reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Witam nowe mamusie ;)

Dziś była u mnie położona, by zrobić masaż szyjki, nie bolało wcale. Położona mówiła ze szyjka ma jakieś 1 cm i czuć głowę dzieciaka. Ma nadzieje ze zaczyna dziś w nocy albo jutro rano, jak nie to raczej do maja urodzę ;))
Macie jakieś doświadczenie, ze czuć głowę to wkrotce urodzę czy mogą trzymać tak na pare dni ? Poza tym w porządku z dzieckiem i ze mną.

O podróż to moja pasja . Prawie Europa zaliczyłam. Póki co, często latamy do wyspy hiszpani, Grecji tam gdzie ciepłe kraje.. a w dalekie podróż to wolałbym bez dzieciaka, albo jak porosnie. Bo jak podróżuje to już wole każdego dnia przezywać coś innego, zwiedzać, a plażowanie i odpoczynek nie dla mnie. Mam w planie, we wrześniu/paZdzirnika do Teneryfy. Zobaczymy jak plan się potoczy.

Wskakuje zaraz do gorącego wanny

Dobrego nocy !

reklama
@DaWo :D Śmieję się, ale współczuję... Ja się kładłam dziś już po północy z myślą, że jak znów wstanę w srodku nocy to rozmrażam i myję zamrażarkę :) I spałam ciągiem 5,5 h - co jest niezwykłe... :)

Dzień dobry wszystkim!!
Jaki tuuuuu ruch był wczoraj, hooo hooo!!
Serdecznie witam kolejne Mamy - podglądaczki :) Jak widzicie wymiana informacji tu idzie pełną parą, także ten tego - się Panie rozgoszczą :)

Ja dziś zwarta i gotowa do wizyty ( @Olo32 - poprzednia była ponad 3 tyg temu, nie martw się, że masz nieczęsto - myślę, że jak z ciążą w porządku, to lekarz rozsądnie chce w Tobie grzebać ;) ) i sądzę, że raczej nie będzie żadnych rewelacji w temacie wcześniejszego porodu... Jednak dokumenty, waliza i torba jadą z nami na wszelki wypadek, a Młodą ktoś ze szkoły odbiera :) Brzuch mam mega nisko,ALicja wczoraj szalała jak pieron, po południu uciełam sobie 1,5 h drzemki po potrójnej melisie, a potem bolała mnie głowa i się w niej kręciło... Ciśnienie sobie pomierzyłam i oscylowało tak w granicach 93/57 -111/88 przy tętnie ok 88- 99 przy trzech pomiarach...

Wczoraj zajrzałam do pracy, ciut pomogłam, ale @Karlik ciężko się nie stresować, cholera... BTW - co Ty nas tak straszysz z Karolem, hę?? Czekaj grzecznie w kolejce!!!:yes::yes::yes: Pani tu nie stała! ;)

Co do podróży - ze Śląska końcem lipca jedziemy nad Bałtyk (650km) i wąchamy jod!!! Ala będzie mieć 3 miesiące i zakładam, że laktacja będzie cudowna, noce przespane a córki zadowolone!!! :)

@Lakara - No to może dziś :p:p:p Zaczniesz wątek porodowy!! i poporodowy!! Powodzenia!!:-) :)

Dobra, napełniłam żołądek i chyba zrobię ten zamrażarnik, nooo... :laugh2::laugh2:
Uściski wszystkim :)

U mnie też coraz częstsze skurcze, jutro zaczynam 36 tc.
Klaudia i Nikodem, co u Ciebie?
Ja dzisiaj idę na KTG na 8:20, położna będzie mnie badać. Ale psychicznie jestem tak zmęczona, że nawet się nie nastawiam na poród siłami natury. Nie chce nawet.
Jutro jest pogrzeb a ja nie chcę się z nim żegnac. :( jestem na relanium do jutra, później już nie mogę, w poniedziałek psychiatra (chyba, że urodze).

@Klaudia_i_nikodem tak mi przykro, trzymaj się tam jakoś Kochana...
Ja też znów noc nie przespana...ręce nie dają spokoju, pomimo brania magnezu.
Dzisiaj jeszcze czeka mnie wizyta u endo bo tarczyca znów szaleje.
Pozdrowienia dla Was Wszystkich Kochane.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam nowe mamusie ;)

Dziś była u mnie położona, by zrobić masaż szyjki, nie bolało wcale. Położona mówiła ze szyjka ma jakieś 1 cm i czuć głowę dzieciaka. Ma nadzieje ze zaczyna dziś w nocy albo jutro rano, jak nie to raczej do maja urodzę ;))
Macie jakieś doświadczenie, ze czuć głowę to wkrotce urodzę czy mogą trzymać tak na pare dni ? Poza tym w porządku z dzieckiem i ze mną.

O podróż to moja pasja . Prawie Europa zaliczyłam. Póki co, często latamy do wyspy hiszpani, Grecji tam gdzie ciepłe kraje.. a w dalekie podróż to wolałbym bez dzieciaka, albo jak porosnie. Bo jak podróżuje to już wole każdego dnia przezywać coś innego, zwiedzać, a plażowanie i odpoczynek nie dla mnie. Mam w planie, we wrześniu/paZdzirnika do Teneryfy. Zobaczymy jak plan się potoczy.

Wskakuje zaraz do gorącego wanny

Dobrego nocy !
A na kiedy masz termin? Jaki luksus że położna przychodzi robić Ci masaż :)

reklama
Do góry