reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maja 10.10.2012 waga 1600g 30 tydzień ciąży

Pamiętaj, że wcześniaki generalnie mało przybierają na wadze, już taka uroda zdecydowanej większości z nich.
Najważniejsze, że w ciągu miesiąca w ogóle przybierają.

reklama
kochana to wspaniala wiadomosc ciesze sie ze jestes szczesliwa ,wsumie to mnie to nie dziewi ja skakalam z radosci jak miloszka odbieralam ze szpitala a bylo mi bardzo ciezko bo milenka wyszla o ponad tydzien wczesniej
teraz juz bedzie wszystko dobrze zobaczysz jak to mówią pierwszy rok najgorszy a pozniej z górki
co do oczek to moze rumiankiem spróbuj
moja milenka tez powoli przybiera i pediatra mi polecila SINLAC
pozdrawiam i czekam na same dobre wiesci o majce

Znów długo nie pisałam ale myślę, że Wy to zrozumiecie ;)
U Nas jest dobrze, Maja zaczęła pięknie przybierać na wadzę bo waga z wczoraj to 4290g a jak wychodziła ze szpitala 25 stycznia to ważyła 3900g ;)
Maja już podnosi główkę pięknie, odpycha się nóżkami. Jeszcze nie byłyśmy u Neurologa, wizytę mamy 26 lutego więc wtedy dowiem się na ile Majeczka jest oceniana ;)
Majka ma lekki kaszelek ale nie ma kataru ani gorączki więc się wstrzymałam z wizytą u pediatry, jak jej nie przejdzie to w poniedziałek się wybierzemy ;)

Dodaje zdjęcie Majki.
Zobacz załącznik 539146

Ps. Buziaki dla Waszych dzieciaczków ;*
I oczywiście światełka dla Aniołków
[*]

reklama
Wczoraj miałam straszny dzień, rano na 8 rehabilitacja, potem Patologia Noworodka i miał być endokrynolog, ale niestety nie zdążyłam, bo musiałam latać po oddziałach i szukać wyniku badania histopatologicznego z wyciętych torbieli, bo oczywiście gdzieś zaginął w bałaganie..
Do tego Pani rehabilitantka mnie trochę zdołowała pytaniem czy Majka już trzyma zabawki, Maja skończyła 4 miesiące ale korygowane ma dopiero ponad 2 miesiące..
Kiedy Wasze dzieciaczki zaczęły trzymać zabawki?
Na dodatek Maja ma alergię i muszę jej zmienić wszystkie kosmetyki na emolium, i ma strasznie nasilona ciemieniuchę.
Do tego Pani doktor nam przepisała 2 maści do zrobienia w aptece, jedna jest ze sterydami. Jak to nie pomoże to będziemy musiały przejść na mleko Nutramigen AA, a Maja dostała go kiedyś 2 razy i strasznie wymiotowała..

Ostatnia edycja:
Do góry