reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

reklama
@Klaudia_i_nikodem MamaAWR dobrze mowi. ZUSowi trzeba pokazac, ze sie w nich wierzy jak w Boga i bedzie ok. Ja sie tez zestresowalam przejsciami z nimi, a teraz jestem madra ;)

@waraai jak cos Ci cieknie az po nogach to raczej nie jest to nic innego tylko wody. Z takimi farfoclami czerwonymi. Uuuu dzieje sie :) a nie leca caly czas, bo dziecie zatyka ujscie glowka :) jak sie ruszy to pocieknie :) czekamy na polozna. Sie nawet ubralam wzglednie jak człowiek i sie okazuje, że koszula za 20zl super ukrywa brzuszek :)
1496310659-aaaaaa.jpeg

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom

Do dupy to na razie. :/

Wody odchodzą. Do szpitala muszę pojechać, bo muszą dać antybiotyk.
Ale rozwarcia w zasadzie nie ma.
Zatem jak się nie ruszy, to mogę leżeć i kilka dni do wywołania.

I się martwię o Młodego. :(

Cumelek
emoji16.png
- czyli że z małopolski ?
Moja wiocha leży na granicy podkarpackiego i małopolskiego. Jeszcze nie góry, ale już nie płaszczyzny :)
Ze swojskiego słownictwa przywiodłam do Warszawy jeszcze "fosę", "zaprzyj drzwi" i "strugaczkę", no i standardowe "na pole" :)

@Olo32 - jaki brzuszek?!! przecież u Ciebie tam już nic nie widać!
A ja się właśnie odważyłam stanąć na wagę. Mam 1 kg więcej niż sprzed ciąży. I chciałabym, żeby to już tak zostało :)

@Karlik - fajną masz tę swoją siostrę, że tak o Tobie pomyślała w tym szpitalu :)
Co do szpitali - ja miałam rodzić w Zofii, ale wylądowałam na Karowej. Bardzo polecam Karową bo opiekę mają super i jedzenie dobre :) Zofia też dobra opcja, ale np mój ginekolog powiedział, że na Karowej są lepiej przygotowani na trudne przypadki.

waraai - nie martw się, już prawie cały tydzień za Wami, Jeden dzień został w szkole, rodzice wrócą zaraz. Da chłopak radę. jedź i mysl o Królewnie.

Dziewczyny z Warszawy napiszcie krótko w którym szpitalu rodziłyscie i czy jesteście zadowolone.
Siostra zbiera info :-) Mieszka na Powiślu i najbliżej ma na Karową, ale lekarke ma z Zofii :-)
To jej 3 dziecko ale nigdy nie rodziła w Polsce - he he się zdziwi :-)

waraai - jak wody odpływają to masz 6 godzin :-)
klaudi_i_nikodem - zus w kosmos wyp... ja nie wiem czemu mają kłopoty sprawiać ( złodziejstwo!), po testach sprawa jest przeciez oczywista!
Ja na Zelaznej. Zadowolona jestem bardzo. Pierwszy dzien na patologii byl tylko straszny, bo wieczorem nie wiedzialam juz, co sie ze mna dzieje i panikowalam. Sale porodowe sa super. Przestronne, oddzielne dla kazdej rodzacej, z wanna, toaleta, drabinka, pilkami itp. Personel bardzo pomocny, nie trafilam chyba na nikogo, kto by mnie wkurzyl czy cos. Wszystkie sprzety do obslugi dzieci sa zapewnione przez szpital - trzeba miec tylko swoje pieluchy. Warunki bytowe dobre, chociaz gorac straszny ;) jak im sie robi zator, to kombinuja, zeby wszystko ogarnac - jak nie bylo miejsc na poloznictwie to polozyli nas na zaadaptowanej na sale położnicza sali porodowej. W kazdym pokoju jest lazienka, wiec jest wygodnie. Pokoje max 3 osobowe z tego co sie orientuje. Jedzenie szpitalbe, ale posilki calkiem obfite. I nie wiem co jeszcze :)

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom

Do dupy to na razie. :/

Wody odchodzą. Do szpitala muszę pojechać, bo muszą dać antybiotyk.
Ale rozwarcia w zasadzie nie ma.
Zatem jak się nie ruszy, to mogę leżeć i kilka dni do wywołania.

I się martwię o Młodego. :(
Nic się nie martw , chłopak da radę. Myślę że tym bardziej będzie się starał pokazać Ci że możesz na niego liczyć.
Czas rodzić [emoji16].
Opór psychiczny tylko Cię zestresuje i zablokuje poród.
Zmieniaj mi tu zaraz nastawienie na
"Lecę rodzić, zaraz wracam a po drodze świeże bułki kupię i truskawki [emoji12]"

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Waraii powodzenia, ja też dokładnie 3 tyg temu urodziłam,
lalamido ja mam beagla ma 15 msc i na początku bał się trochę małego a teraz ciągle to go wacha i chce lizać,
Pja00 -10 i zostało jeszcze 11,
u mnie mały przyzwyczaił się do spania na rękac0h i teraz nie wiem jak go tego oduczyc, wczoraj cały dzień ręce albo pierś,
ja też dokarmiam mały mało ssie i szybko zasypia ale przybiera ładnie wczoraj ważył 4 kg
Olo Ty to masz przygody, dziewczyny troche mi sie teskni do ciaziwego brzuszka a tu juz czerwiec,

Do góry