reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

@waraai udawaj, że jest maj i zmieściłaś się w terminie ;)
Jechaj do szpitala jak to wody! :D Zrobiszsynowi prezent na dzień dziecka :D
@Karlik - w nocy kurczaczki śpi nawet... Wczoraj w dzień cyc i cyc, wieczorem nie mogła usnąć, dałam jej odciągniętego mleczka 80 ml, dopychała cycami i wrzeszczała, by potem zasnąć i spać ponad 4 h... POtem dwie pobudki co 1,5 h i najadała się w max 20 minut :D

I nie wiem o co cho... pobudziłam cyce ciut laktatorem i Alą i zobaczę jaki efekt :)

@Olo32 - niezłe przygody! :O Mnie po ciąży został jeszcze ciut ponad 7 kg, a zniknęło 14 :D

reklama
myszka- dokładnie jestem tego samego zdania co lekarka - mały wie ile ma zjeść :-) A z wysypkami i kolkami trzeba poczekać. nie pamiętam ile Alanek teraz ma ale standardowo wysypki wyłażą ok. 7 tygodnia życia - te co "chorzy" pediatrzy często nazywają skazą białkową a nic z tym wspólnego nie ma. Ale kolki chyba wcześniej.... na pewno nie w 1 tygodniu ( bo mi tu mówili w szpitalu).
To jedzenie mężowe to nie tylko twoja waga czy Alanka brzuszek - o męża tez trzeba zadbać i zabronić ;-)
ja dałam smoczek w szpitalu już ( ale on się krzywi okropnie.) W szpitalu wszystkie chwyty dozwolone - byle wyjść. Ale generalnie nie lubię smoczków. Karolek nie płacze nigdy ale jak ma faze aktywności - np. teraz nie spał tylko się rozglądał to potem żeby usnąć woła pierś choć teraz zasnął sam np....
Olo - młody od wczoraj je co 10 minut... nie wiadomo z tymi dziećmi nigdy :-) Mnie dziś chcieli zdjąć ten 1 szew ale okazało się że już się rozplatał i nie było co zdejmować :-)
MajMaj- 3-5 godzin?? aaa i to liczysz odkąd zaśnie? bo u mnie między początkami karmień jest max 3 godziny. To już naprawdę max.
mamaAWR- wyobraź sobie że było tylko moje nazwisko, oddział położniczy i nazwa/adres szpitala. I mnie skubany znalazł mimo, że ja nei jestem na położniczym już. W paczce była książka ( Natalia Fiedorczuk - jak pokochać centra handlowe - świetnie się czyta, dostała paszport polityki), olej naturalny z nasion malin, olej naturalny ze słodkich migdałów, płatki kokosowe, daktyle suszone bez pestek, olejki eteryczne i japońska pianka z organicznego ryżu marki RITUALS, która podobno jest najbardziej naturalna ochroną UV na niewielkie słońce dla dzieci. Generalnie paczka organic i bio.
Ja uwielbiam te różnice językowe ja jestem z cz-wy, mąż opolskie, dzieci z Wrocławia, szefa mam z Poznania a teraz mieszkamy w Małopolsce i to w górach :-) a jak moje dzieci zaczęły już mówić strugaczka i że idą 'na pole" to stwierdziłam, że sie już wtopiły - czas na zmianę kraju teraz :-) A najbardziej lubię jeździć do naszych przyjaciół z Rudy Śląskiej. uwielbiam!
waraai- jak się naprawdę rozkręcisz dzisiaj to się sprawdzi to spanie i ten humor.....:-) trzymam kciuki żeby było bezboleśnie i jak najdłużej w domu...
marta:-) - widzę że masz ten syndrom co ja - że jak leży spokojnie to az dziwne... myślałam, że ja mam przez to, ze mam go tu przy łóżku i non stop na niego patrze. A w domu dam mu spokojnie leżeć i spobie pójdę. Byśmy chciały im ułatwić a one może tego wcale nie potrzebują :-)

Pani ordynator noworodkowa była dziś u mojej sąsiadki i opowiadała co tam z jej synem i mówi, że jest bardzo bardzo niespokojny, jak na głodzie, ciagle czegoś szuka ma potrzebę ssania ( a jest na mm) i to jest wynik nałogu nikotynowego!! Od palenia całą ciążę fajek!!
No ale sąsiadka idzie się wypisać na własne żądanie oby jej się udało!!

