reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Dzień dobry :)

Wkońcu wyspana....ale to miły stan...dziś wyspana to jutro pewnie będzie ciężko, ale cóż korzystam ze stanu wyspania. Niedlugo fryzjer wiec coraz bliżej aby na porodowce wyglądać elegancko hihi :D

Karlik, nie śpimy tyle w szpitalu....wstawaj :D
Lakara, co to za luksusy z tą położną ? Ale ja też bym juz przed majówka z chęcią sie rozpakowala. ...
Klaudia, trzymaj sie Kobieto....!!!!!!

reklama
Klaudia, dużo sił i uścisków przesyłam!
Jeżeli to przetrwasz - przetrwasz wszystko.

Nie wiem zupełnie, jak zrealizować plan bezwzględnego leżenia, skoro już teraz jadę na drugi koniec miasta telepiąc się komunikacją miejską, by założyć Holter, który jutro muszę zdjąć, zatem kolejna wycieczka. [emoji6]

W nocy oczywiście śniłam, że rodzę i że nie powinnam. [emoji12]

Ostatnia edycja:
Klaudia, dużo sił i uścisków przesyłam!
Jeżeli to przetrwasz - przetrwasz wszystko.

Nie wiem zupełnie, jak zrealizować plan bezwzględnego leżenia, skoro już teraz jadę na drugi koniec miasta telepiąc się komunikacją miejską, by założyć Holter, który jutro muszę zdjąć, zatem kolejna wycieczka. [emoji6]

W nocy oczywiście śniłam, że rodzę i że nie powinnam. [emoji12]
Coś z Twoim sercem ze Holter? Ja też kiedyś miałam jedną dobę. No to nieźle jeszcze komunikacja miejska Cię wytrzepie :)

W szpitalu kardiologicznym, gdzie czekający w kolejce są średnio 40lat starsi ode mnie - brzuch nie ma znaczenia. W końcu jestem młoda.
A tu naprawdę ludzie walczą o każdy centymetr bliżej gabinetu. [emoji6]

@milkaklaudia mam wadę i regularnie tu zaglądam. Teraz ostatnie badania przed porodem i 8 maja lekarz zadecyduje ostatecznie, czy sn czy cc.
8 maja zaś Młoda skończy 37tyg, zatem po wizycie mogę rodzić, gdyby coś. ;P

Dzień dobry!
Witam nowe mamy. Zaraz Was dopiszę do kolejki porodowej, która nam się tutaj ładnie rozrasta.

@Klaudia_i_nikodem - trzymaj się kobieto, dasz radę! Koniecznie daj znać jak po tym KTG. Co do relanium, są takie krople ziołowe Mentowal do kupienia bez recepty, zapytaj lekarza, czy mogłabyś je stosować w ciąży.

@Martussa82 - ja już myślałam, że przechodzisz na nocny tryb życia. Gratulacje przespanych 5h. A w dzień coś dosypiasz, jak córa jest w szkole?

Aktualizacja kolejki porodowej:
Lakara na prowadzeniu: 24.04 lub ewentualnie 3.05
Klaudia_i_nikodem: 1.05 - trzymamy kciuki, żeby dotrwali bezpiecznie!
myszkax33: 3.05
mania1987: 5.05
Martussa82: 5.05
marta:-): 5.05
Martusiamiska: 05.05
mamaAWR: 9.05
gulba5: 11.05 (lub 8.05 - w zależności od widzimisię astronauty)
Lefkowa: 11.05 (lub 27.05 - j.w.)
Monia8333: 11.05
Koniczyna05: 14.05
MajaMaj: 15.05
Marta&Hania: 15.05 (lub 24.05)
Gabiś: 16.05
DaWo: 18.05 (lub 27.05)
Olo32: 20.05
Marysia787: 31.05
milkaklaudia: 22.05
asia333podlasie: 23.05
Lalamido: 26.05 (lub wcześniej)
waraai: 29.05
karlik: 30.05 (ewentualnie po 9.05, jak się wcześniej rodzące zgodzą :) )

Ostatnia edycja:
waraai - jako, że 3 raz borykam się z szyjkowym tematem to tak Ci napisze - 1,5 cm to dużo nie zostało i trzeba polegiwać, ale jest i jest zamknięta więc spoko. Seks i orgazmy bez seksu - odradzam :-) Po 37 spokojnie możesz rodzić więc pole do popisu otwarte. (niecałe 3 tyg. - damy radę!) a z Tobą to krzyż Pański z tym przestrzeganiem przykazań - nie tylko lekarskich ;-) ;-) Słuchaj, jakbyś nie była u gin wczoraj to byś nie wiedziała jak jest słabo z szyjką. Leż od piątku! i dzisiaj po wojażach. Twarda jesteś, Ty to z tych co nie prosza o pomoc, nie?
milkaklaudia - to życzę Ci kochana wagi lekko ponad 3 kg do porodu bo to miło i przyjemnie - ha ha ha. A do jakiego wieku myślisz, żeby nie jeździć z maluszkiem? Bo ja planuję zabrać go jak będzie miał 8-9 miesięcy. Dla mnie to już kawał dziecka :-) A cywilizowane kraje to i wcześniej gdyby była kasa i urlop :-) Bo najwygodniej jeździ się z dzieckiem na piersi.
Monia - ja szwu w ogóle nie czuję, w poprzedniej ciąży miała pessar i czułam go, czułam że się obsuwa, miałam grzybice przez to. Szew lepszy, choc mniej bezpieczny - mnie teraz trzymaja w szpitalu bo już szyjki prawie brak (8mm ) i jak zaczną się skurcze to szew przetnie mi szyjkę - a to dopiero 34 tygodnie.
Lakara- plaża z dzieckiem to właśnie w momencie jak ma 3-6 lat a wcześniej właśnie zwiedzanie. Bo masz nosidło, wózek i wszelkie możliwości. Im starsze dziecko tym bardziej marudzi - nóżki bolą, nudzi mi się itd. Wtedy własnie są najwygodniejsze place zabaw, plaże i towarzystwo w wieku dziecka.Jak było przy starszej?
martussa- Pani tu nie stała = aaaaaaaaaaaaha ha ha ha - ale się uśmiałam, w końcu wyrobiłam w ciąży syndrom wpychania siię w kolejkę - ale między ciężarne - nie wypada - masz rację. Po znajomości Ciebie przepuszczam ;-)
Klaudia_i_nikodem- nie chcesz się wygadać? Oby szybko nastąpił poród. Czujesz sie na siłach iść na pogrzeb :-(
marta:- spałam dziś, spałam! w szpitalu. Cud! A Ty mi nie odpisałaś chyba na moje morskie pytania :-)

@Karlik - i widzisz, ten szpital to Ci na dobre wyjdzie - i się wyśpisz i odpoczniesz. Teściowa głupstwo, machnij na nią ręką i się nie przejmuj, niech myśli i mówi co chce. Mąż sobie w domu da radę.
Jak widzisz nie przesuwam Cię w kolejce do przodu bo liczę (i chyba nie tylko ja), że jeszcze trochę z tym porodem poczekasz. Martussa ma rację - nie wpychaj się tak na początek, trochę przyzwoitości :)

reklama
Niemam szpitala nad morzem i nie planuje tam rodzic :) ale też niechce czekać na poród i chodzić z kąta w kąt a mamy swoje mieszkanie nad morzem w Ustroniu więc chcę skorzystać nawet wczoraj zablokowalam możliwość wynajmu aby bylo że jedziemy :D nie ukrywam że sie boję jechać ale to chyb dla syna aby mial atrakcje. ...

Do góry