reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2015

reklama
Vani mi zawsze mowili ze na karku sie sprawdza czy dziecku za cieplo czy ok. Jak karczek spocony to rozbierać a jak zimny to ubierac. :-)

Doczytalam jeszcze o tym mm. U nas byl bebilon od 11 mc bo nan nie chcial - skubaniec jedno z najdroższych mu posmakowalo.
A maluszek to moze nozki podkurczac, prezyc sie jak cos mu w mleku nie pasuje no i najwasniejsze jaka kupa i czy regularna :-D Sa jeszcze inne problemy jak wysypka ulewanie czy nawet refluks ale to wtedy do lekarza bo moze byc uczulona i trzeba będzie specjalne mleczko z apteki (nawet my dwa razy przy problemach z brzuszkiem mielismy). Jak wrocicie do domu to dzwon do poloznej srodowiskowej bo ma obowiazek Cie odwiedzic 6 razy z tego co pamietam jesli jest taka koniecznosc i placi za to nfz. Nawet instruktaz pielegnacyjny powinna zrobic i Ciebie tez obejrzec.

Właśnie mnie nie tez.uczyli by sprawdzić kark.dziecka. Jak ciepły to ok,jak zimny to ubrać,jak spocony to rozebrać.

Rozumiem ze w szpitalu nikt ci pomoc nie chce?

reklama
Rowniez kark proponuje, jednak ja bym nakryla delikatnym kocykiem jal i raczki i nosek zimne.
Co do mm to ja wiele przerobilam, jednak u nas skonczylo sie skaza bialkowa i mialam alergiczne. Pozniej z tego co pamietam to bebiko kupowalam, nan.

Do góry