reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Ja jak wrócę z pracy zobacze czy cos dostalam od Ciebie Jagi.

Dzis mam taki dzien ze zjadlabym wszystko [emoji52] nie umiem sie powstrzymac

reklama
Ja w sumie też przychyliłabym się do wniosku o sprywatyzowanie forum:) udzielam sie jak mogę, ale wiele tu naszych historii, które warto ograniczyć dla postronnych. Ja byłam 31.10 na usg u lekarza prowadzącego, dobrze było znowu zobaczyć szkraba:)

Napisane na ASUS_Z00ED w aplikacji Forum BabyBoom

Hmm, wyszlo mi dzisiaj CRP 21 przy normie 5 i troche podwyzszone biale krwinki. Ktoras doradzi czy szukac na gwalt lekarza? Czy jak?

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Poziom białych krwinek zwiększa się w ciąży, więc jest to normalne (no chyba, że jakoś drastycznie masz podwyższone), a co do CRP to niestety nie wiem.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jagi, Kochana :)
Mam Rozpiske :* Bardzo Dziekuje :)
Od Jutra Wprowadzam Diete :D niech Nie chudne, ale tez niech nie tyje jak orka :)
Super:)Nie ma za co[emoji9]Ona brała pod uwage co lubie wiec mozesz sobie modyfikowac wedlug upodoban[emoji4]Jesli jestes glodna to dodawaj sobie wiecej warzyw:)
Mnie 1raz po smothie przeczyscilo ale potem juz ok.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja jak wrócę z pracy zobacze czy cos dostalam od Ciebie Jagi.

Dzis mam taki dzien ze zjadlabym wszystko [emoji52] nie umiem sie powstrzymac

Ja mam taki dzień już 4 dzień :( Cały czas odczuwam głód i jest to dość męczące. Zjem coś, mija 30 minut, a ja zaczynam czuć ssanie w żołądku. Najdłużej wytrzymuję 2 godziny... Zaczęłam się zastanawiać czy to normalne. Nie chcę przytyć jakiejś rekordowej liczby 40 kg do końca ciąży :D

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Witam sie pochmurne u nas zagrzmialo okolice Dabrowy Gorniczej i niestety pada kiepski nastroj :(

Za tydzien mam prenatalne juz sie nie moge doczekac :)
No i zaczal sie dzis 11 tydzien :)

Chce sie jesc i to bardzo ja pije zurek siewierski prosto z butelki i rafaello mix :)

I ogolnie sorki za wczesniejsze marudzenie i zle mysli :(

Jagi06 – również dostałam maila super ta dieta i jaka różnorodność. W porównaniu z tym co teraz jadłam to wow..

Janka86- właśnie odebrałam wyniki tsh 0,37 więc mieszczę się już w normie, ft4 spadło do 1,25 wydaje mi się że dużo ale też w normie więc chyba powinno być ok. W piątek i tak mam znowu wizytę u endokrynologa więc zobaczę co powie. Dobrze że u ciebie tak dobrze z wynikami.

Arya- naprawdę kiepska sytuacja z tym - ;/ co takie coś ludziom daje to ja nie wiem;/
Powiem wam że co do tych obaw o nasze maleństwa to jakaś dziwna sytuacja. Ja też dużo bardziej spanikowana jestem niż w pierwszej ciąży:)
dadzi- ja brałam w poprzedniej ciąży i ginekolog sam powiedział że tylko magne b6 nie wiem dlaczego. Znacznie droższy jest niż inne ale działał szybko. Miałam taką samą dawkę jak Anulka12345. Dla mnie wydawała się duża i na początku brałam połowę- niestety wtedy nie działało.

Dziewczyny wiecie może czy w obecnym momencie można robić cytologie? Ja miałam bardzo dawno robiona i lekarz ostatnio wypatrzył jakieś zaczerwienienie i podobno jest to podejrzana sprawa. Później zaczęło się badanie i nie wróciliśmy do tematu.

Podobno OB wzrasta w ciąży i nie ma sensu go badać ale crp też nie wiem.

Jagi06 – również dostałam maila super ta dieta i jaka różnorodność. W porównaniu z tym co teraz jadłam to wow..

Janka86- właśnie odebrałam wyniki tsh 0,37 więc mieszczę się już w normie, ft4 spadło do 1,25 wydaje mi się że dużo ale też w normie więc chyba powinno być ok. W piątek i tak mam znowu wizytę u endokrynologa więc zobaczę co powie. Dobrze że u ciebie tak dobrze z wynikami.

Arya- naprawdę kiepska sytuacja z tym - ;/ co takie coś ludziom daje to ja nie wiem;/
Powiem wam że co do tych obaw o nasze maleństwa to jakaś dziwna sytuacja. Ja też dużo bardziej spanikowana jestem niż w pierwszej ciąży:)
dadzi- ja brałam w poprzedniej ciąży i ginekolog sam powiedział że tylko magne b6 nie wiem dlaczego. Znacznie droższy jest niż inne ale działał szybko. Miałam taką samą dawkę jak Anulka12345. Dla mnie wydawała się duża i na początku brałam połowę- niestety wtedy nie działało.

Dziewczyny wiecie może czy w obecnym momencie można robić cytologie? Ja miałam bardzo dawno robiona i lekarz ostatnio wypatrzył jakieś zaczerwienienie i podobno jest to podejrzana sprawa. Później zaczęło się badanie i nie wróciliśmy do tematu.

Ja mialam robiona cytologie tydzien temu:)

To masz baze zawsze mozesz sobie modyfikowac wedlug upodoban ale wiesz od czego zaczac:)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Można tylko

Można robić cytologie. Moja ginekolog robi od 2 trymestr. Bo gdy się robi wcześniej i będzie poronienie to jest pretensja na to badanie że z tego powodu. Według niej nie szkodzi.

Do góry