reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2015

Anii szczerze nie chce mi sie, bo ortopedow dzieciecych wcale nie ma tak duzo. Zaczekam do czerwca, z tym mi sie nie pali, bo wazniejsza sprawa dla mnie teraz sa migdaly i ich stan, ktory jade prywatnie jutro skontrolowac. Jak ogarne sprawe migdalow to wezme sie za jego stopy.

Magsia zdzierstwo.. ja chodzilam z mlodym do lekarki prywatnie i jak kiedys wypisala mi leki, a do apteki a tam rachunek wyszedl 300 zl to prawie ukleklam tam.
Jeden lek do inhalacji kosztowal 88 zl pamietam jak dzis. Odszukalam ta sama lekarke panstwowo, zapisalam sie, mlody pozniej dostal ten sam lek i ze znizka zAplacilam za niego uwaga 3zl.

reklama
Ale mi sie slabo zrobilo... cukoer mi tak spadl sluchajcie ze ledwie wyszlam z samochodu... pochlonelam wlasnie paczke ciastek i jest juz ok hehehehe

Cześć Kobitki!
Po weekendzie powinnam juz mieć swojego kompika to będę Was czytała na bieżąco.

Co do mojego Dzidziusia - poczekałam do tego 7 stycznia - wyszłam z założenia, że te parę dni i tak nic nie zmieni w pomiarach. Zajęłam się wyprawką i porządkiem u córki w pokoju i jkoś czas zleciał.
Także mój lekarz wczoraj dał mi skieroanie na dziś do szpitala na "profesjonalne" USG bo główka dziecka jest tak nisko, że jego aparatura nie domaga. A w szpitalu stwierdzili wiekość komór 10 mm ( granica jest do 10 mm) i
Makrosomię - czyli, że moje dziecko jest za duże w stosunku do wieku płodowego.

Na razie nic o cesace nie mówili i mam przyjść za dwa tyg ale poczytałam o powikłaniach i jak jeszcze trochę młoda i komory urosną to wręcz będę na nią nalegała...

Buziaki dla Was! Jeszcze dziś zaglądnę wiczorkiem

Mnie tez denerwuje takie podejscie pamstwowych placowek ze jak sobie chodzisz prywatnie to juz Ci sie nic nie należy... Ciekawe bo jakby nagle wszyscy chcieli isc panstwowo to chyba z 10 lat do przodu byly bu zapisy. Niech sie w.ministerstwie ciesza ze niektorzy maja dodatkowo prywatne ubezpieczenie. Swoja droga prywatnym placowkom jakos sie oplaca dzialac a wcale te skladki nie sa odlegle od tego haraczu do zusu :-S

Jak.jeszcze raz wspomne na forum ze sie na zakupy wybieram to prosze kopnijcie mnie w cztery litery plis... Polazilam po sklepach, malo co kupilam a leze teraz z twardym brzuchem i bolacym spojeniem...

Czasem to mi sie wydaje ze ta szczegolowa diagnostyka to wpedza nas w dzisiejszych czasach w nerwice. I jeszcze ten internet... O ile mniej stresu by bylo jakby czlowiek nie wiedzial ze sa jakies normy i ze jestesmy poza ich granicami :-( eh a moja babcia to jak opowiada historie porodowe czy ciazowe z tamtych czasow to sie zastanawiam jak to mozliwe ze te dzieci zdrowe sie pod rodzily itp.

Z historii zaslyszanych ostatnio (przepraszam za takie opowiesci zwłaszcza przed samym porodem :-( ale przynajmniej uczulaja na pewne rzeczy) - liczmy ruchy dzidziolkow i jak tylko przez.dluzszy czas sie nie ruszaja i zadne sposoby poruszania nie dzialaja to na IP albo SOR. Koleżanka kuzynki 1,5 dnia nie czula ruchow i zglosila sie za pozno :'( Byla w 39 tyg :'(

Czesc pinkmeteor, kojarze, ze juz tu sie kiedys witalas.

Ewka takie historie nie powinny miec miejsca :( ale dobrze, ze uczulasz nas na aktywnosc dzieciaczkow, choc mysle, ze tu raczej wszystkie zatroskane, a polowa pod fachowa opieka 24h hihi

reklama
Balam sie dopytac juz bo mnie zmrozilo ma sama mysl ale cos z pepowina chyba wspomniala. Ja to w nocy mala szturcham jak sie nie rusza bo sie tak wystraszylam :-(

Do góry