reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Kiedy idziesz do lekarza?

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Jeszcze się nie umówiłam. Mieszkam w Irlandii i tu do 12 tc to tylko prywatnie robią usg u PL ginekologów. W miedzy czasie trzeba wybrać lekarza tzw GP, który wysyła list do szpitala i tam wyznaczają termin na pierwsza wizytę u położnej, badania brwi i moczu. Ja mam swojego polskiego ginekologa, który prowadził również moja pierwszą ciąże, wtedy pierwsze usg, miałam w 6tc2d ale teraz chyba poczekamy do 7tc, będzie lepiej widać :)

reklama
no ja też jedną, już później drugiej nie piję w pracy z koleżanką ;)

Szukam fajnej inspiracji na pokój dla dziewczyn. Mamy mieszkanie trzypokojowe, teraz dziewczyny mają swoje pokoje a my śpimy w salonie, ale spania w salonie z niemowlakiem sobie nie wyobrażam. Nie ma innej opcji jak połączyć dziewczyny w jednym pokoju. Aby jakoś umilić im tą zmianę, bo może pojawić się bunt, szczególnie ze strony starszej (nie dziwie się), chcę to jakoś uatrakcyjnić a mianowicie przedstawić im kuszącą wersje nowego lokum ;) Na bank łóżko piętrowe a reszta nie wiem, jak natkniecie się na coś ciekawego, dawajcie ;)
Na pewno chcesz lozko piętrowe? Ja myślałam o takim jak bedziemy urządzać pokój. Podoba mi się ze w dzień jest na czym siedziec
1472988599874.jpg

Załączniki

• 1472988599874.jpg
    1472988599874.jpg
    14,2 KB · Wyświetleń: 555
Jeszcze się nie umówiłam. Mieszkam w Irlandii i tu do 12 tc to tylko prywatnie robią usg u PL ginekologów. W miedzy czasie trzeba wybrać lekarza tzw GP, który wysyła list do szpitala i tam wyznaczają termin na pierwsza wizytę u położnej, badania brwi i moczu. Ja mam swojego polskiego ginekologa, który prowadził również moja pierwszą ciąże, wtedy pierwsze usg, miałam w 6tc2d ale teraz chyba poczekamy do 7tc, będzie lepiej widać :)

Hej, ja mieszkam w uk. U mnie nie trzeba wybierać lekarza tylko od razu po 8 tyg można zapisać się do położnej. U Was też usg w standardzie jest tylko 2 razy?. U nas tylko w razie komplikacji jest więcej a tak to 12 i 20tc i koniec.

Dziewczyny robi Wam się słabo jak dłużej postoicie? Ja dziś robiłam obiad dłużej stałam to robiło mi się słabo..
Robi mi się czasami słabo niestety. Ogólnie mam uderzenia gorąca :( i chwilami jestem bezsilna :(. Ale po za tym wszystko super i zero mdłości a resztę przeżyję. Gotuję bigos na kwaśnej kapuście, bo strasznie mi się chce :)

Dalej dopisywać trzeba w tym excelu/wordzie i znowu kopiuj-wklej jako obraz i skopiowanie na forum obrazka :) niestety taka robota :)
Albo ja jestem jakaś nie teges alebo nie wiem robię tak jak mówisz a i tak sama zawartość ale dojdę do tego :D:D

Oooo właśnie mam zamiar mojej takie łózko kupić mimo że jeszcze jest jedna ale ciotecznego rodzeństwa ma sporo a i jakby koleżanka chciała nocować :)

Mnie na szczęście na razie nic ciążowego nie dopada, chociaż czuję że szybko brzuch mi wystrzeli:p w pierwszej ciąży na uczelni obczaili się w czerwcu a urodziła w październiku ale teraz będzie szybciej chyba widać:p

Hej, ja mieszkam w uk. U mnie nie trzeba wybierać lekarza tylko od razu po 8 tyg można zapisać się do położnej. U Was też usg w standardzie jest tylko 2 razy?. U nas tylko w razie komplikacji jest więcej a tak to 12 i 20tc i koniec.
U nas tak jak pamietam wizyta u lekarza prywatnie co 2 tyg i co 2 tyg usg.Nie wiem jak bedzie teraz

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
W IE tylko 2 usg,ja mialam 3 tylko dlatego że bylam po terminie 2dni I mały się mniej ruszal. Chcieli mnie wyslalc na ktg ale stwierdzili że kolejka taka że następne 4 godz czekania, a już bylalm tam 3 godziny, że bez sensu i lepiej wywolac poród tego samego dnia ;)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry