reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Ktg robi się żeby sprawdzić skurcze. Jak ich nie ma albo nie sa zagrażające to się robi dopiero przy porodzie.
Tobie Olo - położna pewnie słucha serducha i tętna dziecka albo lekarze na USG to sprawdzają, a skoro nic się nie dzieje to ktg nie ma potrzeby robić.
asia-żebyś Ty nie musiała 5kg rodzić!
Ja od 10tej żadnych bolesnych skurczy, w ktg też nic nie wyszło. Uspokoiło się. Noc przede mną - byle tylko spać....
mamaAWR- zrobiłam to samo. Ściągnęłam siostrę z rodziną na niedziele palmową bo tak rzadko się widujemy. Teraz dopiero na chrzciny przyjadą. Nota bene chyba je zrobie jeszcze w czerwcu o potem wszyscy się rozjadą na wakacje i nie pozbieram chrzestnych do kupy.

różna jednak waga Waszych dzieciaczków - moja najstarsza miała na USG w 36tyg (skończone 35 i 3 chyba ) 2,5 kg a 10 dni później urodziła się 3,11 kg :-)

reklama
Ale się rozpisalyscie Kobietki :)

Karlik, super że wszystko sie uspokoiło! !!! kamień z serducha spadł...

Waraai, leżakuj i odpoczywaj....zostało mniej lub więcej I duży chłopak w domu to poukladacie sobie...

Ja po wizycie sie melduje. Tydzien 37 i 4 dni. Młoda waży 3200 gram, Ginka mówi ze nie duża ale już większa niż Stas. ..wiec będzie co przeć :rofl: rozwarcie mam na 1cm, cokolwiek to oznacza szyjka jeszcze jest. ..i w tym tygodniu licho abym urodziła. Aaaaa i dostałam anybiotyk na o zapalenie ukladu moczowego na 5 dni. I powtórzyc mocz za tydzien. Mialam dzisiaj pierwsze KTG. Młoda wtedy prawie sie nie ruszala, skurczy brak a jak tylko skończyło sie badanie zaczęła figle w brzuchu....złośliwa Mała Kobitka ;)

Odnośnie wakacji to mnie kuszą. Nie tylko polskie morze albo coś dalej...Z Młodym też jezdzilismy więc jak sie z Młoda dobrze pouklada też będzie jeździła. Ja dziś wogole stwierdziłam że nie bede sobie raczej Majowki marnować, za tydzien w piątek mam wizyte i jak okaże sie ze oki to pojedziemy nad morze. Mam mieszkanie wolne bo nikt nie wynajął więc na dwie noce pojedziemy. Nie bede czekać na poród bo do głowy dostane. Tak sobie wymyśliłam a zobaczymy co ten tydzień przyniesie. Jutro idę odrosty zrobić aby na porodowce jakoś wyglądać :D jakoś porod z zaskoczenia jest lepszy niż czekanie na niego...

@myszkax33 u mnie ginka na każdej wizycie bada tętno małej, więc może faktycznie stąd brak tego ktg.

@Marysia787 może tak, tylko ja z Warszawy jestem ;)

@asia333podlasie teściowie mają działkę jakieś 10km od Czeremchy.

@Karlik położna właściwie tylko ciśnienie sprawdza i wpisuje wyniki badań z systemu do karty ciąży. Nic więcej ;) Życzę Ci spokojnej nocy zatem :)

@marta:-) niezła waga u Twojej dziewczynki! :)

DaWo, coś Ty.... ja narazie planuje a jak to bywa życie wszystko zweryfikuje....

Olo spokojnie ja 37 tydzien i dopiero pierwsze KTG a przy pierwszym dziecku nie mialam żadnego KTG dopiero w szpitalu.

Cześć Wszystkim :)
Szkoda, że trafiłam na to forum tak późno...
Mój synek planowo przyjdzie na świat 11.05.
(z USG).
Czytam wątek od kilku dni i widzę, że nieźle sobie radzicie i się wspieracie.
Jak to mówią: ciąża to nie choroba...
Ale co się nacierpimy to Nasze.
I wszystko zniesiemy, byle maleństwa zdrowe się urodziły.
Ja trochę się po lekarzach nachodzilam (kardiolog, diabetolog, onkolog) i niewydolność szyjki (miałam założony szew, sciagneli mi go w świąteczną niedzielę).
Ale synuś zdrowy, to najważniejsze :)
I grzecznie czeka w brzuchu na swój czas.

Życzę Wam dużo zdrówka :)

DaWo, coś Ty.... ja narazie planuje a jak to bywa życie wszystko zweryfikuje....

Olo spokojnie ja 37 tydzien i dopiero pierwsze KTG a przy pierwszym dziecku nie mialam żadnego KTG dopiero w szpitalu.
Ja się cieszę że wy jeździcie [emoji4] ja najlepiej czuje się w domu, od kiedy uaktywniła mi się nerwica to źle się czuje gdzieś [emoji20] może mi się jeszcze pozmienia bo czasami chciałabym gdzieś pojechać, nawet na jeden dzień ale zaraz mam czarne myśli...
Klaudia i Nikodem jesteśmy z Tobą...

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny . Po miesiącach obserwacji dołączam do grona majówek . U mnie 34t6d i lata wyczekiwany drugi syn . Termin mam na 26 maja ale marne szanse na dotrzymanie . Lekarz stawia między 5 a 9 maja. Generalnie leżę i zaciskam nogi . Pozdrawiam Was wszystkie i mam nadzieję że nie macie żalu za podglądanie Was przez tyle miesięcy. Nie umiem żyć na forach internetowo/spolecznosciowych ale chyba czas się otworzyć

reklama
i kolejna mamusia....witaj :) ja też jestem malo udzielajaca sie w necie ale nasze rozmowy to co innego...pomoc w ciąży i nietylko...:) niezastapiona skarbnica wiedzy ....

doczytam w książce ciąży że szyjka ma 2cm...

Do góry