reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

reklama
@waraai trzymamy kciuki, żeby poszło szybko, bezboleśnie i bezzarazkowo.
U nas rano była doradczyni chustonoszenia. Super dziewczyna, mogę polecać śmiało, tylko terminy ma odległe, a w lipcu rodzi :) Pokazała nam wiązanie kangurkowe, ćwiczyliśmy z mężem na lalkach, a potem na Marysi. Młodej się ewidentnie podobało. Tak więc kupujemy chustę i będziemy się nosić ;)

Załączniki

• 19096246_10155423361907059_1514287383_o.jpg
    19096246_10155423361907059_1514287383_o.jpg
    130,2 KB · Wyświetleń: 168
Waraai, i jak sytuacja? U nas kikut odpadł szybciutko (niecały tydzień) i 2 tygodnie później pokazała się krew. Zadzwoniłam do położnej z zapytaniem czy jechać do przychodni- kazała przemyć 70% spirytusem i obserwować. Ale zadała też pytanie o zapach- a u nas był ok więc może dlatego taka decyzja. Mam nadzieję, że szybko Was tam przyjmą- podejdź do Pani w recepcji i pogadaj po ludzku, może coś przyspieszy...
Karlik- katar mamy nadal, ale wydaje mi się, że to już końcówka- zrobił się taki klejący i zbity, u Maksa identycznie. Jest go dużo, odciągamy kilka razy dziennie plus w nocy jak jest potrzeba. Jak moje starsze były małe to miałam tylko gruszkę, później przy Maksie Fridę, a teraz jak mam aspirator do odkurzacza to widzę jaka to różnica! Jeśli dziewczyny jeszcze nie macie to bardzo, ale to bardzo Wam polecam Katarek Plus- w życiu bym takich ilości glutów nie odciągnęła ani gruszką ani Fridą! Karlik- polecam też zakrapianie noska Twoim mlekiem, my pierwszego dnia kataru zakrapialiśmy co chwila, później olałam sprawę i dopiero dzisiaj znów zakrapiamy- fajnie potem wszystko schodzi. Robię jej na zmianę raz solą fizjologiczną (Sterimarem), a raz mleczkiem. Dzisiaj odciągamy bardzo często, ale i tak wydaje mi się, że idzie ku lepszemu.

Olo, fajnie, że Wam się spodobało! Wiesz już jaką chustę kupisz? Ja mam na razie elastyczną bo tkaną po Maksie sprzedałam- jakoś nie pokochałam noszenia wtedy- może teraz będzie inaczej?

Olo, pięknie Wam z chustowaniem! :)))

Też mam zamiar całe lato tak przebiegać. Mała robi ze mną na ręku wszystko.
Obiady, śniadania, smaży naleśniki (i robi ciasto), pierze, wiesz to pranie, sprząta.
Zasypia przy tych czynnościach w locie.
Leży sobie w poprzek mego tułowia na lewym przedramieniu i rządzimy.
Szkolę ją na dobrą żonę. [emoji12]

W szpitalu USG brzuszka i chirurg. Ogólnie w takim wypadku mówili tam, że trzeba być jak najszybciej, bo każda godzina ma znaczenie.
Ale!
Nie ma zakażenia! [emoji1]
Czyścić mocno i po hardcorze. Śmierdzi, bo niedomyte (no moja wina.. :/), ale nic złego się jeszcze nie wydarzyło.
Teraz to będę pucować i pucować.
Ta chirurg w ogóle się nie szczypała.
Natomiast trzyma się jeszcze tym środkiem i nie wygląda, jakby chciało za szybko odpaść.
We wtorek wizyta u pediatry, to zweryfikuje postępy.

MajaMaj u nas moje mleko uratowało oczko przed silniejszą ingerencją. Niby to po zakraplaniu oczu po porodzie. Ale - mleko naprawdę wymiata.[emoji6]

@MajaMaj będę kupowała tkaną na pewno. Pewnie Little Frog: Link do: Little Frog - chusty do noszenia dzieci
Może taką z domieszką lnu. Zobaczymy :)
@waraai kurde mi młoda się na przedramieniu jakoś lipnie układa i pewnie by mi z dziesięć razy spadła, gdybym z nią tak latała jak Ty dzielna Matko!
Super, że z pępkiem to nic groźnego. Szoruj go tam dzielnie! U nas też teraz jest krew, ale już coraz mniej i widać, że się goi ładnie na szczęście.
A z tym mlekiem, co to działa cuda - kurde, niesamowite to jest. Że nasze ciała produkują taki specyfik!

Waraai- ufff super wieści. Tak jak pisałam rano mnie położna powiedziała- jeziorko napsikac z octeniseptu i mocno czyścić.
Mam nadzieje ze Twój kręgosłup wytrzyma to szkolenie na dobra żonę :)
Majmaj- ja tez jestem za katarkiem do odkurzacza ale takiemu maluchowi bym nie podpiela. Mnie pediatra powiedziała ze do 3-6 miesięcy frida i ze jak się często ściąga mocno to jest większa produkcja.... narazie u nas cisza, moze ten nosek i kaszlnięcie to był efekt spania przy otwartym oknie... generalnie w ciągu dnia cisza. Dzięki za podpowiedz o kropieniu mlekiem- nie słyszałam o tym. Ja w elastycznej nosiłam dziewczyny do pół roku. Mnie się super dociagalo elastyczna. Za to dziś w parku widziałam jak ludzie noszą niemowlaki w nosidłach- koszmar. Zwisa facetowi dziecko na wysokości pępka (gościa) odchylone do tylu od jego ciała ze 30cm albo więcej i głowa wisi do tylu jak na nitce. Smutne :(
Olo- kangurkowe wiązanie to z motylkami, nie? Ja mam teraz tkana a wcześniej miałam elastyczne chusty.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
A jeszcze wracając do karmienia i diety.
U mnie ewidentne problemy i gazy i ból brzucha był po brokułach. Nie wiem jak powstaje mleko ale musi to mieć związek. Natomiast nie umiem zrozumieć co ma smażone do Ew. Boli brzucha u dzieci.
I jeszcze alergie i nietolerancje to dwie różne sprawy. Ból brzucha i gazy nie będą objawem alergii na brokuły.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry