waraai - jako, że 3 raz borykam się z szyjkowym tematem to tak Ci napisze - 1,5 cm to dużo nie zostało i trzeba polegiwać, ale jest i jest zamknięta więc spoko. Seks i orgazmy bez seksu - odradzam :-) Po 37 spokojnie możesz rodzić więc pole do popisu otwarte. (niecałe 3 tyg. - damy radę!) a z Tobą to krzyż Pański z tym przestrzeganiem przykazań - nie tylko lekarskich ;-) ;-) Słuchaj, jakbyś nie była u gin wczoraj to byś nie wiedziała jak jest słabo z szyjką. Leż od piątku! i dzisiaj po wojażach. Twarda jesteś, Ty to z tych co nie prosza o pomoc, nie?
milkaklaudia - to życzę Ci kochana wagi lekko ponad 3 kg do porodu bo to miło i przyjemnie - ha ha ha. A do jakiego wieku myślisz, żeby nie jeździć z maluszkiem? Bo ja planuję zabrać go jak będzie miał 8-9 miesięcy. Dla mnie to już kawał dziecka :-) A cywilizowane kraje to i wcześniej gdyby była kasa i urlop :-) Bo najwygodniej jeździ się z dzieckiem na piersi.
Monia - ja szwu w ogóle nie czuję, w poprzedniej ciąży miała pessar i czułam go, czułam że się obsuwa, miałam grzybice przez to. Szew lepszy, choc mniej bezpieczny - mnie teraz trzymaja w szpitalu bo już szyjki prawie brak (8mm ) i jak zaczną się skurcze to szew przetnie mi szyjkę - a to dopiero 34 tygodnie.
Lakara- plaża z dzieckiem to właśnie w momencie jak ma 3-6 lat a wcześniej właśnie zwiedzanie. Bo masz nosidło, wózek i wszelkie możliwości. Im starsze dziecko tym bardziej marudzi - nóżki bolą, nudzi mi się itd. Wtedy własnie są najwygodniejsze place zabaw, plaże i towarzystwo w wieku dziecka.Jak było przy starszej?
martussa- Pani tu nie stała = aaaaaaaaaaaaha ha ha ha - ale się uśmiałam, w końcu wyrobiłam w ciąży syndrom wpychania siię w kolejkę - ale między ciężarne - nie wypada - masz rację. Po znajomości Ciebie przepuszczam ;-)
Klaudia_i_nikodem- nie chcesz się wygadać? Oby szybko nastąpił poród. Czujesz sie na siłach iść na pogrzeb :-(
marta:- spałam dziś, spałam! w szpitalu. Cud! A Ty mi nie odpisałaś chyba na moje morskie pytania :-)