reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Przyznam, że nigdy jeszcze nie robiłam. Jedynie sałatkę gyros. Mój nie przepada za takimi smakami, ale narobiłaś mi ochoty i jutro zrobię. Dzisiaj ogorkowa

Napisane na LG-D280 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja na pewno zostaje rok plus wychowawczy aby do pracy wrócić na początku roku szkolnego a nie gdzieś w środku, czyli roku szkolnym 2018/19 wrócę do pracy. Małego lub małą na bank do żłoba. Tysia chodziła i super się rozwijała, poszła jak miała 1,5 roku. Nawet myślałam aby na początku wrócić na pół etatu, ale zobaczymy jak będzie. Przy trójce dzieci jest co robić. Teraz jestem w domu i widzę ogromną zmianę w mojej starszej córce, ona musi być dopilnowana z lekcjami inaczej jest masakra. Wraca ze szkoły, zje obiad a nie tak jak mnie nie było że go nie jadła mimo że miała do odgrzania w mikrofalówce, lekcje zrobione, wszystko jak trzeba. A jak pracowałam to czasami dom się sypał na głowę, ja zajmowałam się problemami innych dzieci a nie swoich...Tak że mi to "wolne" od pracy zrobi dobrze, mi i mojej rodzinie. Uwierzcie, że po 7 godzinach w przedszkolu po powrocie do domu nie miałam ochoty na nic, a moje dzieci miały ochotę na mnie, ja nie miałam siły :( Uzupełnię kwalifikację, idę na kolejne studia, jakieś szkolenia na pewno też zrobię. Szkoda tylko, że to 80% ale jakoś damy radę, w końcu 500 plus razy dwa u mnie ;) Mi się jakoś w domu nie nudzi, chodź kocham swoją pracę i uwielbiam tam być. Ale dom ważniejszy.

Ja dzisiaj też mam dzień senności....Miałam zrobić pyszną rybkę, kupiłam paluszki :p eh

Dzadzi to tak jak u mnie. Jak pracowałam to młody też niedopilnowany. P wraca o 18 zje coś i dalej do roboty troche go przypilnowal, ale mały to straszny sciemniacz i nigdy nic zadanie nie miał. Teraz nadrabia zaległości

Napisane na LG-D280 w aplikacji Forum BabyBoom

O niania jest niezbędna! My mamy video nianię i to jest najczęściej i najdłużej używany sprzęt w naszym domu. Odkąd Gabi się urodziła chyba jej nie wyłączyłam. Leży na stałe podłączona koło mojego łóżka teraz. Jeśli macie ambicje żeby maluszek spał w swoim łóżku w swoim pokoju to to jest must have!

Żłobek też kocham. Wszyscy kochamy z córką na czele. W warszawie to ogromny wydatek, ale wart każdej złotówki. Widzę jak Gabi tam biegnie rano z radością, jakie ma relacje z innymi dziećmi i jaką fajną mamą jestem kiedy mam czas popracować z dorosłymi. Drugie też idzie jak tylko skończy 12 miesiecy, choćbym miała tylko na to zarabiać.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny życzę wam cudownych chwil z waszym brzuszkiem i maluszkiem,bezbolesnych i szybkich rozwiazań w Maju moje drogie!!!
Ja niestety swoje maleństwo straciłam,dzisiaj miałam USG i bobasa już nie było....

Trzymajcie się brzuchatki!

Ja tez roczny macierzynski a potem wyvhowawczy. Z Zuza Bylam na rocznym macierzynskim a potem dwa lata wychowawczego i fakt dal mi w kosc ale nie mialam komu Zuzi podrzucic. Zreszta teraz przy dwojce to jedno do przedszkola, drugie w domu, ogarnij dziecko, dom, drugie dziecko mysle ze bedzie inaczej.

Napisane na G620S-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry