reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

@Olo32 - fajowe zdjęcie! Maryś ma minę jakby chciała zamordować fotografa :D czy to po mamie taka wojownicza? :D
No i nie martw się. dasz sobie radę z córą sama w domu. W końcu jesteś Matką Polką!

reklama
Dziewczyny?

Jak było z pępkami Waszych maluszków?

U nas on naprawdę brzydko pachnie. :(
Nie mam punktu odniesienia, ale brud i jakby śluz zbiera się na tej martwej tkance pępowiny od wewnątrz. I sama ta pępowina pachnie nieciekawie.
Kiedy czyszczę patyczkiem ciągle jest trochę brudny i to też śmierdzi.
Niby skóra pod tym wygląda okej, pępowina trzyma jeszcze chyba mocno (ale nie wiem, to białe coś łączące kikut z ciałem, to jeszcze pępowina, nie?), ale zapach mnie martwi bardzo.

Kompletnie nie wiem, jak to czyścić.
Ostatnio też trochę krwawił w jednym miejscu (kikut tam jest dłuższy i ostry i haczy o cokolwiek, jak Młoda wierci nóżkami), choć tylko pojedyncze małe kropelki były na bodziaku.

Jest niedziela. Zupełnie nie wiem, gdzie iść do lekarza. A zwyczajnie internety straszą zakażeniami, sepsą i egipskimi plagami. :(

Z tego co pamietam ze szpitala bo dziewczynie obok śmierdzial pepek to kazaly trzy razy dziennie psikac octeniseptem i czyścić dokładnie. Tak to niebezpieczne jak brzydko pachnie. W razie czego abyś nie musiala jechać na Krysiewicza to w Poznaniu są w niedziele pomoce doraźne. I tak jak u Mnie na Ratajach to osobno jest lekarz dla dzieci i osobno dla dorosłych ja jak był Mlody maly i zaczynała się choroba czasami jeździłam. Wyczyść porządnie, popsikaj i ocenisz czy musisz jechac to skontrolować. Ale musisz koniecznie to wyczyścic.
Link do: Pomoc doraźna - Dziecko - Poznan.pl

Olo, Maryska cudowna na tym zdjęciu.

Ostatnia edycja:
Będę wąchać. [emoji6]

Napiszę jeszcze do położnej, choć teraz nie chcę jej zarzucać smsami w niedzielę wczesnym rankiem.

Zasadniczo pępek, po odchyleniu, wygląda okej. Nic tam się nie dzieje. Kikut natomiast pachnie fuj. I patyczki po czyszczeniu.

Jak tak niucham brzuszek to czuję tylko zapach czystego pampersa.

Pewnie panikuję. Ale brzydki zapach od ładnego nietrudno odróżnić jednak. I pewnie też sknociłam, bo czyściłam w środku, ale niedokładnie najwyraźniej, bo i się bałam, że zrobię jej krzywdę.
Tym samym narobiłam większej. :(

Tak czy inaczej, od rana czytamy Pierwszą książeczkę dla noworodków i niemowląt.
Tę z kontrastami.
Młoda ślepi w to, jak urzeczona. [emoji12]

@marta:-) jak coś to u nas na Piątkowie też jest doraźna i najwyżej najpierw tam zadzwonię. Czy w ogóle przyjmą mnie z 9dniowym szkrabem.

Waraai- mi położna mówiła żeby napsilać jeziorko z octeniseptu do pępka i mocno patyczkiem czyścić i ze kikut nie boli.
Majmaj- katar Wam minął? Nam coś zaczyna furczec... siła rodzeństwa [emoji30]
Olo- znam to poczucie zmęczenia. Dziś rano marzylam żeby ktoś mógł go nakarmić zamiast mnie :( a zakupy, gotowanie i Sprzatanie tylko na mojej głowie z 3 dzieci. Odczuwam czasem frustracje, choć wczoraj i dziś mąż jest. A od czwartku aż 4 dni będzie.
Chyba jestem już wiekowa bo zazdroszcze jak ktoś ma w okolicy teściowa lub mamę do pomocy a ja .... z rzadka męża.
O! Zapomniałam ze dziś mój mąż ma turniej karate i jadą z córka czyli... znów sama :(
Marys zadziorna.[emoji3]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Moja położna na wyłączony telefon.
Na doraźnej powiedzieli mi, że jej nie przyjmą i mam jechać do szpitala.
Nie wiem, co gorsze.

Chorzy w szpitalu czy definitywnie paprzący się kikut. :(

Niby lepiej jechać od razu żeby zakażenia nie było ale ja teraz z daleka od szpitali wiec szukałaby prywatnie pediatry- neonatologa.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Czekamy w szpitalu.
Tymczasem w izolatce, póki jest wolna.

Jestem przerażona. Cała izba przyjęć pełna dzieci. Z gorączkami, cudami.
Nie ma to jak niedziela..
Pediatra to tylko tutaj, bo w przychodniach interniści.

Położna mówiła, gdy byłam już w drodze, by jechać.
Mam nadzieję, że nic mi tu nie chwyci. :(

I że nie będą nas zbyt długo trzymać.
Totalnie nie wiem, jakie są procedury.
Czy czekamy w kilometrowej kolejce, czy jakoś inaczej jednak.

reklama
Dziewczyny?

Jak było z pępkami Waszych maluszków?

U nas on naprawdę brzydko pachnie. :(
Nie mam punktu odniesienia, ale brud i jakby śluz zbiera się na tej martwej tkance pępowiny od wewnątrz. I sama ta pępowina pachnie nieciekawie.
Kiedy czyszczę patyczkiem ciągle jest trochę brudny i to też śmierdzi.
Niby skóra pod tym wygląda okej, pępowina trzyma jeszcze chyba mocno (ale nie wiem, to białe coś łączące kikut z ciałem, to jeszcze pępowina, nie?), ale zapach mnie martwi bardzo.

Kompletnie nie wiem, jak to czyścić.
Ostatnio też trochę krwawił w jednym miejscu (kikut tam jest dłuższy i ostry i haczy o cokolwiek, jak Młoda wierci nóżkami), choć tylko pojedyncze małe kropelki były na bodziaku.

Jest niedziela. Zupełnie nie wiem, gdzie iść do lekarza. A zwyczajnie internety straszą zakażeniami, sepsą i egipskimi plagami. :(
Octeniseptem psikaj może pomoże. Nam pępek odpadł dnia 13.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry