reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Melduje sie i ja! Wyspana :) standardowo w nocy jakies dokuczajki z ulozeniem sie, ale ogolnie nienajgorzej :) zaraz jade na badanie dna oka - okulistka mi zalecila, chociaz zadnej wady wzroku nie mam. Potem jak cos bede widziala moze skocze do h&m po te miekkie staniki do karmienia (wczoraj po domu chodzilam w tym zakupionym we wtorek i uczylam sie odpinac klips jedna reka ;) alez on jest mieciutki i wygodny [emoji173]). A wieczorem spotkanie z polozna - moze tym razem dojdzie do skutku..
Trzymajcie sie dziewczeta, udanego dnia :*

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jak widzisz nie przesuwam Cię w kolejce do przodu bo liczę (i chyba nie tylko ja), że jeszcze trochę z tym porodem poczekasz. Martussa ma rację - nie wpychaj się tak na początek, trochę przyzwoitości :)
Noooo dooobraaa - a kolejka na 5.05 taka że ho ho - korek dosłownie :-)
Ja Ci w tajemnicy powiem, że chciałabym po skończonym 36tyg (2.05)mieć zdjęty szew, pójść do domu, spakować się i rodzić koło 10.05 - po skończonym 37tc (9.05). Ale ciiii

Dzień dobry!
Witam nowe mamy. Zaraz Was dopiszę do kolejki porodowej, która nam się tutaj ładnie rozrasta.

@Klaudia_i_nikodem - trzymaj się kobieto, dasz radę! Koniecznie daj znać jak po tym KTG. Co do relanium, są takie krople ziołowe Mentowal do kupienia bez recepty, zapytaj lekarza, czy mogłabyś je stosować w ciąży.

@Martussa82 - ja już myślałam, że przechodzisz na nocny tryb życia. Gratulacje przespanych 5h. A w dzień coś dosypiasz, jak córa jest w szkole?
Wczoraj wyjątkowo 1,5 h po południu, raczej nie potrafie w dzień walnąć wszystkim i spać :D:D

Ha - ten 5 maja to najliczniejszą ma reprezentację na rodzenie :D

Lodówka i zamrażarka lśnią!! teraz ja nakładam szpachlę na twarz, wcisnę kieckę i rajty i na 13 do lekarza :D

Noooo dooobraaa - a kolejka na 5.05 taka że ho ho - korek dosłownie :-)
Ja Ci w tajemnicy powiem, że chciałabym po skończonym 36tyg (2.05)mieć zdjęty szew, pójść do domu, spakować się i rodzić koło 10.05 - po skończonym 37tc (9.05). Ale ciiii

Widzę że koleżanka ma ambitne i dość sprecyzowane plany :D
Trzymam kciuki :)

Dzień dobry dziewczyny;) ale się rozpisalyscie od rana, nieźle miałam do nadganiania...nie wiem czy to pogoda czy efekt po świąteczny ale śpie jak zabita, aż ciężko mi się po 9 z łóżka wstaje, a wczesniej godz 6 i koniec leżakowania...

Klaudia trzymaj się dziewczyno, wiem ze łatwo się mówi, ale pamiętaj ze masz swój Mały Skarb i nas tutaj

Cześć nowe mamusie;) fajnie ze robi sie tu nas coraz wiecej;)

Waraai czy Ty przypadkiem nie masz jakiegos niecnego planu żeby ścigać się razem z Karlikiem która pierwsza?:p;)

Dobra trzeba ruszyć dupsko i zabrać się do roboty...ubrania same się nie poprasuja, pies sam na spacer jeszcze nie pójdzie ( to znaczy on z mila chęcią wybrał by się sam na łąki, ale obawiam się ze mialabym problem żeby go później złapać mając na uwadze dodatkowy balast z przodu...)
Miłego dnia;)

reklama
Cześć! Fajnie, że postanowiłaś dołączyć :) Coś się u Ciebie dzieje, że lekarz prognozuje poród przed terminem? Postaramy się chyba nie obrazić za to podglądanie ;)
Hej :) . Od początku mam ciążę zagrożoną więc moja Pani doktor dmucha na mnie i chucha, żeby wszystko było ok (złota kobieta polecę ją każdej ;)). Skróciła mi się drastycznie szyjka i skurcze od 25 tyg... teraz już doszło do tego, że po przejściu 5 metrów brzuch mi się stawia. A ponieważ wie, że w domu mam zaganianego męża i szkolnego 7,5 latka, robi wszystko żebym w szpitalu nie leżała. Więc leżę... ale w domu :). Jestem na luteinie 2xdzienie od samego początku ciąży (+czasem inne podtrzymywacze), euthyrox 212,5 ;P i garście magnezu i nospy (więc nie jest źle). Pierwszy syn wyskoczył w 38 tygodniu :) drugiego też chciałabym dotrzymać chociaż do tego terminu :). Dziś już skończone 35 tygodni więc damy radę :). Cieszę się że mogę do Was dołączyć :)

Do góry