U nas za oknem kosza trawę i hałasują remontem i ciężko dziś przy otwartym oknie wysiedzieć.... Ale okazało się że pani dr Karolka mieszka na mojej ulicy. Tu pracuje a to przecież inne miasto. Mówi, że jak spojrzała w kartę to aż się zdziwiła :-) a! i dziś zerknie na posiew po 24, jutro po 48 i mówi, że powinno być OK :-)

Hejo!! U nas dzis dziwna noc. Mala sie obzarla o 1, przed druga jeszcze kawalek piersi dostala i dopiero o 7 obudzila sie na jedzenie mimo tego, ze w nocy probowalam ja przystawiac. Spioch i juz. Nie jem! A od 7 do 10:30 na zmiane karmienia i marudzenie. Dopiero 10 minut temu zasnela. Taki Dzien Dziecka @waraai to chyba już.. Ile mozna na Ciebie czekac no!!

Z ta polozna to chyba jest tak, ze w mojej 'super' przychodni maja niedobory wsrod pracownikow i jest jedna polozna od wszystkieho. Chociaz niby mowila, ze przychodzi do dziecka.. A z powodu niedoborow zawiesili elektroniczny system zapisywania sie na wizyty :/ a wygodne to bylo bardzo, bo ludzie starsi biedni od 6 pod drzwiami stoja, a Ola zapisuje sie na wizytę saczac kawke i niespiesznie po 15 minutach rusza do przychodni, ktora jest po drugiej stronie ulicy ;)

Palenie fajkow w ciazy... Jesu jak ja bym te laske przelozyla przez kolano i zlala na kwadne jablko..

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom

Kurczę.
No nie wiem, czy to wody.

Poszłam wziąć prysznic i po rozebraniu coś tam cieknie mi po nogach, aż do kostek, przezroczystego ;P, ale nie non stop. ;)
Raz na jakiś czas po prostu.

I NIC MNIE NIE BOLI! [emoji23]

No właśnie na razie nic nie robię jeszcze. ;)

Liczę po cichu, że się nie rozkręci. Wbrew pozorom może mi się coś po prostu wydawać. No.. wiecie..

Nawet Tacie nic nie mówię, bo mi za szybko na zawał zejdzie, a w przyszłości będzie mi potrzebny. ;]

Tak czy siak, położna napisała, iż "(...)prawdopodobnie cos sie zaczyna. Czekamy na regularną czynność skurczową. Trzymam kciuki i jesteśmy w kontakcie ;)"

Trzymam się tego, że "prawdopodobnie", to nie "na pewno". [emoji23]
No to prawdopodobnie zaczyna Ci się poród [emoji7] .
I prawdopodobnie nie będziemy Cię stresować ale prawdopodobnie cały dzień będziemy pytać "jak tam jak tam ?"

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

@waraai będziesz miała dzidzię na dzień dziecka :D
Bez stresu, piękna, wszystko pójdzie gładko ;)
U mnie z kolei mniej gładko. Byliśmy na badaniach DNA z dziadkami Nikodema. Teraz przepycham się z ZUSem w sprawie renty rodzinnej, nie wiadomo czy cokolwiek z tego będzie. Jak się wali to wszystko po kolei. :/

@Klaudia_i_nikodem - z ZUSem to trzeba na spokojnie. Wiem, że instytucja nie ma dobrej renomy, ale jak pójdziesz i na spokojnie do nich zagadasz to pomogą we wszystkim. Oczywiście, zależy od osoby, ale ja do tej pory spotkałam się zawsze z pozytywnym odbiorem. Pod warunkiem, że od razu stawiasz ich na pozycji "tych wiedzących wszystko". Oby wszystko udało się załatwić.
A jak Nikodem zniósł badania?

My dziś byliśmy na pobraniu krwi na morfologię i bilirubinę, bo ciągle jeszcze ma żółtawe białka oczu. Taki prezent wyrodna matka zrobiła synowi na dzień dziecka, ale akurat od dzisiaj jest ubezpieczony w Allianz, a ja koniecznie chciałam zrobić te badania tam, gdzie ja robiłam w ciąży, a to prywatna placówka.

reklama
Dziewczyny z Warszawy napiszcie krótko w którym szpitalu rodziłyscie i czy jesteście zadowolone.
Siostra zbiera info :-) Mieszka na Powiślu i najbliżej ma na Karową, ale lekarke ma z Zofii :-)
To jej 3 dziecko ale nigdy nie rodziła w Polsce - he he się zdziwi :-)

waraai - jak wody odpływają to masz 6 godzin :-)
klaudi_i_nikodem - zus w kosmos wyp... ja nie wiem czemu mają kłopoty sprawiać ( złodziejstwo!), po testach sprawa jest przeciez oczywista!

Do góry