie abym je zostawiła i poszła do pracy. Po drugie nie miałabym z kim takiego malucha zostawić, mieszkamy z mamą ale to starsza osoba i dzieckiem się nie zajmie a mieszkam w małej miejscowości gdzie nie ma żłobka ani niani.
Po trzecie i tak będąc w domu mam dużo pracy, pomagam mężowi w firmie więc na pewno nie bede siedzieć i tylko zajmować się samym dzieciątkiem.

Dziewczyny życzę wam cudownych chwil z waszym brzuszkiem i maluszkiem,bezbolesnych i szybkich rozwiazań w Maju moje drogie!!!
Ja niestety swoje maleństwo straciłam,dzisiaj miałam USG i bobasa już nie było....

Trzymajcie się brzuchatki!

Ssabrinaa strasznie mi przykro ☹️

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Sabrina, tulę mocno..
Wiem, jak to jest.
Niestety. [emoji17]

Ja na pewno będę w domu z dziećmi do 3 roku życia.
Nie wyobrażam sobie innej opcji. Nie chcę.
Może zmienię zdanie, ale dziś mam takie.

Obecnie trochę pracuję w domu.
Jednak chyba po macierzyńskim zawieszę działalność, bo przy dwójce nie zrobię nawet na sam ZUS.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja poświęciłam się zupełnie dzieciom nie wyobrażam sobie oddać tak małe dziecko komukolwiek ;) każde z nich chodziło i chodzi do przedszkola jak skończyli 3 lata bez żadnej traumy dla nich i dla mnie :-D
Niestety do pomocy nie mam nikogo i dzieci dom na mojej głowie.

Współczuję wszystkim które jednak straciły kropeczki i życzę dużo siły i cierpliwości i jak najszybszych kolejnych kropek.

Dziewczyny biedne jesteście z tymi dolegliwościami ja póki co zupełnie nic no może oprócz tego mega wzdętego brzucha.

Niestety choroby za to nas nie opuszczają tylko jednego syna póki co wirusy ominęły a mnie dopadła opryszczka :(
Tez mam i dom i opieke nad corka na mojej wylacznie glowie, na mezu nie moge polegac bo zapracowany, wszystko musze sama i doskonale Ciebie rozumiem.

Wg mnie to najprostsza opcja oddac komus dziecko na przetrzymanie i isc do pracy czy pozalatwiac cos, nie kazdy niestety ma taki luksus. Bo u mnie niania odpada ze wzgledu na to ze nie ufam im.

Dobrze ze Zuza do przedszkola teraz poszla , mialam isc do pracy ale w ciazy nie moge wiec zostaje mi odsypianie pod nieobecnosc Zuzi :D

Napisane na G620S-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
sabrina tak mi przykro trzymaj się;(

angeeelaxd ooo matko dobrze że nic Wam się nie stało!!! My mieliśmy wypadek w 9 miesiącu równo miesiąc przed porodem w urodziny męża;/

Gratulje serduszek pięknie!!!

Powiedziałam dzisiaj w pracy o dziwo reakcja pozytywana:)

Ja w pierwszej ciąży też tylko słodkie żelki my love!!! i jest cóka. Teraz nie bardzo;/ w pracy wszufladzie leżą ciastka tydzien i nie ruszam:p Ciekawe jak to będzie aby zdrowe:)

Do góry